Inline hokey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir inline hokey karşılaşması

Inline hokey, oyuncuların hareket etmek için tek sıra tekerlekli patenler kullandığı ve puan kazanmak için rakiplerinin kalesine pak atmak için buz hokeyi sopaları kullandığı, sert ve pürüzsüz bir yüzey üzerinde oynanan bir hokey çeşididir.[1] Spor çok hızlı tempolu ve serbest akışlı bir oyundur ve temas sporu olarak kabul edilir ancak vücut kontrolü yasaktır. Sahada aynı anda her takımdan kaleci dahil beş oyuncu bulunurken, takımlar normalde 16 oyuncudan oluşur.[2]

Buz hokeyinin aksine, tekerlekli hokeyde mavi çizgiler veya savunma bölgeleri yoktur. Bu, çoğu kural koduna göre oyun sırasında ofsayt veya buzlanmanın meydana gelemeyeceği anlamına gelir. Bu, pistte daha az oyuncunun olmasıyla birlikte daha hızlı oyun oynamaya olanak tanır. Geleneksel olarak iki adet 20 dakikalık dönem veya saatin durdurulduğu dört adet 10 dakikalık dönem vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Rules of Inline Hockey" (PDF). USARS – USA Roller Sports National Governing Body. 17 Aralık 2010 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2024. 
  2. ^ "History of Inline Hockey". Teamusa.org. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2024.