Yüksekokul: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
Beshogur (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Yüksekokul''', üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren [[Yükseköğretim Kurumu|yükseköğretim kurumlarıdır]]. Yüksekokul dört yıllık eğitim verilir.Genellikle meslek yüksekokulları ile karıştırılmaktadır.Çünkü meslek yüksekokulları iki yıllıktır.Yüksek okullar statü olarak Mühendislik fakültesi ile eşdeğerdir.Örneğin Tütün Teknolojisi Mühendisliği yüksek okuldur.Ve dört yıllıktır.Statü olarak Ziraat Fakülteleri ile eşdeğerdir.
'''Yüksekokul''', üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren [[Yükseköğretim Kurumu|yükseköğretim kurumlarıdır]]. Yüksekokul dört yıllık eğitim verilir. Genellikle meslek yüksekokulları ile karıştırılmaktadır. Çünkü meslek yüksekokulları iki yıllıktır. Yüksek okullar statü olarak Mühendislik fakültesi ile eşdeğerdir. Örneğin Tütün Teknolojisi Mühendisliği yüksek okuldur.Ve dört yıllıktır. Statü olarak Ziraat Fakülteleri ile eşdeğerdir.


[[Önlisans]] veya iki yıllık üniversite olarak bilinen kurumlar [[meslek yüksekokulu]] olarak adlandırılırlar.
[[Önlisans]] veya iki yıllık üniversite olarak bilinen kurumlar [[meslek yüksekokulu]] olarak adlandırılırlar.

Sayfanın 18.12, 21 Eylül 2016 tarihindeki hâli

Yüksekokul, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. Yüksekokul dört yıllık eğitim verilir. Genellikle meslek yüksekokulları ile karıştırılmaktadır. Çünkü meslek yüksekokulları iki yıllıktır. Yüksek okullar statü olarak Mühendislik fakültesi ile eşdeğerdir. Örneğin Tütün Teknolojisi Mühendisliği yüksek okuldur.Ve dört yıllıktır. Statü olarak Ziraat Fakülteleri ile eşdeğerdir.

Önlisans veya iki yıllık üniversite olarak bilinen kurumlar meslek yüksekokulu olarak adlandırılırlar.

Lisans veya 4 yıllık üniversite olarak bilinen kurumlar uygulamalı bilimler yüksekokulu olarak adlandırılır, fakülteler ile eşdeğer özelliğe sahiptirler.