Fenerbahçe basketbol takımı koçları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Fenerbahçe Basketbol Şubesi A Takımı'nda teknik direktörlük yapan kişiler ve elde ettikleri başarılar:

Dönemler Teknik Direktör Kazandırdığı Kupalar
1944-1951 antrenör yok İstanbul 2. Ligi Şampiyonluğu
1951-1961 Türkiye Samim Göreç İstanbul Ligi şampiyonluğu (3), Türkiye şampiyonluğu (2), Federasyon Kupası şampiyonluğu (5)
1961-1962 Türkiye Önder Dai -
1962-1965 Türkiye Samim Göreç İstanbul Ligi Şampiyonluğu (3), Türkiye şampiyonluğu (1)
1965-1966 Türkiye Samim Göreç
Türkiye Sacit Seldüz
Türkiye Altan Dinçer
Türkiye Mehmet Baturalp
İstanbul Ligi şampiyonluğu (1)
1966-1967 Türkiye Erol Demiroma
Türkiye Altan Dinçer
Türkiye Kupası şampiyonluğu (1)
1967-1968 Türkiye Altan Dinçer Türkiye Ligi ikinciliği (1)
1968-1969 Türkiye Önder Dai -
1969-1971 Türkiye Mehmet Baturalp Türkiye Ligi ikinciliği (2)
1971-1972 Türkiye Mehmet Baturalp
Türkiye Altan Dinçer
Türkiye Deniz Sine
Türkiye Bülent Yüksel
-
1972-1973 Türkiye Altan Dinçer -
1973-1975 Türkiye Önder Seden -
1975-1976 Türkiye Önder Seden
Türkiye Hüseyin Kozluca
-
1976-1978 Türkiye Tuluğ Siyavuş -
1978-1979 Türkiye Tuluğ Siyavuş
Türkiye Hüseyin Kozluca
-
1979-1982 Türkiye Mehmet Baturalp -
1982-1983 Sırbistan-Karadağ Aleksandar Nikoliç
Türkiye Önder Seden
Klasman Ligi birinciliği (1), Türkiye Ligi ikinciliği (1)
1983-1984 Türkiye Aydan Siyavuş
Türkiye Önder Okan
-
1984-1985 Türkiye Önder Okan Klasman Ligi birinciliği (1), Türkiye Ligi ikinciliği (1), Cumhurbaşkanlığı Kupası ikinciliği (1)
1985-1986 Amerika Birleşik Devletleri Dennis Perryman
Türkiye Erdal Poyrazoğlu
Türkiye Mahmut Uslu
-
1986-1987 Türkiye Faruk Akagün
Türkiye Rıza Erverdi
-
1987-1988 Türkiye Rıza Erverdi
Türkiye Doğan Hakyemez
Klasman Ligi birinciliği (1), Cumhurbaşkanlığı Kupası ikinciliği (1), Gençlik Ve Spor Bakanlığı Kupası (1)
1988-1989 Türkiye Fehmi Sadıkoğlu
Türkiye Rıza Erverdi
-
1989-1993 Türkiye Çetin Yılmaz Türkiye Basketbol Ligi birinciliği (1), Klasman Ligi birinciliği (3), Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu (2), Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası (1), Türkiye Ligi ikinciliği (1)
1993-1994 Türkiye Necati Güler
Bosna-Hersek Faruk Kulenoviç
Türkiye Kupası ikinciliği (1)
1994-1995 Türkiye Murat Didin Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu (1), Türkiye Ligi ikinciliği (1)
1995-1996 Türkiye Murat Didin
Türkiye Murat Özgül
-
1996-1998 Türkiye Murat Özgül Türkiye Kupası ikinciliği (1)
1998-1999 Türkiye Murat Özgül
Türkiye Halil Üner
Türkiye Kupası ikinciliği (1)
1999-2000 Türkiye Halil Üner -
2000-2001 Bosna-Hersek Nihat İziç -
2001-2004 Türkiye Murat Özgül -
2004-2007 Türkiye Aydın Örs Türkiye Ligi birinciliği (1), Klasman Ligi birinciliği (1)
2007-2010 Karadağ Bogdan Tanjević Türkiye Ligi birinciliği (2), Türkiye Kupası birinciliği (1), Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu (1), Türkiye Ligi ikinciliği (1), Cumhurbaşkanlığı Kupası ikinciliği (2)
2010-2012 Hırvatistan Neven Spahija Türkiye Ligi birinciliği (1), Türkiye Kupası birinciliği (1), Cumhurbaşkanlığı Kupası ikinciliği (2)
2012-2013 İtalya Simone Pianigiani
2013- Sırbistan Zeljko Obradovic



Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]