Kloak: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Thijs!bot (mesaj | katkılar)
k robot Adding: es:Cloaca (zoología) Modifying: nl:Cloaca (anatomie)
Cat (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Image:Avian cloaca.jpg|thumb|300px|Kuşlardan kırmızı kuyruklu [[şahin]]de kloak açıklığı]]
'''Kloak''', bazı canlı gruplarında son bağırsağın dışarıya açıldığı; dışkının ve idrarın belli bir süre tutulabildiği ve eşeysel üretimin akıtıldığı ortak, tek olan vücut açıklığıdır.

'''Coprodaeum''', '''Urodaeum''' ve '''Proctodaeum''' denen üç kısımdan oluşmuştur.
'''Kloak''', bazı canlı gruplarında son bağırsağın dışarıya açıldığı; dışkının ve [[idrar]]ın belli bir süre tutulabildiği ve eşeysel üretimin akıtıldığı ortak, tek olan vücut açıklığıdır.<br /> Üç kısımdan oluşur, bunlar:
Bütün [[Kuşlar]] (Aves), [[Amfibiler]]( Amphibia), [[Sürüngenler]]de (Reptilia) kloak bulunur, memelilerden Prototheria alt sınıfın Monotremata (Ornithodelphia) takımında yer alan hayvanlara Birdelikliler = Kloaklımemeliler (ya da Yumurtlayanmemeliler) tümünde yer alan kloak dolayısıyla bu isim verilmiştir.
*'''Coprodaeum'''
*'''Urodaeum'''
*'''Proctodaeum''' dır.

Bütün [[Kuşlar]] (Aves), [[Amfibiler]] (Amphibia), [[Sürüngenler]]de (Reptilia) kloak bulunur, [[memeliler]]den [[Prototheria]] [[alt sınıf]]ın [[Monotremata]] (Ornithodelphia) takımında yer alan hayvanlara Birdelikliler = Kloaklımemeliler (ya da Yumurtlayanmemeliler) tümünde yer alan kloak dolayısıyla bu isim verilmiştir.


[[Kategori:Hayvan anatomisi]]
[[Kategori:Hayvan anatomisi]]

Sayfanın 17.26, 17 Ekim 2006 tarihindeki hâli

Kuşlardan kırmızı kuyruklu şahinde kloak açıklığı

Kloak, bazı canlı gruplarında son bağırsağın dışarıya açıldığı; dışkının ve idrarın belli bir süre tutulabildiği ve eşeysel üretimin akıtıldığı ortak, tek olan vücut açıklığıdır.
Üç kısımdan oluşur, bunlar:

  • Coprodaeum
  • Urodaeum
  • Proctodaeum dır.

Bütün Kuşlar (Aves), Amfibiler (Amphibia), Sürüngenlerde (Reptilia) kloak bulunur, memelilerden Prototheria alt sınıfın Monotremata (Ornithodelphia) takımında yer alan hayvanlara Birdelikliler = Kloaklımemeliler (ya da Yumurtlayanmemeliler) tümünde yer alan kloak dolayısıyla bu isim verilmiştir.