Şablon tartışma:Türkiye köy bilgi kutusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Katpatuka tarafından 3 yıl önce Koordinatlar maddede artık gözükmüyor mu? başlığına

Kullanılan gözalıcı yeşil rengi (limegreen)i, parlamayan #00A693 ile değiştirdim. Bununla beraber #007BA7, #9AB973, #00CCCC gibi tonların kullanıması taraftarıyım. The cat 21:17, 24 Eylül 2007 (UTC)

Şablonda değişiklik[kaynağı değiştir]

Şablonda değişiklik yapıp Şablon:Yerleşim bilgi kutusu'nu kullanmayı öneriyorum. Göze batan koyu yeşil renkli şablon fazlasıyla abartılı. Artık daha çok kullanıldığı için standart haline gelmiş Şablon:Yerleşim bilgi kutusu görünümünde bir şablon olacak. Örnek olması için sağ tarafta Aşağıkaraman, Antalya köy maddesindeki şablonun yeni hali görünüyor. Alan kodu ve plaka kodu bölümü il genelinde aynı olduğu için otomatik eklenmesinin daha iyi olacağını düşündüm. Şimdilik çalışmıyor ancak, değişikliğe karar verilirse o bölümü de düzenleyeceğim. Yeni şablon sadelik açısından daha iyi görünüyor. Bu şablonun değişme zamanı geldi bence.--Szoszvmesaj 16:19, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Şablonda aylar sonra değişiklik uygulaması yapıldı. Şablonun görünümü {{yerleşim bilgi kutusu}} ile aynı hale getirildi. Uzun süredir gözlemler sonucunda, çoğu köy maddesinde sorunsuz çalışıyor. Yalnızca koordinat bilgileri girilen bazı köylerde, sorun olabilir. Bunun nedeni koordinat bilgilerinin yanlış girilmiş olması. Çözümü ise maddelerde doğru koordinat bilgilerinin girilmesi tabi.
Herkese iyi çalışmalar.--Sadrettinmesaj 18:02, 20 Şubat 2012 (UTC)

Tabii, daha iyi olur. Hatta bu şablonu komple kaldırsak daha iyi olmaz mı?--RapsarEfendim? 17:57, 20 Şubat 2012 (UTC)

İyi olabilir belki ama Türkiye köyleri için ayrı bir bilgi kutusunun olması, 30.000 maddenin kontrolünü kolaylaştırıyor. Mesela bilgi kutusunda eksik parametre bulunan köyleri kolayca bulabiliriz. Ayrı bilgi kutusu olmasının artıları daha fazla.--Sadrettinmesaj 18:02, 20 Şubat 2012 (UTC)

Yerelney köyid parametresi ekleme vs...[kaynağı değiştir]

Superyetkin, Sadrettin, Khutuck, Alperen, Rapsar, SAİT71, Kumul Takip ve kontrolü kolaylaştırma adına köyid parametresi açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu numara ile yerelnet sayfasına link veririz. Yerelnetin köyid'yi koruyup linkte değişlik yapması durumunda sadece bu şablonu değiştirerek gerekli düzenlemeyi sağlayabiliriz. Ayrıca köyid numarası eksik sayfaları kategoriye eklemesini sağlayak takibi sağlanabilir. Eğer topluluk kabul ederse. Hazırladığım kod ile 22855 sayfayı hemen düzenleyebilirim. Daha sonrasında ise yerelnetten nüfus rakım gibi bilgilerin güncellenmesine başlıycam. Hatta bütün bilgileri direk Wikidata'ya aktararak sonrada şablona Wikidata:Arbitrary access ekleyerek bilgilerin merkezileştirilmesi sağlanabilir. Diğer dillere de bu sistem uygulanırsa Wikidata üzerinde sürekli güncel bilgiye ulaşabilirler. Ne diyorsunuz? Çok büyük bir değişliğe girişicem geri dönmesi ya da düzeltmesi zor olur. --Mavrikantmsj 02:45, 12 Eylül 2015 (UTC)

