Hannah ve Kız Kardeşleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hannah and Her Sisters
YönetmenWoody Allen
YapımcıRobert Greenhut
YazarWoody Allen
Oyuncular
Görüntü yönetmeniCarlo Di Palma
KurguSusan E. Morse
StüdyoA Jack Rollins and Charles H. Joffe Production
DağıtıcıOrion Pictures
Çıkış tarih(ler)i7 Şubat 1986 (1986-02-07) (ABD)
Süre106 dakika
Ülke ABD
Dilİngilizce
Bütçe6,4 milyon $
Hasılat40,1 milyon $

Hannah ve Kız Kardeşleri, bir aile Şükran Günü yemeğiyle başlayıp iki yıl boyunca geniş bir ailenin iç içe geçmiş hikâyelerini anlatan 1986 Amerikan komedi-drama[1] filmidir. Film, Hannah rolünde Mia Farrow, kocası Michael Caine ve kız kardeşleri Barbara Hershey ve Dianne Wiest ile birlikte rol alan Woody Allen tarafından yazıldı ve yönetildi.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Carrie Fisher, Maureen O'Sullivan, Lloyd Nolan, Max von Sydow ve Julie Kavner yer alıyor. Daniel Stern, Richard Jenkins, Fred Melamed, Lewis Black, Joanna Gleason, John Turturro ve Julia Louis-Dreyfus'un hepsinin küçük rolleri var, Tony Roberts ve Sam Waterston ise kameo oyuncu olarak filmde bulundular. Soon-Yi Previn (1997'de Allen ile evlenen) da dahil olmak üzere Farrow'un birkaç çocuğu çoğunlukla Şükran Günü figüranları olarak kredilendirilmiş ve itibarsız rollere sahiptir.

Hannah ve Kız Kardeşleri, uzun bir süre boyunca Allen'ın en büyük gişe başarısıydı ve Kuzey Amerika'daki 40 milyon ABD dolar hasılat etti. Film, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülleri kazandı. Eleştirmenler genellikle Allen'ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Canby (7 Şubat 1986). "From Woody Allen, 'Hannah and Her Sisters'". The New York Times. 19 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2021.