Dawes Planı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
düzen, +kaynaksız
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
'''''Dawes Planı''''', [[I. Dünya Savaşı]]'ndan sonra [[Almanya]]'nın zarar verdiği ülkelere ödeyeceği tazminatları düzenleyen bir plandır. Charles G. Dawes başkanlığındaki ''Dawes Komitesi'' tarafından hazırlanmıştır. Bu plan, Alman-Fransız ilişkilerinin düzelmesine yardımcı olmuş ve [[Locarno Antlaşması]]'na giden yolu açmıştır.
'''Dawes Planı''', [[I. Dünya Savaşı]]'ndan sonra [[Almanya]]'nın zarar verdiği ülkelere ödeyeceği tazminatları düzenleyen bir plandır. [[Charles G. Dawes]] başkanlığındaki ''Dawes Komitesi'' tarafından hazırlanmıştır. Bu plan, [[Almanya-Fransa ilişkileri|Alman-Fransız ilişkilerinin]] düzelmesine yardımcı olmuş ve [[Locarno Antlaşmaları]]'na giden yolu açmıştır.


{{Avrupa-tarihi-taslak}}
{{Avrupa-tarihi-taslak}}

Sayfanın 05.54, 17 Mayıs 2019 tarihindeki hâli

Dawes Planı, I. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'nın zarar verdiği ülkelere ödeyeceği tazminatları düzenleyen bir plandır. Charles G. Dawes başkanlığındaki Dawes Komitesi tarafından hazırlanmıştır. Bu plan, Alman-Fransız ilişkilerinin düzelmesine yardımcı olmuş ve Locarno Antlaşmaları'na giden yolu açmıştır.