Kullanıcı:KIZILSUNGUR/Tartışma-Arşiv-2

Vikipedi, özgür ansiklopedi

BELGELER - DOSYA 1

selam ben linkinpark hayranı gizem msn nem lanet_558@hotmail.com----

Könfücyus[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Sungur, bakiyorum kendin halletmissin coktan. Konfüsyüs zaten "Bir kişiye balık hediye edeceğine, olta verip balık tutmayı öğret" demiş:-) kolay gelsin --Erdall 01:19, 14 Eylül 2006 (UTC)

Ankarali Vikipediciler bulusmasi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam Kızılsungur, Vikipedi Köyçeşmesinin ilginize kısmında yazdım: İstanbul ve İzmir'den sonra Ankara'da da bir buluşma gerçekleştirilmesi iyi olur diye düşündün. ne dersin?--Zeynepmsj 07:50, 14 Eylül 2006 (UTC)
  • Sevgili Kızılsungur, öncelikle imla hatası için özür. Zorla düşündürtmüşüm seni :)) 24'ünden sonra buradaysan 24'ünden sonra bir hafta sonu yapalım bir buluşma. Bence hem haftasonu kaçamağı olsun bir tanışalım, sohbet edelim, geyik yapalım hem de arada Vikipedi için ne yapılabir onu tartışalım. Sürekli katılımcılar çok emek veriyor bu ansiklopedi için. Yüzyüze görüşmek şevkimizi artırır diyorum. Belki de artırmaz gerçi, birbirimizden nefret ederiz :)--Zeynepmsj 08:31, 14 Eylül 2006 (UTC)
  • Sevgili Kızılsungur, daha köyçeşmesine yeni yazdım. Ankaralı aktif kullanıcılara da mesaj attım. Bakalım göreceğiz kaç kişi gelecek :) --Zeynepmsj 08:38, 14 Eylül 2006 (UTC)

Tengricilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Gecen gün, sayfanda yer kalmadigi icin kayit edemedim cevabimi tekrar buraya tasidim:

Selam Sungur, ben simdiye kadar öyle hic eksiksiz ve kusursuz bir kitaba rastlamadim. Bazi kitablar sirf mogollari anlatiyor ve inanci Lamaizm ile karistiriyorlar, bazilari sirf eski macarlarla, eski bulgarla ilgilenip gerisini görmüyorlar. Cogu kitablar hala Türk Samanizmi ya da Altay Samanizmi olarak adlandiriyor. Yani anliycan, ya daha beklememiz lazim iyi bir kitabin basilmasini ya da kendimiz görmek istedigimiz gibi toparlamamiz lazim bu konuyu. Ben 1 seneden beri toparlamaktayim, ve bayagi güzel bir sekilde tarif edebiliyorum su an, ama tabii daha anlatilmasi ve düzene sokulmasi gereken cok seyler var. Almanyanin en büyük kütüphanesi benim yakinimda. Orda eski türk yazitlari ve eski türk inanci Tengricilik hakkinda bütün güvenilir bilgilerin 750 sayfada toplandigi bir kitabtan 50-60 sayfa kopyalayip eve getirdim. Bu sayfalardan aktarabilecegim daha cok güzel bilgiler var. Ayrica bir kac Türkiyeden aldigim kitablarim var, ama onlar bana pek güvenilir gelmiyor, yazarlarinin herhangi akademik bir ünvanlari bile yok ve yine birsürü eski inanclari karistirmislar eski türk inanci diye.
Eger internetde arama yaparsan Tengricilik hakkindaki bilgilerin birsürü farkli isimlerin altinda bulabilecegini unutma:


Tengriciligi gelistirmeye devam etmis olan, ve halada devam gelistirenler en basta Japonlardir. Japonlarin Shintoizminde Tengriciligin neredeyse herseyini bulabilirsin. Gök ve Yer'e tapma, Yer Su ruhlari baska isimlerle, Agaclari ve daglari kutsal saymak vs. vs. Bu yüzden Tengriciligin özünü anlamak icin, Japonlarin ve Korelilerin inanclarinada bir göz atmak bence faydali. Bunlardan cok daha ilginc olan bir baglanti kizilderililerde bulabilirsin. Kuzey amerikali yerlilerinin asyaya baglantisi 7000 yil evvel kopmus olmasina ragmen Gök'ün tanrisal ruhu MANITU ve toprak-anaya inanclari Tengricilikten farki yoktur. Agaclarin, daglarin ve göllerin kutsal ruhlari barindirdigina inanirlar ve ayni orta asyadaki Tengriciler gibi yerin gökün 7 kati olduguna inanirlar ve Samanlari davullarla kendinden gecip bu katlar arasinda yolculuk yapar. Bunlari daha yakindan incelersen tüyleri ürperten seyler ile karsilasirsin, inan bana. Tesadüf olmasi imkansiz olan yüzlerce cok ayrintili benzerlikler var.

Kitab olarak Rafael Bezertinov'un Tengrianism:Religion of Türks and mongols adinda bir kitabi var. Jean Paul Roux'un kitablari tabiiki hepsinden en cok güvenilir olanlari. Ama bunlarin kac tanesinin türkceye cevrildigini bilmiyorum. Bir kere daha dedigim gibi, Tengriciligi tarif ederken en cok dikkat etmemiz gereken sey, bu inanci orta asyada bulunan Zerdüstlük, Lamaizm, Mitraizm falan gibi dinlerle karistirmamaya calismamiz. Bunlari birbirinden ayrit edebilmek icin Japonlarin, Korelilerin ve Kizilderililerin inanclarinida mercek altina almamiz gerekir. Cünkü bunlar Tengriciligin daha saf bir caginda orta asyadan kopmuslar ve baska dinlerle fazla karismamislar. Yani anliycan, benim görüsüme göre asil Tengricilik eski Tüklerin, eski japonlarin ve korelilerin ve amerika yerlilerin ortakliklarini karsilastirinca temiz bir sekilde karsimiza cikar.
Kutsal daglar/göller bölümünü iki kez kopyalamisim, birini sildim simdi. Bu almanca yazdiklarimi zaman buldukca tek tek türkceye cevirecem. Selamlar --Erdall 12:47, 13 Eylül 2006 (UTC)