Bilgi kutusu icin mi yoksa dis baglantilar icin mi soruyorsun? Bilgi kutusu icin uygunsuz oldugunu dusunuyorum, zira resmi bir site olmadigindan bilgi kutusunda yer almamali. Futbolcu maddeleri icin ornegin bircok veritabani var, bunu yaparsak onlari neden yapmiyorsunuz gibi sorunlar olusabilir. Dis baglanti icin ise kesinlikle olabilir. Hatta oradaki verileri bilgi kutusuna cagirma sansimiz var mi acaba? Sonuca koy maddeleri icin ana kaynaklarimizdan biri.--RapsarEfendim? 07:43, 12 Eylül 2015 (UTC)
RapsarŞu an şablonun belgeleme sayfasında da görüleceği üzere yerelnet bağlantısı internet sitesi altına eklenmiş. Bütün köylerde bu şekilde. Ben de id bilgisini parametre olarak ekleyip şablonda YerenlNET şekinle link verilmesi savunuyorum. köyid bilgisini parametre olarak şablona ekleyip sonucunu aşagıda "dış bağlantılar" başlığı altında gösteremeyiz.(Wikidataya eklense olur ama ekstra bir kazanç sağlamaz). Dış bağlantı olarak savunuyorsun ama bu bağlantı şablonun içinde verilince neden karşı çıkıyorsun? Futbolcular için de herkes tarafından kabul edilebilir veritabanları varsa onlarında id bilgileri parametre ile alınır bilgi kutusunda oraya link verilebilir. Şimdiye kadar yapmadığımız bir şey ama kontrol, düzen, takip açısında çok büyük kolaylık sağlar. Ayrıca Wikidata:Arbitrary access denen birşey var. Bilgileri Wikidata eklerseniz bütün Vikilerde bu bilgileri çekebilirsiniz. örnek P348 ile son sürüm numarası, P856 ile resmi websitesi WD'den canlı güncel olarak alınabiliyor. Yerelnet içinde şunu unutmayalım:"YerelNET - Yerel Yönetimler Portalı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün bir hizmeti olup T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından finansal açıdan desteklenmektedir." Yarı resmi bir veritabanı sayılabilir. Bütün köy bilgilerini koşulsuz aldığımız bir sistem zaten. Son birşey söyliyim köyid BKsunda görünür bir link oluşturmasa da takip işlemlerini yapılabilimesi için gizli parametre olarak eklenmesi zorunlu. Bunu herkes anlıyor sanırım. --Mavrikantmsj 09:08, 12 Eylül 2015 (UTC)
Destek Destek - Mavrikant Bence vikipedinin yararına bir işlem, tüm eskimiş datalar güncellenecek. Çok kafa yormaya gerek yok :) Kumul (mesaj) 14:08, 17 Eylül 2015 (UTC)
  • Şablonlarla ugraşmak yerine direk herşeyi wikidata'ya kaydetemye karar verdim. köyid paramtresini Wikidata'ya eklenmesi için başvuru yaptım. Destek verirseniz sevinirim. --Mavrikantmsj 14:03, 21 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Mavrikant başvuru kaldırıldımı göremedim? Kumul (mesaj) 11:35, 1 Kasım 2015 (UTC)
YerelNet village ID adıyla oluşturulmuş. --Superyetkinileti 18:08, 2 Kasım 2015 (UTC)
@Kumul Property oluşturuldu fakat şuan bu işlerle ugraşıcak zamanım yok. Biraz daha beklemek zorunda proje eğer devralmak isteyen yoksa tabii. --Mavrikantmsj 16:28, 4 Kasım 2015 (UTC)
  • Zaman yaratıp bu işe giriş yaptım. Bu şablonu kullanan sayfalardaki koyidleri Wikidata'ya aktardım. Aktarırken yerelnet'te 404 sayfasına giden linkler olduğunu farketim. Onları pas geçtim. Wikidata 20bin civarı koyid girişi yaptım. Dakikada yaklaşık 55 girdi. Aralıksız 6 saat, Aralıklarla 12 saaten fazla sürdü bu işlem. Bilgi kutusu üzerinde değilik yaparak yerelnet bağlantısını şablona ekledim. Örnek sonuç Kamışköy, Karabük sayfasında görülebilir. Ayrıca sorunlu sayfalar Kategori:YerelNET koyid bilgisi içermeyen köyler kategorisinde listeleniyor. --Mavrikantmsj 18:34, 10 Kasım 2015 (UTC)

eski_adı parametre[kaynağı değiştir]

O kadar köylerin bir eski adı var ki bir eski_adı veya diğer_adı parametresi isterdim... --katpatuka (mesaj) 04:39, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Koordinatlar maddede artık gözükmüyor mu?[kaynağı değiştir]

Türkiye köy bilgi kutusu kullanıldığında maddelerde artık koordinatları göremiyorum - eskiden sağ üst köşesinde gözüküyordu. OSM Haritacı olduğum için her zaman lazım bana - lütfen gerekeni yapnınız. --katpatuka (mesaj) 19.00, 26 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla