Lessons

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Lessons"
Buffy the Vampire Slayer bölümü
Bölüm no.7. sezon
1. bölüm
YönetmenDavid Solomon
Senarist
Prodüksiyon no.7ABB01
Yayın tarihi24 Eylül 2002 (2002-09-24)
Süresi43 dakika
Konuk oyuncular
  • Anthony Stewart Head, Rupert Giles rolünde
  • Alex Breckenridge, Kit Holburn rolünde
  • D. B. Woodside, Müdür Wood rolünde
  • Kali Rocha, Halfrek rolünde
  • Mark Metcalf, İlk/Efendi rolünde
  • Juliet Landau, İlk/Drusilla rolünde
  • Harry Groener, İlk/Belediye Başkanı Richard Wilkins rolünde
  • George Hertzberg, İlk/Adam rolünde
  • Clare Kramer, İlk/Glory rolünde
  • Adam Busch, İlk/Warren Mears rolünde
  • David Zepeda, Carlos Trejo rolünde
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Grave"
Sonraki →
"Beneath You"
Buffy the Vampire Slayer (7. sezon)
Buffy the Vampire Slayer bölümleri

"Lessons" (ya da Türkçe adıyla Dersler), The WB kanalında yayınlanan, Joss Whedon tarafından oluşturulan bir fantastik dizi olan Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin yedinci sezonunun birinci bölümü.

Genişletilmiş anlatım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm İstanbul'da aynı giyimli iki kişinin, bir kadını hançerlemesiyle başlar. Bu sırada Buffy devriyede Dawn'ı eğitmektedir. Bir vampiri Dawn'ın üzerine salar, Dawn kalbi ıskalasa da oldukça başarılıdır. Bütün bunlar yaşanırken Sunnydale Lisesi’nin yeniden açılışı gerçekleşir ve bu yeni okul Buffy için eski günleri aratmayacaktır.

İngiltere'de Giles, Willow'u Cadılar Konseyi'nde tedavi ettirmektedir. Sunnydale Lisesi yeniden yapılır ve açılır. Buffy ve Xander okulun ilk günü Dawn'ı okula götürür.Sunnydale Lisesi'nin yeni müdürü Müdür Wood'dur. Buffy onunla tanışır, Wood ise ona adını daha önce duyduğunu söyler. Buffy bundan şüphelenir ve okulu gezmeye başlar. Buffy korkmaktadır çünkü fakülte ve bazı öğrenciler kendilerini korumakta başarısız olduğuna inandıkları için Buffy’ye karşı cephe alır. Bu sırada Anya ve Halfrek bir kafede oturmuş, muhabbet ediyorlardır. Halfrek, Anya'ya eskilerden bile daha eski bir şeyin yükseldiğini ve onun tek arkadaşının kendisi olduğunu söyler.

Buffy, Xander'a lavaboda gördüğü zombi-hayaletleri anlatır. Bu sırada Dawn'ın sıra arkadaşı ondan kalemini ister ve bir anda zombiye dönüşüp kalemi Dawn'ın gözüne batırır. Dawn çığlıklar içinde kendini yere atar. Bütün sınıf Dawn'a bakar ama ortada çığlık atılması gereken bir şey yoktur. Dawn gördüğünün hayalet olduğunu anlar ve lavaboya gitmek için izin ister. Lavaboda bir kız Dawn'a ağlayarak, 'Burada başkaları var.' der. Dawn ona yardım eder ve oradan çıkmaya çalışırlar ama zombi-hayaletler geri gelir. Onlar çıkmaya çalışırken tabandan birkaç el onları bileklerinden yakalayıp aşağıya çekerler. Bu sırada yeni müdür Buffy'ye hakkında fazla şey bildiğini söyler.

Willow ve Giles konuşurlarken, Willow birden bayılır, Giles'ın yardımıyla kendine gelir. Willow ona birden toprağı hissettiğini ama her şeyin iyi ve saf olmadığını, simsiyah, dişli bir şeyler gördüğünü söyler. Giles bunun Cehennem Ağzı olduğunu anlar. Willow ise ona Cehennem Ağzı'nın açılacağını ve hepsini yutacağını söyler. Dawn ve Kit düştükleri yerde uyanırlar. Orada bir genç daha vardır ve üç ölü görürler. Dawn hemen Buffy ve Xander'ın ona aldığı telefonla Buffy'yi arar ve durumu anlatır. Buffy hemen oldukları yere iner. Dawn ve Buffy, Dawn’ın birkaç yeni arkadaşıyla beraber kötülüğe karşı savaşmak için kolları sıvar. Xander tılsımı yok ederek onları kurtarır. Buffy onları derse götürdüğünde Müdür Wood Buffy'ye haftada birkaç gün gelip öğrencilere danışmanlık yapmasını ister. Buffy işi kabul eder. Öte yandan Spike ise yeni okulun bodrumunda kendine teselli aramaktadır. O kendi kendine söylenirken dizinin gelmiş geçmiş bütün kötülerinin kılığına giren bir iblis onunla konuşmaktadır. Bölüm de burada biter.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]