Çeviriler tamam...[değiştir | kaynağı değiştir]

İstediğiniz çeviriler tamam. İyi çalışmalar... Muhammedcimci 21:00, 15 Eylül 2006 (UTC)

Orhun Alfabesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Orhun alfabesini burda ögrenebilirsin: Orhun Alfabesi#Alfabe. Vikipedide, Orhon ísaretleri ancak teker teker resim olarak kayitli. Bu resimleri yanyana koyup yazmak gerekiyor, ve bu cok zahmetli-böyle haberlesme cok zor. Orhon alfabesi her sirada yönünü degistirir. Yani ilk sirayi sagdan sola, ikinci sirayi soldan saga, ücüncü sirayi tekrar sagdan sola vs. vs. yazman gerek. Ama benim burda yazdigimi hep soldan saga okuyabilirsin:

--Erdall 03:37, 19 Eylül 2006 (UTC)

Evet bayagi mesgulum, ama cok yakinda burda tekrar katkilarimi artirmaya devam edicem. Türkiyede okullar bugün acildi galiba dime? Gecmis olsun.. hehehe:-pP Selamlar --Erdall 03:44, 19 Eylül 2006 (UTC)
= OKUYORUM
Hangi vokallerin yazilip hangilerinin yazilmadigini ben henüz tam anlamadim. Orhun alfabesi- maddesinin altindaki bu baglanti cok faydali. Bütün harflerin nasil kullanildigini teker teker cok ayrintili sekilde anlatiyor. --Erdall 03:27, 20 Eylül 2006 (UTC)

Tamgalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Şu türk boyu tamgalarının kaynağı neresi?

Vito Genovese 14:39, 20 Eylül 2006 (UTC)


Yok onu kastetmimiştim ben. Yani resimler dijital bir kaynaktan mı, yoksa elinle sen mi çizdin, onu sormuştum.

Vito Genovese 14:45, 20 Eylül 2006 (UTC)


:) Dur, sakin ol hele. Madem yayında ve yapımda emeği geçen tek kişi sensin, onlar için bir de şukelasından lisans seçersen bu iş tamamlanmış olur.

{{KM-Kişisel|KIZILSUNGUR}}

etiketini eklersen o resimlere Kamu Malı haline getirmiş olursun. İstersen {{GÖBL-Kişisel}} de yapabilirsin. Son ihtimal olarak "Kimse resmimi değiştirmesin etmesin, her kullanan adımı vermek zorunda olsun" dersen de Creative Commons lisanslarından birini seçebilirsin (Sadece üçü Vikipedi için uygun. by, by-sa ve by-nd). Sana kalmış.

Sevgiler

Vito Genovese 14:58, 20 Eylül 2006 (UTC)


Tamga (Türk Boylarının) maddesinde tüm resimleri tek tek aç, "değiştir" de, {{KM-Kişisel|KIZILSUNGUR}} yaz ve kaydet. Ek olarak paintle çizdim diye bir de not düşersen enfes olur.

Sevgiler

Vito Genovese 17:08, 20 Eylül 2006 (UTC)

Tamgalar için inkscape adlı vektörel bir çizim programı var, onu kullanabilirsin. Paintten daha iyi sonuç vereceği kesin. --Ruzgarmesaj 17:10, 20 Eylül 2006 (UTC)


Tamga resimleri için demiştim sadece. Diğer tank mank resimleri için kaynak belirtmen lazım herşeyden önce.

Vito Genovese 17:34, 20 Eylül 2006 (UTC)


Tank çizimlerinin sana ait olduğunu biliyordum zaten, onlara dokunmamıştım farketmişsindir. Ama tank ve helikopter resimlerinin kaynağı gerekiyor. Ha sen "video" dersin diyemezsin diye bir şey yok. Ama ben yer miyim sevgili Yılmaz? Kaçın kurasıyım ben ha, soruyorum sana? Yemem evet yemem ben bunları, kül yutturamazsın bana.

Çkşarı gözüm görmesin seni!

Vito Genovese 17:40, 20 Eylül 2006 (UTC)

Tamgalara ben el attım. Inkscape ile tamgaları .svg formatında oluşturuyorum. Şu anda iki tanesi hazır ; Image:Alayuntlu.svg, Image:Akevli.svg. --Ruzgarmesaj 18:23, 20 Eylül 2006 (UTC)

Svg vektörel(çizgisel) bir dosya biçimi. Yani resimler bitmap (nokta nokta) şeklinde değil kod olarak saklanıyor. Mesela "X 12 Y 5 posizyonundan X 19 Y8 pozisyonuna bir çizgi çek" şeklindeki bir komut o çizgiyi oluşturuyor. Bu biçimin avantajı dosyanın ne kadar büyütürsen büyüt kalitesinin bozulmaması ve net göstermesi. --Ruzgarmesaj 19:06, 20 Eylül 2006 (UTC)

Bu arada yeni fark ettim Bayındır tamgası ile Bayat tamgası aynı. --Ruzgarmesaj 19:07, 20 Eylül 2006 (UTC)


Olmaz senin iş hemşerim, bugün git yarın gel!

Vito Genovese 19:08, 20 Eylül 2006 (UTC)


Problem Firefoxdan kaynaklanıyor heralde çok fazla .svg dosyası oldumu baş edemiyor heralde onun için dosyaları .png formatına çevireceğim. --Ruzgarmesaj 19:15, 20 Eylül 2006 (UTC)

Başlıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Sungur, Tengricilik maddesini elden gecirmeye basladim. Senin orhon alfabesi ile yazdigini tekrar cikardim, kusura bakma. Cünkü ansiklopedik acidan herhangi bir fonksiyonu yok o haliyle. Tartisma sayfasina bir göz at. "Insanlarin üc ruhu" kismina kadar geldim bugün. Bu konu hakkinda yeni bir kaynak buldum; Bir bayan macar Profesörün makalesinde birsürü bilimcilerin bu tengricilikteki insan ruhlari hakkinda yazdiklari toplanmis ve cok güzel bir sekilde aciklanmis ( Burda ). Bunu bir gözden gecirdikten sonra daha güzel yeni bir verziyonunu yazicam bu bölümün. Ama asil sorum su olcakti: Basliklardaki kelimeleri hep büyük yazmissin. Bu böyle dogrumu? Eger böyle yapiliyorsa bende artik hep böyle yapiym. Benim türkce yazim baya hatali bildigin gibi, cünkü hic Türkce okula gitmedim hayatimda. Selamlar --Erdall 15:12, 21 Eylül 2006 (UTC)

