Yunan Halkının Ağzından 260 Halk Şarkısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yunan halkının ağzından 260 halk şarkısı (Yunanca:260 δημώδη ελληνικά άσματα από του στόματος του ελληνικού λαού) George D. Pachtikos tarafından derlenen müzik kitabıdır. George D. Pachtikos 1888-1904 arasında o zamanki Yunan krallığı, Epir, Arnavutluk, Makedonya, Trakya, Küçük Asya (Bithynia, Kapadokya ve Pontus), Girit, Marmara adaları, Ege ve Kıbrıs'dan kitabı derlemiştir. Müziklerini derlediği kişilerin adlarını ve yaşlarını alfabetik bir listesini yayınlamıştır. George D. Pachtikos, kapsamlı kitabın ön sözünde, Antik Yunan müziğini, Bizans müziğini ve halk danslarıyla uyumunu analiz ediyor. George D. Pachtikos, modern Yunan müziğinin köklerinin antik üyelere kadar izini sürüyor.

Bu derlemeler, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Konferansı'nda (25-29 Eylül 1906) sunuldu ve çok iyi yorumlar aldı. Pakhtikos'un en zengin koleksiyonundan yalnızca ilk cilt yayınlandı, Türkçe (Karamanlidika) ve Ermenice icra edilen yaklaşık 80 eserden oluşması planlanan "eski Yunan müziği ile ilgili olmayan" ikinci cilt asla yayınlanmadı.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "260 ΔΗΜΩΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑ". Public.gr (Yunanca). 1 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2021. 
  2. ^ Romanou, Katy (1 Ocak 2001). "Pachtikos, Georgios". Oxford Music Online. 1 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2021.