Vikiproje tartışma:Siyaset/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu sayfa VikiProje Siyaset'in eski bir tartışma sayfasıdır ve arşivlenmiştir! Bu sayfada varolan eski tartışmalar üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Siyaset/Arşiv 1 adında eski bir tartışma sayfasıdır. Lütfen mesajlarınızı bu sayfaya değil, şu sayfaya atınız!


VikiProje Siyaset/Çalışma Odası[kaynağı değiştir]

İyi günler.VikiProje Siyaset'in Çalışma Odası'nı bir düzene sokmak gerek.Nasıl bir durum düşünüyorsunuz? Maddeler nasıl sınıflanmalı? Çalışmalar nasıl yapılmalı? Çalışma Odası nasıl işler?...Üyeler fikirlerinizi belirtiniz.Çalışma Odası hakkında yorumunuzu lütfen buraya yazınız...

~--~Cano58ileti 18:05, 11 Haziran 2012 (UTC)

NOT:Lütfen yorumunuzu yazarken kendi kullanıcı adınıza alt başlık açınız ki kimin ne yazdığı net olsun.

Cekli829'un fikri[kaynağı değiştir]

Bence maddeler ülkeler üzere sınıflanmalı. Çalışmalar ayda bir kez 10 gün müddetinde yapılmalı. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 03:38, 12 Haziran 2012 (UTC)

Cano58'in fikri[kaynağı değiştir]

BEN, SINIFLAR SİSTEMİ'Nİ ÖNERİYORUM

  • Çalışma Odası sadece açılacak (yani açılmamış) maddeler için olmalı.
  • Tarih ve ülkeler olursa kargaşa çıkar. Sadece temelde olan ve her şeyi içine alan türler üzerine sınıflanmalı (Olay, Seçim, Parti, Lider, Hükümet... gibi)
  • Henüz açılmamışken maddelerin yanlarına işareti konmalı. Açıldıktan sonra, Örnek madde gibi üstü çizilmeli ve yanına Evet işareti konulmalı.
  • Bunlar hiç silinmeden kalmalı ve çalışmalara devam edilmeli.

~--~ Cano58ileti 10:32, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Arkadaşlar bence bu ay içinde mutlaka oylamaya gidilmeli. Anladığım kadarıyla şu anda bir birlerine yakın 4-5 fikir var. ~--~ Cano58ileti 10:32, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Sarv'ın fikri[kaynağı değiştir]

Bence ülkeler üzerinden sınıflandırma yapmak işleri kolaylaştıracaktır ama eğer ülkeler üzerinden yapılmazsa tarihe göre de düzenleme yapılabilir. Sarv 00:11, 28 Haziran 2012 (UTC)

Supermæn'in fikri[kaynağı değiştir]

Bence ana sınıflandırma türler üzerinden yapılmalı. Kişiler, partiler, seçimler, görüşler gibi. -- Supermæn (mesaj) 14:29, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Milesbroke'nin fikri[kaynağı değiştir]

Olur mu bilmem ama ülkeler arası sınıflandırma yapıp, ülkelerin de içinde kişiler, partiler, seçimler vb. sınıflandırma yapılabilir. Milesbroke (mesaj) 09:24, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Felecita'nın fikri[kaynağı değiştir]

  • Siyaset alanında yapılacak çalışmaları genel anlamda "Tarihî" ve "Modern" olarak ikiye ayırmalıyız. "Tarihî" sınıfı Soğuk Savaş döneminin bittiği 1991 yılından başlayarak öncesine gitmeli, "Modern" sınıfı ise 1991'den şu ana kadar olan zamanımızı kapsamalıdır.
  • "Tarihî" ve "Modern" sınıflandırmalarının alt başlıklarında "İdeolojiler", "Partiler", "Liderler" vb. gruplar yer almalıdır. Her bir grubun alt başlığında ülkeler bulunmalıdır.

-- FelecitaTRileti 09:54, 11 Temmuz 2012 (UTC)


Eğitmen Mahmut'un fikri[kaynağı değiştir]

  • Dünyada yaşanmış/ilgi görmüş/uygulanmış ve yaşanmakta/ilgi görmekte/uygulanmakta olan ideolojiler/siyasi görüşler-fikirler ilk etapta tanımları / içerikleri / kapsamları /hedefleri itibariyle guruplara ayrılmalı. Daha sonra alt bölümler / dallar geliştirilmeli. Bunlar yapılırken de siyasi partiler / oluşumlar ülkeler / devletler bazında ele alınmalı. Ülke ülke / devlet devlet siyasi partilerin / gurupların dönem dönem liderleri, halktan gördüğü ilgi / alâka / destek (oy desteği- %si -oranı, vs.,) belirtilmeli. İstatistiki değerler ve grafik yöntemleri kullanılmalı. Trendler irdelenmeli. Mevcut maddelere bağlantı linkleri oluşturulmalı...diye düşünüyorum. VikiProje Siyasetin başarıya ulaşması dileğiyle iyi çalışmalar dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 10:48, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Bence burdan yakalım[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bence Soğuk savaş maddelerinden yola çıkıp siyaset ile ilgili projeyi tamamlamak olmalıdır.--ErdemaslancanMesaj gönder 12:58, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Alperen Vikipedist'in fikri[kaynağı değiştir]

Bence siyasi partileri sınıflandıralım Türkiye'de siyaset partiler bir sınıfta , tartışmalar bir sınıf , dünya partileri bir sınıf gibi daha düzenli olabilir.