Sagol gözüm. Almanca ögrenirken anlamadigin bir sey cikarsa, her zaman kapim acik tabiki.
Sen bu Orhon alfabesini iyi ögrendin valla helal olsun. Meta-Wikipedia'daki bu oylamaya hic rastladinmi? Bu oylamada yeni bir Wikipedia dili acilmasina karar veriliyor: Göktürkce (ya da Eski Türkce). Katilip sende oyunu ver istersen. Selamlar --Erdall 02:47, 22 Eylül 2006 (UTC)

Cevap: Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Rica ederim. --Özgür 00:23, 22 Eylül 2006 (UTC)

telif hakkı ile konurulan resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba kızılsungur.Mesajına geçte olsa cevap verme gereksinimi buldum.Sana yaşadıgım duyguyu bir tek kelime ile anlatabilirim: Senin bir ödülün var ve biriside kalkıp telif diye siliyor.Bir nesnede telif hakkı ile korunabilir mi?? İyi Günler--Chemsj 13:29, 22 Eylül 2006 (UTC)

Shalom[değiştir | kaynağı değiştir]

hi, i saw in hebrew wikipedia that u wanna learn how to speak hebrew... my messenger is bublil_a_@hotmail.co.il.

if u want speak hebrew add me:P

respond,

Aviad.

אני לומד עברית. בבקשה לא להפריע :) KIZILSUNGURiletikatkılar 01:24, 24 Eylül 2006 (UTC)

Uyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

"PKK'nın terör örgütü olup olmadığını mı tartışıyorsunuz anlamadım. Ama terör örgütü değildir diye tutturan arkadaşlar sanırım PKK sempatizanı olmalı ki bugüne kadar yaptıkları eylemleri görmezden gelen kişilerdir." [9]

Bu sözlerinizle kişileri itham etmektesiniz. Açıkçası size atacağım mesaj bu değildi, oldukça ciddi ve sert bir uyarı mesajı hazırlamıştım fakat sizi kırmak istemiyorum. Sözlerinizin ne anlama geldiğini iyice düşünmenizi tavsiye ediyorum, özellikle Terörist ifadesinin Vikipedi'de yer almamasını savunmakla "PKK terörist değildir" demek arasındaki önemli farkı lütfen görmeye çalışın. Tahminimce sözleriniz amacını aşmış, zira "Vikiarkadaşlarınız" arasındaki kimi kişilerin PKK sempatizanı olduğunu iddia ediyorsunuz ve bunu kastetmediğinizi düşünüyorum. Lütfen daha dikkatli olalım. -Tembelejderha 00:08, 24 Eylül 2006 (UTC)

Üstteki uyarıya ek. Tehdit etmek de yasaktır. O tehditi silersen sevinirim. Üstteki ettiğin lafın ne kadar büyük tehlikelere açabileceğinin farkında mısın bu arada? Ya dediğin gibi sempatizan değilse, ama bu laf yüzünden sorunlar başlarsa? Lütfen sözlerine hakim ol. --Özgür 04:06, 24 Eylül 2006 (UTC)
Benim hatam link vermeliydim. Bu linkteki Not: ifadesi tehdittir. Eğer hukuksuz bir şey yaparsa zaten şikayet edilecektir. Ama öncesinde bunu yaparsan bunu yaparım demek, tehdit etmektir. İkinci olay Tembelin bahsettiği uyarı ile ilgiliydi. Tembel zaten link vermiş üstte. Çok hassas bir ithamdır o yaptığın. Telafisi çok zor sorunlar açarsın. Otomatik olarak terorist ifadesini kaldıran herkesi sempatizan yapmışşdın. Yoldan geçen birinin kafasını attırmaya yeter. Oysaki teror kelimesi tartışması tüm Vikipedi genelinde yapılmaktadır. Çok yanşıi ve tehlikeli bir ifade kullanmışsın. --Özgür 04:18, 24 Eylül 2006 (UTC)

özürlü dünya vatandaşı üzerine[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi günler;
Sayfalar arasında dolaşırken, tartışma:Kürdistan maddesine 4Eylül'de yaptığın bir yorumu okudum. Bu konuda bir tartışma olmuş mu diye baktım ama göremedim. Olmuş olsa bile, şablonunda dünya vatandaşı olduğunu söyleyen biri olarak şu cümlede ne demek istediğini soruyorum: "Ben dünya vatandaşıyım diyen özürlü şahıslar şunu düşüneceklerdir". Saygılarımla EnniS 03:21, 24 Eylül 2006 (UTC)

Aslında buraya yine kötü bişeyler yazıcaktım ama msjını okuyunca çok güldüm:) Herneyse, önyargılı davranmamanı tavsiye ediyorum yine de sana. Kolay gelsin. EnniS 03:40, 24 Eylül 2006 (UTC)
Haklısın kesinlikle yazları çekilmiyor. Neyse ki 1 haftadır sıcaklar geçti. Yoksa zaten daha agresif olurdum şimdi melek gibiyim. O dediğin merkez park ise, evet güzel oldu ama başka istediği yere yapabileceği halde dönümlerce portakal bahçesindeki ağaçları söktürüp çimen yaptırdı aytaç durak... EnniS 14:03, 24 Eylül 2006 (UTC)

