Windows Live Messenger için oyunlar ve uygulamalar
Windows Live Messenger'da, oyunlar simgesine tıklayarak ve "dostunuza" meydan okuyarak konuşma penceresinden erişilebilen çeşitli oyunlar ve uygulamalar vardır.[1]
Tic-Tac-Toe, mektubunuzu (X ya da O) 3 × 3'lük bir ızgaradan oluşan tahtanın üzerine yerleştirdiğiniz bir oyundur. Oyunun amacı, dikey, yatay veya çapraz olarak arka arkaya 3 kareyi tamamlamaktır.
MSN Messenger sürüm 6'dan bu yana bulunan bu oyun, Windows'un bir parçası olan Solitaire oyununu temel alıyor. Çevrimiçi, 2 oyuncu ve 2 deste (üçlü deste ve 13 kartlık özel bir yığın) bulunuyor. Her oyuncu, 13 kartlık özel kazık kartlarını çıkarmak için yarışmalı ve kartlarını paylaşılan yığınlara / takım yığınlarına koymak zorundadır (örneğin, kazık üzerinde herhangi bir takımın asını koymak, ancak 2'den fazla takım elbise koymak mümkündür. Kıyafet ası şu anda yığında, başka hiçbir kartla örtülmemiş durumda).[2] Mümkün sekiz farklı elbise yığını vardır. Bu ve normal Solitaire arasındaki diğer farklar, sadece Krallar değil, herhangi bir kartın boş bir sıra yığına da yerleştirilebilmesi ve yedi yerine koymak için dört siyah sıra yığınının olmasıdır. Oyun, bir oyuncu 13 kartlık destenin tüm kartlarını çıkardığında veya her iki oyuncu da "sıkıştığında" ve daha fazla kartı çıkaramadığında / kaldıramadığında ve Oyunu Sonlandır düğmesini kullanarak oyunu el ile sonlandırdığında sona erer. Bu oyun nertz oyununa benzer.
Standart iki oyunculu dama oyunu.
Bir oyun alanındaki mücevher çiftlerinin aynı renkte üç veya daha fazla düzenlenmesi için değiştirildiği ve böylece oyundan çıkarıldığı iki kişilik bir oyun. Gerçek zamanlı ve bireysel olarak oynanır ve skorlar karşılaştırılır.
Mayın Tarlası veya Minesweeper Flags orijinal oyunda yapılan bir oyunda, oyuncular artık bayrakları bulmak zorundadır ve sonunda kazananı en fazla kim kazanırsa kazanır (yani, 26 veya daha fazla mayın kazanan ilk kişi). Haritada 51 mayın var. Devam edeceğiniz bir bayrak bulursanız, aksi takdirde rakibinizin sırası gelir. Oyuncular kaybederse 5 × 5'lik bir alanı "bombalamak" için bir kereye mahsus bir seçenek alırlar ve o bölgedeki tüm bayrakları kazanırlar (bu nedenle 26'dan fazla mayın elde etmek mümkündür).[3]
Başkaları
[değiştir | kaynağı değiştir]Diğer "Anında Oyunlar" şunları içerir: Jewel Quest, Mahjong Quest, Quarto, tavla, 7 Hand Poker, Mah Jong Tiles, Polar Express Bejeweled, Cubis, Hexic, Mozaki Blocks, Sudoku Too, Uno and Brain Battle.
Messenger Activity SDK [dead link] kullanılarak bir dizi ilave üçüncü taraf oyunu daha oluşturuldu. Üçüncü taraf etkinliklerine genel bakış, gallery.live.com adresinde bulunabilir.
Uygulamalar
[değiştir | kaynağı değiştir]Beyaz tahta
[değiştir | kaynağı değiştir]Beyaz tahta, Microsoft Paint'e benzeyen bir program açar, ancak iki kullanıcı tarafından paylaşılır. Birbirlerinin ne çizdiğini görebilirler. Bu Beyaz Tahta ayrıca birçok farklı sayfada çizim yapılmasını sağlamak için farklı sayfaları da destekler. Windows Vista ile uyumlu değil. Bu, Microsoft NetMeeting'dendir, Bu, insanlar Windows Kurulumu'nda NetMeeting'i devre dışı bırakırsa devre dışı bırakılır.
Uygulama paylaşımı
[değiştir | kaynağı değiştir]Uygulama Paylaşımı, iki bilgisayarın bir uygulamayı ağ üzerinden paylaşmasını sağlar. Çoğu bilgisayar iki programda aynı anda büyük programları kaldıramayacağından, bu genellikle daha küçük bir uygulamadır. Bu, Microsoft NetMeeting'dendir, Bu, insanlar Windows Kurulumu'nda NetMeeting'i devre dışı bırakırsa devre dışı bırakılır.[4]
internet tarayıcısı
[değiştir | kaynağı değiştir]Windows Live Messenger, Microsoft Encarta robotunu kullanırken başlatılabilecek bir Internet Explorer tabanlı web tarayıcısı içerir.
Uzaktan yardım
[değiştir | kaynağı değiştir]Uzaktan Yardım veya Hızlı yardım, Windows Live Messenger ile tümleşik bir Windows XP ve Windows Vista özelliğidir. Bir kişinin diğerinin bilgisayarını "kontrol altına almasına" izin verir (izniyle) ve diğer bilgisayarlarda arkadaşlarınıza ve ailenize bilgisayar yardımı sunma amaçlıdır.
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2019.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2019.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2019.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2019.