Waldner

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Logo

Waldner Holding GmbH, merkezi Almanya'nın güneyinde yer alan Wangen'de bulunan bir şirketler grubudur. 14 Eylül 1908 tarihinde Hermann Waldner tarafından kurulan şirket, günümüzde sektörünün lider kuruluşlarından biridir. Bünyesinde üç farklı şirketi bulunduran holding, 1.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

Alt kuruluşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Waldner Laboreinrichtungen GmbH & Co. KG: Laboratuvar mobilyaları, tezgâhları ve aletleri üretimi yapmaktadır. 1950 yılında başlanan laboratuvar tezgâhları üretimini geliştiren ve modüler laboratuvar sistemleri tasarlayan Waldner, hizmetlerine üretim dışında projelendirme, montaj, teknik servis ve periyodik bakımı da kattı. Ayrıca ürün portföyünde, laboratuvarlarda kullanılan ve büyük önem teşkil eden çeker ocakları da bulunduruyor. Dünya'nın önde gelen sayılı laboratuvar üreticisi kuruluşlarından biri olan Waldner laboratuvarları, dünyada Novartis, Bosch, Mercedes-Benz gibi, birçok büyük kuruluş tarafından kullanılmaktadır. Türkiye'de, 1996 yılından bu yana, merkezi Düzce'de bulunan ÖZ-İN Yapı Ltd. Şti. firması tarafından temsil edilmekte olan Waldner, 2009 yazında yeni modeli SCALA'yı tanıttı.
  • Waldner Schuleinrichtungen GmbH (okul sistemleri): Fen bilimleri sınıfları için gerekli mobilyaların projelendirilmesi, üretimi ve kurulumunu yapmaktadır. Ortama ve kullanıma özel, spesifik laboratuvarları projelendirme ve kurma kapasitesi bulunan Waldner, üniversiteler ve yüksek okullarda sıkça rastlanılan bir markadır.
  • Hermann Waldner GmbH & Co. KG: Paketleme ve dolum makineleri üretimi yapmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]