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Resimleri başka sitelerden almışsınız. Buda telif ihlali demektir. Ayrıca bu yöneticilerin görevidir. --Karduelis 03:26, 24 Eylül 2006 (UTC)
  • Güldürmeyin beni yönetici olmayan biri resimleri nasıl silebilir. --Karduelis 03:29, 24 Eylül 2006 (UTC)
  • Doğrusu kendi çektiğiniz resimler dışında başka siteler izin verseler dahi telif ihlali oluyor. Bu kuşun resimleri sizin çekmediniz ortada; commonsta kızıl sunguru ait resimlar var onları ekledim hem de lisans sorunu da yok. Birde kızılsungur başlığını kızıl sungura yönlendireceğim. TDK'ya göre ayrı yazılması gerekiyor. Üzelme olur böyle şeyler. Bu tür şeyler katkı yapmanı engellemezsin. İyi çalışmalar --Karduelis 03:44, 24 Eylül 2006 (UTC)
  • Neyse boş ver çokta önemli değil. Resim:Kizilsungur.gif bu çalışmayı koşulsuz olarak

kullanma hakkını serbest bırakıyorsan {{KM-Kullanıcı|KIZILSUNGUR}} etiketini kullan. Sana kalmış. --Karduelis 03:53, 24 Eylül 2006 (UTC)

Teror kelimesi ve kavrami[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Kizilsungur, PKK maddesine ekledigin yaziyi gordum; acikcasi uygunsuz da buldum. Vikipedi'nin kurallari ve ilkeleri ozelligince "Tarafsiz" olmak zorundadir. Eger "Teror" yada "terorist" kavraminin tanimini dikkatli incelersen bu tanimin bir "taraf"a referans alinarak verildigini gorebilirsin. Vikipedi resmi bir kurup olmayip, tarafszi bir bilgi kaybagidir; dolayisiyla hicbir kurum, kurulus yada kisiyi terorist sifati ile esleyemez. Toplulukca da bu konu tartisildi ve bu sekilde karar alindi. Umarim aciklayici olmustur; yazini cekersen sevinirim. Citrat 06:03, 24 Eylül 2006 (UTC)

Konun ozunu kaciriyorsunuz. Benim soylemek istedigim tartismalarda fikrinizi belirme ozgurlugunuz degildi. Direk gereksiz bir polemige yol acmayi onlemek idi. Citrat 15:28, 24 Eylül 2006 (UTC)
Kararlar insan yapımıdır, alındığı gibi bozulabilir. Bunu insanlara zola dayatmanın bir anlamı olmadığı görüşündeyim.--Alp Er Tunga 07:00, 24 Eylül 2006 (UTC)
Bahsedilen ilkeler ve kurallardir. Eger Meta'yi ikna edebilirseniz uygulanir; ben de kurallara uyarak uygularim. Bana mesajlarinizi kullanici sayfama yaziniz. Citrat 15:28, 24 Eylül 2006 (UTC)

Sakin oldum :)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sakinim. Galiba Orhun yazıtlarının alfabesini öğrenmeye çalışıyorsun, sana hazır mesaj yazarken bir de kaynak vereyim. Orhun abideleri-Muharrem Ergin, Boğaziçi Yayınları. Tam metin yazıtları bulabilir, okuma çalışması yapabilirsin. :-))F.Mehmet Kaya

Sorun yok, Türk lehçeleri-dilleri tartışmasını yapıyoruz. Galiba biraz sert davrandım, sorun olarak algılama.F.Mehmet Kaya

Son Uyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kişileri itham ettiniz. Terörist ifadesinin Vikipedi'de yer almamasını savunmakla "PKK terörist değildir" demek arasında bir fark göremiyor olabilirsiniz, ancak bu geçerli bir bahane değil. Bu yaptığınız çok ciddi bir ithamdır ve kişisel saldırıda bulunuyorsunuz. Bu size son uyarım, tekrarlamanız durumunda Vikipedi'ye erişiminiz engellenecektir. Konunun ciddiyetini anlamanızın burada varlık gösterebilmeniz açısından hayati önem taşıdığını özellikle vurgulamak istiyorum, sarf ettiğiniz sözlerin ne anlama geldiğini son derece iyi düşünün. Kimseyi yargılama hakkına sahip değilsiniz, kişilerin düşünceleri ve eğilimleri hakkındaki spekülatif tahminlerinizi kendinize saklamanızı bekliyoruz.

Ek olarak, sadece bir yanlışı düzeltmek adına: Bahsettiğim yazıda yapmış olduğunuz şey safsatadır, argüman geliştirmek değildir. Yaptığınız safsatanın adı argumentum ad hominem, bağlantıda okuyup görebileceğiniz üzere "bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak" olarak tanımlanır. ("Terör örgütü değildir diye tutturan arkadaşlar sanırım PKK sempatizanı olmalı" - Terör örgütü olduğunu iddia ediyorsunuz ve bunu desteklemek için böyle olmadığını savunanların sempatizan olduklarını söylüyorsunuz, halbuki iki önerme arasında bir mantıksal ilişki bulunmaz. Yani birinin sempatizan olması ile o örgütün terör örgütü olup olmamasının ilgisi yoktur.) -Tembelejderha 09:52, 24 Eylül 2006 (UTC)

İstek[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Che'nin engellenme süresinin 8 güne düşürülmesini istiyorum.

İyi günler

KIZILSUNGURiletikatkılar 02:12, 24 Eylül 2006 (UTC)

Reddedildi. -Tembelejderha 10:20, 24 Eylül 2006 (UTC)


atabaşkan[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Orta asya dil ve kültürüyle ilgili epey bilgin var..(sanırım)Atabaşkan diliyle ilgili birşeyler biliyorsan vikiye ekleyebilir misin?Kızılderililerle ilgili kısmı önemli olucak..İyi çalışmalar..Nihan 01:18, 25 Eylül 2006 (UTC)

Adana buluşması-kısa bilgi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili KIZILSUNGUR, 7 sene Adana'da yaşamışsın yani fahri Adanalısın.

