Yaacov Bergman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yaacov Bergman
Genel bilgiler
DoğumYaacov Bergman
31 Mayıs 1945
Kudüs, Filistin Mandası
Ölüm20 Eylül 2023 (78 yaşında)
Tel Aviv, İsrail
Başladığı yerİsrailli
TarzlarKlasik müzik
MesleklerOrkestra şefi
Etkin yıllar1967-2023

Yaacov Bergman (İbranice:יעקב ברגמן; d. 31 Mayıs 1945 – 20 Eylül 2023), İsrailli orkestra şefi.

Yaşamı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bergman, 31 Mayıs 1945'te Kudüs, Filistin Mandası'nda doğdu. Kudüs Müzik ve Dans Akademisi ile New York'taki Mannes Müzik Koleji'nde eğitim gördü. Aralarında; Charles Bruck, Leonard Bernstein, Robert Starer, William Bolcom, John Verrall, Gwyneth Walker, John David Earnest, Tania Cronin, David Glenn, Tom Simon, Duncan Neilson, Arvo Pärt, Tzvi Avni, Noam Shariff ve Ofer Ben-Amots'un olduğu müzisyenlerle ortak çalışmalar yaptı. Bergman'ın yeni müzik ve çoklu medya konseptlerine olan ilgisi birçok yeni eseri oluşturmasına katkı sağladı.

Japonya, Mısır, Filipinler, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde seçkin müzik toplulukları eşliğinde Macbeth, La Traviata, La Bohème, Don Giovanni, Carmen ve Tosca gibi opera çalışmalarıyla sahne aldı. Çalışmalarıyla 1998'de Colorado Teknik Üniversitesi'nden Fahri Doktora unvanını aldı.

Özel yaşamı ve ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Pedagog Joan Behrens-Bergman ile evli olan Bergman, 20 Eylül 2023'te Tel Aviv, İsrail'de doğal nedenlerden 78 yaşında öldü.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Longtime Walla Walla Symphony Maestro Yaacov Bergman passes away". 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]