Yardım:Biçem el kitabına giriş/2

Vikipedi, özgür ansiklopedi


BEK
Geniş bir kaynak

Makale bölümleri
Maddelerinizi okunabilir hale getirin

Resim ve kaynaklar
Metni zenginleştirin

Bağlantılar
Ansiklopediyi bir araya getirin

Tutarlılık
Düşünülmesi gereken son küçük şeyler

Özet
Öğrendiklerinizi gözden geçirin



Bir makale, konunun basit bir özetiyle başlamalı, ardından okuyucuyu daha fazla ayrıntıya yönlendirmeli ve metni mantıksal başlıklarla yönetilebilir bölümlere ayırmalıdır.


Başlangıç

Başlangıç bölümü, bir makalenin içindekiler tablosundan ve başlıklardan önce görünen ilk bölümüdür. İlk cümlesi tipik olarak kısa bir tanım içerir ve konunun dikkate değerliğini belirler. Geri kalanı makalenin içeriğini tanıtmalı ve temel noktalarını özetlemelidir.


Başlangıç ​​bölümü, bir ila dört paragraf uzunluğunda olmalı ve makalenin kısa bir özeti olarak bağımsız olmalıdır. Baştaki her ifadeye verilen vurgu, konuyla ilgili göreceli önemini kabaca yansıtmalıdır. Makalenin başka bir yerinde bulunmayan materyali kapsıyorsa, ifadeler dikkatli bir şekilde kaynaklanmalı ve tam makalenin okunmasını teşvik etmek için açık, erişilebilir bir tarzda yazılmalıdır. Makalenin geri kalanı, daha fazla bilgi isteyen okuyucular için ayrıntı verecektir.


Bölümler ve başlıklar

Makaleler, her biri içindekiler tablosunda otomatik olarak görünecek kısa bir başlığa sahip bölümler ve alt bölümler halinde düzenlenmiştir. Genel olarak, bir ila dört paragraf uzunluğundaki bölümler en okunaklı olanlardır.


Başlık 1, makalenin başlığıdır ve otomatik olarak oluşturulur. Makaledeki bölüm başlıkları ikinci düzeyden (== Başlık 2 ==), üçüncü düzeydeki alt bölümler ise (=== Başlık 3 ===) ile başlar. Bölümler, bölümleri bölümlerden alt bölümlere atlamamalıdır (örneğin, ikinci düzey bir başlıktan hemen sonra dördüncü düzey bir alt bölüm başlığı).


Ayrıca bakınız