  1. Sabancı Merkez Camii'nin bitişiğinden Galeria'ya kadar olan tüm yaşlı portakal ağaçları söküldü ama Türkiye'nin en büyük doğal parklarından biri ortaya çıktı
  2. Seyhan Nehri kıyı boyu tamamı 1. regülatörden mezbahaneye kadar betonlandı ve yürüyüş yolu yapıldı ve tabiki ağaçlandırıldı. Şimdi şişman teyzelerim ve bol hamurişi yiyen çıtıpıtı! kızlarımız sabah koşusu yapıyorlar.
  3. Sen burdayken varmıydı bilemiyorum ama Merkez Camiinin çaprazına yani eski Bossa fabrikasının üstüne dev bir Hilton-SA kondu ve 6. Kolordu-Otel güzergahını rahatlatmak için altgeçit yapıldı E-5'e.
  4. Kuzey Adana'da Carrefoursanın yanına Türkiye'nin en büyük parkı yapıldı.
  5. Karayolları G.M. Taşköprüyü aslına uygun olarak restore etti.
  6. Otobandan şehiriçine 4 giriş verildi (ücretsiz), otobüs ve kamyonlar şehiriçine giremiyor, trafik rahatladı.

Benim için Nevşehir'de Adana'da uygun.--Erdemsenol 19:19, 25 Eylül 2006 (UTC)

kararlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili KIZILSUNGUR, konu senin kararların değil, ufak bir yanlış anlama ben olayları takibederken Citrat adlı kullanıcının yazdıkları üzerine senin oraya yazmak zorunda kaldım. Karardan kastım şu terör ve terörist kelimelerinin kullanılmaması. Yani karar almışlar, sanırım bizden önce olmuş bu da, elbette çoğunluk değiştirebilir, azınlık haklarını kollayarak. Bana göre terörün tanımını Vikipedideki gibi anlarsak koymakta bir sakınca yani tarafsızlığı bozacak bir durum yok. Adam teröristin dikalası.

Bide sanırım Rüzgar, Alperen, Erdemsenol, 3210, Metal Milittia başta olmak üzere bir grup var ve yöneticilerle araları limoni. Valla bugün eski yazışmaları takip etmeye ve olayı çözmeye çalıştım ama destan gibi bi durum sözkonusu. Rüzgar ve Metal Milittia küsüp geri gelmiş, 3210 kaymakam ve Erdemsenol sanırım Metalin oylamasında yazısı var gözüpek bir ulusal solcu... ortalığın sakin olduğu bi döneme denk geldik galiba.--Alp Er Tunga 20:05, 26 Eylül 2006 (UTC)

Ankara buluşması hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 08/10/2006 tarihini öneri olarak yazdım uygunmu?--nosferatü 09:33, 29 Eylül 2006 (UTC)
    • Yer: Tenedos Adres için
    • Zaman: 08.10.2006 herkese uyar sanırım hem Pazar hem de tatil Saat:13.00

Kullanıcı sayfamdan mail atarsanız telefon numaramı verebilirim--nosferatü 07:42, 30 Eylül 2006 (UTC)

Mail adresine yazdım buluşma oluyor--nosferatü 09:52, 5 Ekim 2006 (UTC)

Sabra3 2.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Bu resimde "milint.com daki telif hakkı belirtilmeyen tüm fotolar telifsiz kullanılabilir." yazmışsın ama sitede "Copyright © MSI Dergisi" yazıyor sadece. Zaten hiç bir telif ibaresi olmasaydı bile kullanamazdık yine, zira telif ibaresi olmaması telif hakkının saklı olmadığı anlamına gelmiyor her zaman.

Yapabileceğin şey site yöneticilerine mail atarak resmi Creative Commons "by 2.5" veya "by-sa 2.5" lisanslarından biriyle yayınlamalarını istemek ve bu izni yazılı olarak almak. Diğer CC lisans türleri Viki için uygun değil maalesef.

Zaten dediğin gibi bir ibare olsaydı bile {{GÖBL}} olmazdı bunlar, GÖBL spesifik bir lisans türü çünkü, her boşta olan GÖBL olmuyor ne yazık ki.

Sevgiler

Vito Genovese 14:26, 1 Ekim 2006 (UTC)


Attığın ve cevap olarak gelen iki mailin metinlerini resmin sayfasına kopyalarsın, hallolur; mesele değil o yani. Şartları düzgün biçimde anlatman da çok önemli; istersen Creative Commons sayfasının linkini verebilirsin. Sadece "by" ve "by-sa" kullanılabiliyor, unutmayasın sakın.

Kullanıcı sayfanda da yamuk bi yer göremedim ama?

Vito Genovese 16:52, 1 Ekim 2006 (UTC)

Ankara Buluşması[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankara buluşması köy çeşmesinde neden yazmıyor? Gelişmeler neler? İptal mi edildi?

kızılsunguriletikatkılar 07:18, 4 Ekim 2006 (UTC)

Ankara buluşması Vikipedi:Ankara sayfasında, kararlaştırdığımız gibi buluşuyoruz. -Tembelejderha 09:55, 6 Ekim 2006 (UTC)

İzin[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

"Al dükkan senin, izin veriyorum" demeleri yetmiyor. Belli bir lisans adı zikretmeleri lazım. Tekrar mesaj atıp Creative Commons by ve by-sa lisanslarından birisi için izin alabilir misin?

Vito Genovese 11:35, 6 Ekim 2006 (UTC)


Anlatayım,

Creative Commons lisanslarından sadece by ve by-sa'yı kullanabiliyoruz, diğerleri Jimbo Wales tarafından namünasip ilan edilmiş durumda, yassah!

Lisanslar özetle şunu diyor:

  • by: Bu resmi kullananlardan istenen yegane şart, her kullanımda resmin sahibinin belirtilmesi. Yani bu lisansa sahip resimleri kim kullanırsa kullansın resim sahibinin adını vermek zorunda.
  • by-sa: Bu resimde by'daki şart geçerli. Yalnız ek bir şart var. Resmin kesilip biçilmesiyle oluşturulan yeni resimler de aynı lisansla yayınlanmak zorunda.

İzni aldıktan sonra resme {{cc-a-2.5}} veya {{cc-a-bp-2.5}} etiketini yapıştırabilir ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Sen adamın ağzından "Creative Commons BY (veya BY-SA) 2.5 lisansı için izin veriyorum" gibi bir açıklama alırsan sorun hallolur, başka bir şeye gerek yok.

