Vorarephilia

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vorarephilia (genellikle vore olarak kısaltılır ), başka bir insan veya hayvan tarafından tüketilecek veya bazen kişisel olarak tüketilecek erotik arzu veya genel uygulamada yeme sürecine erotik bir çekim ile karakterize edilen bir parafilidir .  Vorarefilik fanteziler genellikle gerçekte gerçekleştirilemediğinden, genellikle internette paylaşılan hikâyeler veya çizimlerle ifade edilirler. Latince vorare olarak söylenir.

Vorarephilia karikatürü

Fantezi genellikle kurbanın tamamen yutulmasını içerir, ancak bazen kurbanlar çiğnenir ve sindirim dahil olabilir veya olmayabilir.  Vore fantezileri cinsel yamyamlıktan ayrılır çünkü yaşayan kurban normalde bütün olarak yutulur. Yiyen bazen insandır, ancak hayvanlar, antropormorfize hayvanlar, ejderhalar, dev yılanlar ve diğer yaratıklar da bu fantezilerde sıklıkla karşımıza çıkabilir.  Tüketimden sonra, yiyen canavarın göbek büyümesi genellikle büyük bir özenle anlatılır.

Kurbanı yeme sürecinde kurban,canavarın midesinde canlıdır. Ama mide suyu onu eritmeye başlar ve kurban ölür. Bu erime sürecinde canavar geğirir ve bu hikâyelere geçer. Ölen kurban,canavarın(çoğunlukla canavar kadın olur) göğüsleri ve kalçasına yağ olarak gider ve bu sayede canavarın göğüsleri ve kalçası büyür. Diğer türde,canavar kurbanı anüsü veya vajinası ile yutar ve yine aynı işlemler gerçekleşir.

Vore, çoğunlukla resimler, hikâyeler, videolar ve video oyunları aracılığıyla beğenilir ve ana akım medyada görünebilir.  Bazı durumlarda vorarefili, makrofilinin bir varyasyonu olarak tanımlanabilir ve diğer parafililerle birleşebilir.  Makrofilinin yanı sıra, vore fantezileri genellikle BDSM, mikrofili, hamilelik fetişizmi, tüylü fetişizm, "doğum yapma" (vajinaya tamamen yutulma ve uterusa geri dönme arzusu) ve cinsel yamyamlık temalarına sahiptir .

Bir vaka çalışması analizi, fanteziyi cinsel mazoşizm ile ilişkilendirdi ve güçlü bir diğeriyle birleşme veya kalıcı olarak yalnızlıktan kaçma arzusuyla motive edilebileceğini öne sürdü.  Toronto Bağımlılık ve Akıl Sağlığı Merkezi'ndeki psikologlar, cinsellikleriyle kendilerini rahat hisseden vorarephiller için "bilinen bir tedavi" bulunmayan cinsel ilgiyi "değiştirmek veya bastırmak yerine buna uyum sağlamaya" çalışmayı önerdiler . Gerekirse libido azaltma ilaçları kullanılabilir.