İçerde karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İçerde adlı Türk aksiyon ve drama televizyon dizisinde yer alan tüm hayalî karakterler.[1]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Çağatay Ulusoy Sarp Yılmaz 1-39 Füsun'un oğlu, Umut'un abisidir. Polis okulunu birincilikle bitirmiştir. Emniyette şube müdürü olan Yusuf, kendisini Celal'in yanına gizli polis olarak sızdırmıştır. Melek'e aşıktır. Polis olduğu ortaya çıktıktan sonra Celal onun peşine düştü. Yıllar önce kaçırılan kardeşinin Mert olduğunu öğrendikten sonra onunla birlik olup Celal'e karşı savaştılar.
Aras Bulut İynemli Mert Karadağ/Umut Yılmaz Füsun'un oğlu, Sarp'ın kardeşidir. 3 yaşındayken Celal'in adamı Coşkun tarafından kaçırılmış ve sokaklarda mendil satmaya zorlanmıştır. İlerleyen yıllarda Celal, onu evine alıp onu sokaklardan kurtarmış gibi göstermiştir. Adı Mert Karadağ olarak değiştirilmiş ve polis okuluna girmiştir. Eylem'e aşıktır. İlerleyen zamanlarda Celal'in ajanı olduğu ortaya çıktı ve polislik görevinden atıldı. Gerçekleri öğrendikten sonra Sarp ile birlik olup Celal'e karşı savaştı.
Çetin Tekindor Celal Duman Yeşim'in eşi, Melek ve Mustafa'nın babasıdır. Mafya çetesinin lideridir. Her yerde Kebapçı Celal olarak bilinir. Eski tetikçisi Metin Yılmaz'ın küçük oğlu Umut'un kaçırılmasını sağladıktan sonra onu yanına alıp kendisinin kirli işlerini yaptırmıştır. Ona Mert adını verip, Organize Suçlarla Mücadele ekibine ajan olarak sokmuştur. Suçlarını itiraf ettiği için tutuklanıp hücreye kapatıldı. Hücrede delirince, hapishanede kendini asarak intihar etmiştir.
Mustafa Uğurlu Yusuf Kaya 1-34 Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi'nin müdürüydü. Celal'i yakalamak için Sarp ile birlikte hareket etti. Sarp'ı Celal'in yanına gizli polis olarak sızdırmıştır. Sarp'ı kurtarmak için gittiği yerde Celal tarafından vurularak öldürülmüştür.
Bensu Soral Melek Yıldız 1-31 Mert'in çocukluk arkadaşıdır. Avukattır. Sarp'a aşıktır. Celal tarafından evlatlık alındığını zannetse de Coşkun'un ona gerçeği söylemesi sonucunda Celal'in öz kızı olduğunu öğrendi. Sarp'a kardeşinin nerede olduğunu söyleyeceği anda, Serkan Sarp'ı vuracakken Sarp'ın önüne atlaması üzerine vurularak öldürülmüştür.
Damla Colbay Eylem 1-39 Sarp'ın çocukluk arkadaşıdır, gazetecidir. Mert'e aşıktır ve sonradan onun Umut olduğunu öğrenir. Umut'un evlenme teklifini kabul etti.
Nihal Koldaş Füsun Yılmaz Sarp ve Umut'un annesidir. Küçük bir lokantası vardır ve geçimini oradan sağlamaktadır.
Yıldıray Şahinler Alyanak/Hasan Celal'in adamıdır. Gerçek adı Hasan'dır. Celal'e defalarca ihanet etmesine rağmen her defasında kaçmanın yolunu bulmuştur. Celal'in yakalanması için polise yardım etmiştir. Suçları ortaya çıkınca adamları Berke ve Barbaros ile birlikte hapse girmiştir.
Nebil Sayın Coşkun Celal'in eski adamıdır. Yıllar önce Celal'in emriyle Umut'u kaçırdı, sonra ona yıllarca işkence yaptı. Daha sonra Celal'in adamları tarafından vuruldu, öldü sanıldı ama ölmedi. Yıllar sonra ortaya çıkıp Sarp ve Umut'a tüm gerçekleri anlattı. Suçları ortaya çıkınca hapse girmiştir.
Rıza Kocaoğlu Davut 2-39 Celal'in en has adamlarındandır. Çocukken annesine şiddet uygulayan babasını evde yakarak öldürmüştür fakat bilmediği bir şey vardır, evi ateşe verdiği sırada annesi de içeridedir. Melek'e aşıktır fakat Celal'e belli etmezdi. Umut'un yerini Sarp'a söylememek için kendi kafasına sıkarak intihar etmiştir.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Barış Kıralioğlu Musa 1-39 Organize Şube'de komiserdir.
Seyithan Özdemir Minik Celal'in adamıdır. Çatışma sırasında Haluk ve başka bir polis tarafından vurularak öldürülmüştür.
Fatih Sevdi Metin Yılmaz 1-9 Sarp ve Umut'un babasıdır. Kiralık katildi ve Celal için çalışmaktaydı. Cezaevinde öldürülmüştür.
Mustafa Yıldıran Mestan 1-8 Celal'in sağ koludur. Sarp'ın gizli polis olduğunu öğrendikten sonra, Sarp ile kavga eder. Kavga sırasında Alyanak ve Selami tarafından öldürülmüştür.
Ulvi Yiğit Talip 1-7 Coşkun'un adamıdır. Celal tarafından tehdit edilmesi üzerine intihar etmiştir.