Şimdi ikinci mesajını gördüm. Ona da buradan cevap yazayım. Kişinin nüfusunda yazan ismi değil gereken, resmi yayınlarken kullandığı nick de yeterli. Sonuçta sen de çektiğin resimleri "Yılmaz Dalkıran" adıyla yayınlamak zorunda değilsin. "Kızılsungur" da yeterli gayet.

Milint.com detaylı bir açıklama yapmamış resimlerin ekleyenlere mi kendilerine mi ait olduğu konusunda. Ancak en alttaki "Copyright © MSI Dergisi" ibaresinden kendilerine ait sayılacağını tahmin ediyorum. Ancak tahminle yürümez bu gemi. Sen en iyisi adama resimlerin kendilerine mi ekleyenlere mi ait sayıldığını sor. Kendilerine ise ve istediğimiz Creative Commons iznini de verirse sitedeki tüm resimleri söz konusu lisansla kullanabiliriz.

Şimdilik {{Lisanssız}} etiketini tekrar ekliyorum (Yoksa arada unutuluyor, silinmeyecek merak etme), adamdan gelecek ikinci cevaptan sonra kaldırırız.

Sevgiler

Vito Genovese 11:52, 6 Ekim 2006 (UTC)


E anlattım ya yukarda Yılmaz?

Adama soracaksın kullanıcıların eklediği resimler kullanıcılara mı yoksa siteye mi ait oluyor diye. Ondan sonra da Creative Commons by veya by-sa lisanslarından birini kabul etmesini istiyceksin. Buna dair bir yazılı açıklamayı info-tr@wikimedia.org adresine yolladığı takdirde resimleri kullanmamız mümkün olabilir.

Vito Genovese 12:56, 12 Ekim 2006 (UTC)

Sagol kamerad[değiştir | kaynağı değiştir]

Sagol. Agir bir göz iltaaplanmasi gecirdim (hem "Keratitis" hem "konjuktivitis" hastaliklari. Ikisi birden), ilk günlerde adeta kördüm. Su an yine net görebiliyorum, ama gözlerim fazla isiga karsi hala hasas. Gündüz isiginda ve TV ve bilgisayar ekranina fazla bakamiyorum. Görüsmek üzere --Erdall 16:21, 9 Ekim 2006 (UTC)

Tanriya sükür iyilestim sayilir. Dogada takilmaya bayilirim. Bende bazen yazin Kizilirmak deltasinin bataklarinda cadir kurup bir iki hafta Camping yapiyorum. Olta ile balik tutuyorum, ve bir yandan balikci kuslari, yilanlari, kertenkeleleri izliyorum. Dogaya zarar verenlere fitil oluyorum. Bazi vatandaslarimiz vardir, elinde tüfek alinca dogada haraket eden herseye ates acarlar. Önce öldürürler, sonra bakarlar öldürdükleri neymis diye!! Oysa dogaya gidince doganin dengesine ayak uydurmak gerekir. En tehlikeli sanilan hayvanlar bile, onlara saldirmazsan sana birsey yapmazlar ve hatta dostun bile olabilirler. Bir kere yerde uzanmis Gök baba ve Toprak ana arasinda kendimi bulmaya calisirken, bacaklarimin üstünden gecen bir yilani hissettim. Cok sakin bir sekilde kafami kaldirdim baktim. Yaklasik 1,5 m büyüklügünde cok güzel bir yilan. Beni sadece bir engebe olarak görüp üstümden geciyordu. Belkide zehirliydi, ama ben ona birsey yapmadikca o beni niye isirsinki?! Usulca izlersen cok güzel seylere sahit olursun. Ah ah bende seninle gelebilseydim keske. Iyi eylenceler Sungurcum. --Erdall 15:14, 13 Ekim 2006 (UTC)
Selam Sungur, Noumenon sadece Tengriciligi degil birsürü baska dini daha cikarmis maddeden, ve nedenini yazmis : burda. Noumenon'a bu konuda güveniyorum, ne yaptigini bilir elbette. Bosver simdilik böyle kalsin. Dinler maddesi birgün daha genisletildiginde bir "eski dinler" ya da "Neopagan dinler" bölümü ekleyip buraya Tengriciligide yazariz.
Leonardo da vinci'ye gelince bu 1,628 meselesini bilmiyordum. "Da vinci sifresi" kitabinin ingilizcesini almistim, okuyup ingilizcemi gelistiririm diye. Ingilizcem yüz yüze konusmak icin yeterli aslinda, ama böyle yüksek dille yazilmis bir kitabi anlamak baska mesele. Her 10-15 kelimede bir anlamadigim bir kelimeye rastliyorum ve sözlüge bakmam gerekiyor.. tembellikten bosverdim. Aslinda bir yabanci dilini gelistirmek icin bu yöntem cok iyi. Biraz zorlansam cözcem ama neyse. Ve su ölcüyü kendimdede bir deniyecem, bakalim dogrumu.
Tabiiki derslerin daha önemli koc, sen Vikipediyi dert etme.. kacmiyor ya. Burda birgün hersey görmek istedigimiz gibi olur, merak etme. Benim islama karsi düsmanca bir tutumum yok, nede olsa cogu sevdigim insanlar müslüman. Eger bir alman ya da diger yabanci islama karsi ileri geri konusursa yinede islama sahib cikarim, savunurum. Bence Kur'an aslinda bastan sona iki anlamli yazilmis; daha basit olan ilk anlami basit cahil insanlar icin- Allahtan korkup, korktuklari icin kötülük yapmamalarini saglar. Anliyabilenler icin diger anlami- Allah HERSEY demektir ! Yani bütün uzay, yildizlar, günes, dünya, hava, toprak ve bizde bunun bir parcasiyiz demektir. Kur'an i bu bakis tarzi ile bir okursan ne demek istedigimi anlarsin. Hersey cok mantikli bir anlam kazaniyor, modern bilimcilerin söyledikleri baska sözlerle tekrarlaniyor, ve aslinda modern bir yasam felsefesi ögretiliyor. Orta cagdan kalma, arab kültürünün parcalarini Islamdan cikardigin zaman aslinda modern cagimiza uyan bir din ortaya cikiyor. Ama Kur'an i sirf arabca okuyanlar ve dünyadan haberi olmiyan cahil hocalarin görüslerini tekrarliyan kisiler bunlari hic göremezler.
Eski Türk dini Tengriciligin avantaji, KORKU DEGIL cesaret vermesidir. Tanri (Gök) ile Yer'in arasinda bir Türk herzaman "Yurd"undadir ve kendisini dengede tutdugu sürece destek alir. Kadinlar sadece erkegin eylencesi olmak icin yaratilmamis, erkeklerle esittirler. Hayvanlar sirf insanlar tarafindan kullanilmak icin yaratilmamis, ruhlari olan saygi duyulmasi gereken varliklardir. Ve hatta yemek icin öldürüldükleri zaman, ruhlarindan özür dilenmesi gerekir.. v.s v.s .. yine fazla uzattim. Ben aslinda geceden kalmayim. Bir Kulübten geldim yatip uyumam lazim, saat ücte yine kalkip balik tutmaya gidecem. Hadi sanada güzel bir pazar günü diliyorum. K.I.B. --Erdall 07:07, 22 Ekim 2006 (UTC)
Selam Kizil, ilk kez bastan sona kadar bir okudum sayfani ve diger internet sayfalarinada baktim. Cizdigin resimler cok güzel, ama benim tanklardan pek haberim yok. Bu tür tanklarin hepsi coktan varmis gibime geliyor. Ama bu isi takip edip uzman bir Tank tasarimcisi olsan ne güzel olurdu. Bildigim kadariyla Türkiye silahlarini kendisi üretmiyor (dogrumu?). Aah ah Türkiye kendisi hic yabanci destek olmadan süper Tanklar ve savas ucaklari üretse düsmanlar mos mor olurdu:-) Tanklarinin birisine "Erdal" adini vermissin, kendi adin degildi dime? Birde bana birkere MSN adresim varmi diye sormustun cevap vermeyi unutmustum. MSN'e birkere kayitlandim, ama sonra hem kodumu hemde hangi e-mail adresimi verdigimi unuttum:-/ Kullanamiyorum. Ama e-posta adresim: Cem@smart.ms, istersen yazisiriz ara sira. Selamlar --Erdall 02:16, 25 Ekim 2006 (UTC)
Selam Kizil, onu bende düsünmüstüm. Sayfa nede olsa cok büyük olucak. Belki sonunda herkez bastan sona okumak istemez, meseleyi kavramak icin. Bu yüzden öyle dedigin gibi ana hatlarin sirayla sayildigi bir bölüm yapsak iyi olur. Alman Wikipedia'sinda ilk kaynak olarak Sarangel Ötüken (Julie Stewart)'in yazdigi bir makalenin türkce tercümesini kullanmistim. Burda dinin adina "Mogol Samanizmi" deniyor, ama idare et. Herneyse, bu makaledede en altinda ana hatlar siralanmis, isimize yarar herhalde: Sarangel Odigen'in Makalesi (Türkce)

