Yardım:Tartışma sayfalarına giriş/5

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tartışma sayfaları
Bir tartışma başlatın

Kullanıcı mesaj sayfaları
Sizin için mesajlar

Yerleşim
Tartışmaları takip etmeyi kolaylaştırın

Örnekler
Yerleşim için daha fazla örnek

Dikkat çekmek
Başkalarını yardıma çağırın

Özet
Öğrendiklerinizi gözden geçirin



Tüm tartışma sayfaları diğer editörler tarafından izlenmez. Bu, özellikle daha az gelişmiş makalelere sahip olan ve tartışma sayfalarında insan etkinliği olmadan yıllar geçebilen daha belirsiz konular için özellikle geçerlidir.


Daha belirsiz bir makaleyi düzenlemek ve kendinden emin olmak istiyorsan, sadece cesur ol ve bunu yap. Ancak, önce ikinci bir görüş almak veya yardım almak için olası bir değişikliği tartışmak isterseniz, tartışma sayfasında bir tartışma başlatabilir ve ardından daha popüler bir sayfada bununla ilgili bir bildirim paylaşabilirsiniz.


Bunu yapmak için, önce makalenin tartışma sayfasının en üstünde listelenen ilişkili Vikiprojelerine bakın. Aktif görünüyorlarsa, tartışmaya katılmak için konuşma sayfalarına bir davetiye gönderin. Bunun için {{yk:lütfen bakın|Tartışma:Sayfa ismi#Bölüm adı}} veya {{yk:seslen|Kullanıcı adı}} yazabilirsiniz. Projelerden hiçbiri aktif görünmüyorsa veya kimse yanıt vermiyorsa, Köy çeşmesinden de yardım isteyebilirsiniz.


Tartışma sayfaları, önerilen birleşmeler, bölmeler ve taşıma (başlık değişiklikleri) dahil olmak üzere birçok farklı tartışma türü için kullanılır.