Cem Özeren Aslan Organize Şube'de komiserdir. Mert'in gizli kimliğini öğrenmesi sonucunda Celal tarafından öldürülür. Celal suçlarını itiraf edene kadar, Aslan'ın ajan olduğunu zannettiler.
Selim Erdoğan Ömer 1-2 Celal'in düşmanıdır. Sarp ile konuştuğunda, Umut'un kaçırılmasını sağlayan kişinin Celal olduğunu söylemiştir. Celal'in emriyle Davut tarafından öldürülmüştür.
Alp Özgür Yaşin Selami 1-11 Alyanak'ın adamıdır. Alyanak ile birlik olup Mestan'ı öldürdükten sonra suçunu itiraf edip hapse girmiştir.
Gözde Kansu Yeşim Duman 2-39 Celal'in eşi, Mustafa'nın annesidir.
İlber Uygar Kaboğlu Mustafa Duman Celal ve Yeşim'in oğludur.
Alihan Sakman Tayfun 4-15 Celal'in bilişim işlerine bakan elemanıdır.
Ercan Kesal Akın Işık 5-10 Köstenceli uluslararası bir kaçakçıdır. Celal ile birlikte çok iş yaptı. Mestan'ın ölüm emrini veren kişidir. Araları bozulduktan sonra Celal tarafından yakılarak öldürülmüştür.
Deniz Gürzumar Barış 5-39 Füsun'un dükkanında çalışan elemanıdır.
Uğur Yıldıran Selim 7-39 Organize Şube'de Aslan'ın yerine gelen komiserdir.
Sedat Payas Şevko 8-34 Celal'in adamıdır. Yusuf'un yaptığı baskın esnasında gerçekleşen silahlı çatışmada Yusuf tarafından vurularak öldürülmüştür.
Duygu Sarışın Sema 9-39 Organize Şube'de komiserdir. Mert polislikten atıldıktan sonra ekibin sorumluluğunu almıştır. Sarp'ın polis olduğunun ispatlanmasında yardımcı olmuştur.
Yavuz Gürbüz Sarı Hüsnü 11-14 Mustafa'nın kirvesidir. Celal'e ihanet ederek Avukat için çalışmaya başlar. Avukat'ın adamları tarafından arabada taranarak öldürülmüştür.
Ozan Ağaç Hayati 11-12 Coşkun'un adamı. Coşkun tarafından vurularak öldürülmüştür.
Murat Tüzün Sinan 12-14 Akın Işık'ın adamıdır. Avukat'ın adamları tarafından arabada taranarak öldürülmüştür.
Şenay Gürler Leyla Işık 13-15 Ömer'in ablası, Akın Işık'ın eşidir. İkisinin de ölümünden sorumlu olan Celal'den intikam almak istedi. Sarp'la iş birliği yaptı. Celal'i vuracağı sırada Davut tarafından sırtından vurularak öldürülmüştür.
Emre Erçil Avukat 13-14 Akın Işık'ın adamıdır. Celal'den intikam almak istemiştir. Sarp'ı vuracağı sırada Yusuf ile çatıştıktan sonra vurulur ve Sarp tarafından vurularak öldürülmüştür.
Beran Soysal Gökhan 16-39 Yusuf ve Serap'ın oğludur. Organize Şube'de komiserdir.
Erdağ Yenel Berke Alyanak'ın adamıdır. Alyanak ve Barbaros ile birlikte hapse girmiştir.
Defne Halman Serap 16-36 Yusuf'un eski eşi, Gökhan'ın annesidir.
Mehmet Yılmaz Ak Yaşar 17-22 Celal yıllar önce onun babasını öldürdüğü için Celal'den intikam almak istemiştir. Gökhan'ı vurup suçu Sarp'ın üzerine yıkmaya çalıştı. Hapse girdi, burada Celal'in adamlarının saldırısından yaralı olarak kurtuldu. Hastanede Celal'in adamı tarafından öldürülmüştür.
Mine Tüfekçioğlu Hülya 19-20 Melek'in teyzesidir. Celal onu tehdit ederek, Melek'e annesinin para karşılığında Celal'in düşmanlarıyla anlaşıp Celal'i öldürmek istediği yalanını söyletir. Celal'in adamları tarafından trafik kazasında öldürülmüştür.
Esra Kılıç Fulya 22-39 Kudret için çalışan bir seri katildir. Davut'un tehdidi sonrasında Celal'in tarafına geçti. Sarp tarafından vurularak öldürülmüştür.
Tuba Ünsal Handan 22-28 Kumarhane işletmecisidir. Kudret için çalışmaktadır. Fulya'nın arabaya koyduğu bombanın patlaması sonucu öldürülmüştür.
Uğur Yücel Kudret Sönmez Tek 24-36 Mafya babasıdır. Sevgilisi olan ve aynı zamanda Celal'in kız kardeşi olan Nermin'in intihar etmesinden dolayı Celal'i suçlardı. Mert'i kaçırttıktan sonra mezarlıkta Celal tarafından vurularak öldürülmüştür.
Feyyaz Duman Serkan 24-31 Kudret'in adamıdır. Sarp ve Mert tarafından vurularak öldürülmüştür.
Arda Uçan Yiğit 33-35, 38-39 Yusuf Müdür'ün oğludur. Final bölümünde tayini çıkmıştır.
Tevfik Erman Kutlu Barbaros 33-39 Alyanak'ın adamıdır. Alyanak ve Berke ile birlikte hapse girmiştir.
Levent Can Haluk 35-39 Organize Şube'de Yusuf şehit olduktan sonra onun yerine gelen yeni müdürdür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]