Faith, Hope & Trick

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Faith, Hope & Trick"
Buffy the Vampire Slayer bölümü
Bölüm no.3. sezon
3. bölüm
YönetmenJames A. Contner
Senarist
Prodüksiyon no.3ABB03
Yayın tarihi13 Ekim 1998 (1998-10-13)
Süresi43 dakika
Konuk oyuncular
  • Kristine Sutherland, Joyce Summers rolünde
  • K. Todd Freeman, Bay Trick rolünde
  • Fab Filippo, Scott Hope rolünde
  • Jeremy Roberts, Kakistos rolünde
  • Eliza Dushku, Faith Lehane rolünde
  • Armin Shimerman, Müdür Snyder rolünde
  • John Ennis, Yönetici rolünde
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Dead Man's Party"
Sonraki →
"Beauty and the Beasts"
Buffy the Vampire Slayer (3. sezon)
Buffy the Vampire Slayer bölümleri

Faith, Hope & Trick (ya da Türkçe adıyla İnanç, Umut & Şaka), The WB kanalında yayınlanan, Joss Whedon tarafından oluşturulan bir fantastik dizi olan Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin üçüncü sezonunun üçüncü bölümü.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Faith adında başka bir avcı ortaya çıkar. Faith, Bay Trick ve Kakistos adlarında iki vampir tarafından takip edilir. Faith, Buffy'yi öldürmek üzereyken Kakistos'u durdurur. Buffy ise Scott'tan aldığı çıkma teklifini kabul eder.

Genişletilmiş anlatım[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy, Giles'ın müdür Snyder'a baskı yapması sayesinde, bazı şartlarla okula geri alınır. Önceki yıl kaldığı sınavlardan geçer. Hatta uzun zamandan beri kendisinden hoşlanan Scott'la yakınlaşmaya başlar. Hayatını yeniden düzene koymaya başlamışken, Sunnydale'a yeni bir Avcı gelir.

"Becoming"de Kendra'nın ölmesi üzerine yollanan Faith, rahat ve umursamaz bir kızdır ve Avcı olmayı sever. Buffy'yle neredeyse her yönden zıttır ve gelir gelmez Buffy'nin arkadaşları, gözetmeni, hatta annesi dahil herkesi tavlar. Fakat Faith'in Sunnydale'a gelmesinin sebebi, dediği gibi gözetmeninin İngiltere'de bir toplantıda olması değildir, gizlediği şeyler vardır.

Kakistos adında yaşlı bir vampir ve yardımcısı Bay Trick, Faith'in peşindedir. Faith'in kaçışının sebebi, Kakistos'un gözetmenini öldürmüş olmasıdır. Bölümün sonunda Faith ve Buffy, Kakistos'u öldürürler. Bay Trick ise kaçar.

Bölüm boyunca, geri dönüşlerle, Buffy'nin Angel'ı öldürdüğü sahneyi izliyoruz. (Scott'ın Buffy'ye verdiği yüzük, Angel'ın verdiği yüzüğün aynısıydı.) Bölüm, Buffy'nin Angel'ı öldürdüğü (cehenneme gönderdiği) yere yüzüğü bırakıp, Angel'a veda etmesiyle bitiyor. Ekran kararır. Bir ışık belirir. Yer sallanır. Ve Angel yere düşer. Korkmuş ve güçsüz bir halde yatmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]