White trash

Vikipedi, özgür ansiklopedi

White trash ("beyaz çöp"), genellikle ABD'nin güneyinde yaşayan, beyaz ırktan olan düşük gelirliler için kullanılan bir argo terimdir. Terim, beyaz toplum içinde daha düşük sosyal sınıfı ve özellikle düşük bir yaşam standardını belirtir ve toplumsal düzenin sınırlarında yaşayan, tehlikeli, cezai, öngörülemeyen ve otoriteye saygısız olabilecek siyasi, yasal ya da ahlaka sahip kişiler için kullanılmaktadır.[1] Genellikle aşağılayıcı bir terim olsa da[2] işçi sınıfı beyazların şaka amaçlı kendi kökenlerini veya yaşam biçimlerini tarif etmek için de kullanılmaktadır.[3][4][5][6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Matt Wray, Not Quite White: White Trash and the Boundaries of Whiteness (2006) p. 2
  2. ^ John Hartigan Jr, "Who are these white people?: 'Rednecks,' 'Hillbillies,' and 'White Trash' as marked racial subjects." in Ashley W. Doane and Eduardo Bonilla-Silva, eds. (2003). White Out: The Continuing Significance of Racism. Psychology Press. ss. 95-111. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2017. 
  3. ^ Lamar, Michelle; Wendland, Molly (2008). The White Trash Mom Handbook: Embrace Your Inner Trailerpark, Forget Perfection, Resist Assimilation into the PTA, Stay Sane, and Keep Your Sense of Humor. 
  4. ^ Mickler, Ernest (1986). White Trash Cooking. 
  5. ^ Morris, Kendra (2006). White Trash Gatherings: From-Scratch Cooking for down-Home Entertaining. 
  6. ^ Marbry, Bill (2011). Talkin' White Trash. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]