Ana hatlar:

  • Canlı varlıklar dünyada dengeyi destekleyerek ve Gök Baba, Toprak Ana ve ruhlara karşı saygı geleneklerini izlemekle mutlu ve üretken yaşarlar.
  • Dünya güneye doğru yönü olan bir dairedir. Üste Baba Gök ve altta Toprak Ana vardır; sağ taraf eril ve sol taraf dişildir.
  • Ateşin kutsallığı.
  • Yostoi bir yaşamı sürmekle, ruhları ve tüm canlı varlıkları anmakla kişisel güç artırabilir.
  • Ataların ruhlarının mevcudiyeti ve korunması.
  • Sema, hayvan, ağaç, dağ ve diğer doğal nesnelerde insana benzer ruhlar (veya cinler)
  • Güç ve totem hayvanları
  • İnsanları fiziksel bedenin dışında 3 ruhun karışımından oluşmuştur.
  • Dünya Nehri ve Dünya Ağacı tarafından bir araya getirilmiş üç alem vardır, alt, orta ve üste alemler.
  • Şamanları inisiye eden, ve dünyada dengeyi tesis etmek üzere yardımcı olan özel bir yardımcı ruhları vardır
  • Davul, ongon, Şaman asaları, dalbuur, kutsal duman, halüsinojenlerin kullanımı.
  • Şamanların esas görevleri şifa, korunma sağlama, kutsama, kehanet ve fal, av büyüsü ve iklim büyüsüdür.
  • Hastalılıklar, ya kişinin bedenine giren veya müdahale eden ve ruhlarını etkileyen ruhsal güçlerle, ya da ruhlarından birini çalmakla meydana gelir. Bu yabancı ruhun çıkarılması veya ruh kurtarma gerektirir.

Burda hic Türklerin lafi edilmiyor, cünkü sirf mogollarin acisindan anlatiliyor, ama fark etmez. Selamlar --Erdall 02:38, 26 Ekim 2006 (UTC)

Eline saglik, güzel olmus. En cokta bu hosuma gitti:

"Umay, Ülgen, Erklig Han gibi tanrı ve tanrıçalar, Gök-Tengri'nin özel melekleri olarak da kabul edilebilir."

Cok güzel aciklamissin. "Amin/Äman"a gelince, senin bu azimin hosuma gidiyor:-) ama ben kendim icin Tengriciligi aslinda sirf milli kültürüm ve hayat felsefem olarak görüyorum. Yani Alkish etmeyi (alkis= dua) falan henüz düsünmemistim. Ama sen bana bakma. --Erdall 03:25, 26 Ekim 2006 (UTC)
Islam'in aslinda kötü bir din olmadigini, sadece Arablarin kültürünün karismasindan dolayi, ve hala orta cagin seviyesinde sayiklayip yeni cagimizla bagdasmadigi icin geri kalmis bir din halinde tutuldugunu düsünüyorum. Tengricilik te, ayni eskiden uygulanmis hali ile cagimiza uygun sayilmasada, Tengriciligin icinden cagimiza uygun ve modern görüslü bir hayat felsefesi ve yeni milliyetci akini cikarilabilecek bir kapasitesi var bence. Bunu sekillendirmek bizim elimizde olan birsey. Hicbirsey yapmayinca, hicbirsey degismez. Selamlar --Erdall 04:37, 26 Ekim 2006 (UTC)
Evet, Laiklik Kamerad.. bize birisi: "Sende hic Allah korkusu yokmu?" diyince, ona "Ben senin gibi korku icinde yasiyanlardan degilim.." diyebilme özgürlügünü veren sistem. Hadi ben yatiyorum artik. Böyle seyleri e-posta ile konusalim istersen. Sana hayirli sabahlar --Erdall 04:54, 26 Ekim 2006 (UTC)

Motorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Mrb Tembelluu,

Luu eski Türkçede ejderha anlamına geliyor. Neyse... :)

Bilim ve Teknik'in Ekim sayısında motorlarla ilgili bir makale vardı. Belki duymamışsındır diye söylüyorum. Ben de dün okurken gördüm. :D (Ay bitti ben daha yeni okuyabildim Ekim sayısını)

Sevgiler

kızılsungur®©iletikatkılar 11:17, 29 Ekim 2006 (UTC)

Selam Kızılsungur, açıkçası Bilim ve Teknik dergisini düzenli olarak takip etmiyorum, elime geçtikçe, arada sırada.. Geçen ayların birinde tüm sayılarını bir dvd'de vermişlerdi, onu kaçırmadım ama! :) Neyse, Ekim sayısını görürsem bir göz atarım, haber verdiğin için çok sağol. -Tembelejderha 23:42, 29 Ekim 2006 (UTC)

yöneticilik başvurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonunda yöneticilik başvurumu yaptım.Sizide oylamada oy kullanmaya davet ediyorum.Saygılar--Chemsj 19:58, 4 Kasım 2006 (UTC)

Dame[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Dame maddesi Vikipedi standartlarına uygun olmadığı için Vikisözlüğe taşınmış, maddenin tartışma sayfasına yazdığınız notu gördüm, muhakkak siz de o maddeyi girerken emek harcamışsınız, fakat madde girildiğinden beri aynı şekilde bekliyor, Vikipedi'nin düzenlenmesi ve standartlara uygun hale gelmesi açısından bu hali ile maddenin silinmesi gerekli. (VP:HS Madde 4 gereği) Eğer maddenin ansiklopedik bir yapıda yazılabileceğini düşünüyorsanız daha sonra maddeyi standartlara uygun şekilde tekrar girebilirsiniz.--renegademsj 10:56, 9 Kasım 2006 (UTC)

Tank resimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Bu geçenlerde yüklediğin ve üzerinde konuştuğumuz tank resimleri herhangi bir maddede kullanılacak mı? Kullanılacaksa maddelere ekleyebilir, kullanılmayacaksa da vasiyetini hazırlar mısın?

Sevgiler

Vito Genovese 10:59, 9 Kasım 2006 (UTC)

Selam Kizil[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili KIZILSUNGUR, ilginc konularda katkılarından dolayı senede bir kez, çok az kişiye dağıtılan Wikipedi ödülünün bronzunu kazandın. Hörmetler --Erdall 05:26, 15 Kasım 2006 (UTC)

Ne bicim derin anlamli bir söz öyle. Gercekten anlamak icin almanca bilmek degil, felsefe okumak gerek. Naber okul nasil gidiyor. Ben son günlerde Tengricilik maddesini gelistirmeye devam ettim zaman buldukca. Kurban geleneklerini ve Yeni-Tengricilik bölümlerini (en altda) tamamladim. Ayrica gecenlerde Kurt maddesini yazip "Mavi Gökün Sadık Kulu" başlığı ile Günün Maddeleri arasina koydum.. büyük olay oldu, tekrar basligini degistirmek zorunda kaldim:-) Napalim beni kimse anlamiyo işte:-/ *şaka* Selamlar --Erdall 19:07, 13 Kasım 2006 (UTC)

Şablonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Hangi şablonları kastettiğini anlayamadığım için cevap veremiyorum şimdilik. Açarsan biraz, ona göre cevap vereyim.

Sevgiler

Vito Genovese 21:31, 15 Kasım 2006 (UTC)


Bende sorunsuz gözüküyor, önbelleği boşaltıp tekrar baktım, yine eksiksiz gözüktü. Senin kullandığın internet cafede bir sorun olabilir belki.

Vito Genovese 21:41, 15 Kasım 2006 (UTC)


Valla Tengricilik şablonu da sorunsuz gözüküyor bende.

Sen asıl tanklarla ilgili soruma cevap vermedin yukarıdaki?

Vito Genovese 15:30, 16 Kasım 2006 (UTC)


  • Sağol. Bu aralar pek görünmüyorsun okul falan var herhalde. Birde mesaj sayfanı sıfırlasan iyi olacak 32 kb'yi aşmış. iyi çalışmalar --Carduelismsj 12:10, 16 Kasım 2006 (UTC)


Selam kizil,[değiştir | kaynağı değiştir]

..gördügüm kadariyla sorunu cözmüssün galiba. Sablonlar ic ice durmuyor, yoksa yanlismi anladim acaba. Bayrak konusunda tartisilabilir, siyasi acidan dogrumudur yanlismidir diye: Tek bayrak/cok bayrak.. Sahsen benim hosuma gitti bu ayyildizli alman bayragi:-) Tengrici sablonun güzel olmus. Umarim zamanla daha cok kisilerde kullanir. Ben bu isi, dinden daha cok hayat felsefesi olarak hayatima yansittigim icin bu sablonu kullanmicam. Tengricilik maddesine ekledigim "Yeni Tengricilik" bölümünü okudunmu? Orta asyada olanlar ilginc, dime? Ne yazikki "Tengir Ordo"nun ishe yarar bir internet sitesi yok. Kendim onlarla baglantiya girip onlara bir internet sitesi acmakta yardimci olmayi düsündüm, ama benimde ishim gücüm var, okadar cok ugrasamam bu ishlerle:-/ Iyi akshamlar dostum --Erdall 18:50, 16 Kasım 2006 (UTC)

S-300[değiştir | kaynağı değiştir]

S-300 maddesine biraz katkıda bulundum beğendin mi ??:)