Vikiproje tartışma:Türkiye yerleşim birimleri/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Trİl şablonunu tüm illere koymak[kaynağı değiştir]

Yavaş yavaş şu projeye başlasak mı? Mesela tüm illere "Trİl" şablonunu koyarak? denisutku msj 17:25, 3 Aralık 2006 (UTC)

Başlayalım evet. Ancak önce illeri paylaşalım da çakışma olmasın. Örneğin ben illerin listesinden A ile başlayanları alıyorum. Başka bir fikri/önerisi olan varsa söylesin tabii bu arada. --Metal Militia 17:33, 3 Aralık 2006 (UTC)

Yeni Yüzler Yeni Proje...:))[kaynağı değiştir]

Öncelikle, vandalizmi arttıran bilgi yoktur türündeki ifadelerdir. Bu projeyle bu bilgileri şablona dökmeliyiz. Ayrıca bu proje sayesinde, "yoktur" türünden ifadeleri de kaldırarak köy hakkında bir tarama yapmak suretiyle 1-2 cümle de olsa bilgi ekleyebiliriz.


Köyün Altyapı Bilgileri (2004)
Sağlık Evi Sağlık Ocağı İlköğretim Okulu PTT Şubesi PTT Acentesi Su Şebekesi Kanalizasyon
Var Yok Yok Var Yok Var Var

Ayrıca, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


Ayrıca bu şablonun hemen üstüne, değiştirmeden gözükmeyen

<!--- DİKKAT! BU ŞABLONU KAYNAK GÖSTERMEDEN GÜNCELLEYEMEZSİNİZ! --->

Yazısını da ilave etmeliyiz. Bunu ayrıca Nüfus bilgileri şablonunun hemen üzerine de koymalıyız...

Birçok köyün kültürü ve tarihi, bağlı bulunduğu ilin kültür ve tarihiyle birçok kez paralellik gösteriyor. "yoktur" gibi maddeye el atmayı teşvik eden ifadeleri kaldırmakla iyi bir iş yapabiliriz.

Tarih konusuna gelince, 1923 yılındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra köy statüsüne kavuşmuştur. diyebiliriz. Tabii Türkiye'deki kırsal nüfusun 1940'larden itibaren sürekli azaldığını ve kent nüfusunun arttığını hesaba katarsak, 1940'lardan sonra bir köyün kurulma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu görürürüz.

Kültür konusunda, Köy, ... ilinin gelenek ve göreneklerine bağlıdır. şeklinde bir ifade kullanabiliriz.

IP'lere karşı koruma altına alma önerisini Noumenon ve Kibele uygun gördü. Bu proje yürütülürken ortaya daha da vandallık çıkmaması ve kontrol edilen maddelere tekrar dönüş ihtiyacını beraberinde getirmemesi için proje kapsamında maddeleri kontrol edip gerekeni yaptıktan sonra IP'lere kapatacağız. Bunun sonucunda hem bu maddeler düzelmiş olacak, hem de bir süreliğine vandalizm duracak. Tüm köy maddeleri halledildikten sonra toptan IP'lere açılacak ve o zaman göreceğiz ki, vandalizm oranı azalmış...

Projeye katılan arkadaşlar, görüşlerinizi bekliyorum, ayrıca Gökçe Yörük de bucak konusunu açıklamasını istiyorum...--вяí¢αи76ileti 10:43, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Öncelikle Selamün aleyküm diyeyim. Bucak konusuna hemen giriyorum.
  • İl: En büyük yönetim birimi olup merkezi yönetim birimi. Dolayısıyla belediyeler ile ilgisi yok. Yöneticisi vali.
  • İlçe: İlleri oluşturan yönetim birimi olup merkezi yönetim birimi. Yine bunun da belediyeler ile ilgisi yok. Yöneticisi kaymakam.
  • Bucak: İlçeleri oluşturan yönetim birimi olup merkezi yönetim birimi. Eskiden, yani 1983 yılından önce bucaklar da ilçeler gibi düzenliydi ve yöneticileri bucak müdürüydü. Bu yüzden belediyeler ile ilgisi yoktu. Örneğin 1983'den önce Şamlı Bucağı'nın merkezi Şamlı kasabasıydı. Bucağın yöneticisi Bucak müdürüydü. Seçimlerde bucak genelindeki bütün köyler oylarını hem kendi köyleri için hem de Şamlı kasabasındaki belediye için kullanırlardı. Şimdi ise Şamlı Bucağı'nın yöneticisi yok. Genel olarak o köyleri Şamlı belediye başkanı yönetiyor. Şamlı şehri ve çevre köylere Şamlı Bucağı diyoruz. Umarım anlamışsınızdır. Ayrıca şurada bir şablon hazırladım. Onun sayesinde daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Esenlikler dilerim.--Gökçє Yörük mesaj 14:57, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Öncelikle projeleri sevmem, yer almam, tek tabanca çalışmayı severim, bu yüzden edeceğim yardım ne düzeyde olur tahmin edemiyorum diyerek söze başlayayım. Yalnız köylerin ıslah edilmesi ilgimi çekiyor. Yokturlar çıkarsa epeyce bir Vandal kaybedeceğiz gibime geliyor. Tarihi, bilgileri, kültür kısımlarını iyi düşünmüşsün gayet uygun geldi bana da. Şablonların üstüne konulacak çakal <!--- DİKKAT! BU ŞABLONU KAYNAK GÖSTERMEDEN GÜNCELLEYEMEZSİNİZ! ---> uyarı yazısı da güzel. Proje kapsamında maddeleri geçici süreyle anonimlere kapatmakta doğru. Peki Muhtarlık bölümleri ne olacak? Tamamen kaldırılacak mı, olduğu gibi mi kalacak? Elimizde YSK'dan bir veri tabanı olsa, sitelerinde muhtar seçim sonuçlarını göremedim. Fikrimce geçmiş muhtarları değil sadece son seçimle gelen muhtarı yazmamız yeterli.

Velhasıl ara ara bu projeye bakacağım, siz bir yol verin arkanızdan gelirim. İyi çalışmalar. --BIYIKLI 16:55, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhaba, öncelikle söylemeliyim ki, başta Sabri76'nın ve ilgili kullanıcıların gayretini ve hevesini takdir ediyorum. Uzun zamandır köy maddelerinin düzenlenmesini tartışıyoruz, son 2-3 yıldır ilk defa ciddi girişimler görüyorum...Köy maddeleri dahil yerleşim birimleri maddeleri vikinin toplam madde sayısının 3'de 1'inden fazladır, bu maddelerin silinmesini iddia edenlerin dayanağı düzensizlikleridir. Vandalizmin bu maddelerde eninde sonunda gelişeceğini tahmin edebiliyoruz, ama düzgün/tutarlı bir sürüme ulaştıktan sonra istikrarı sağlamak için ayrıca fikirler geliştirilebilir...
  • Sabri76'nın fikirleri güzel...Fikir jimnastiği yapılabilecek birkaç yer gördüm, tarihçeye düşünülen kalıp 1923 tarihine sabitleniyor, ancak daha öncesine bir atıfta bulunacak bir ifade de bulunabilir/tercih edilebilir. Çünkü köylerin çoğunun 1923 öncesinde de köy statüsünde biliyoruz, 1923 sonrasında köy olan bir çok mahalle var, hatta 2000'li yıllarda da bir çok örnek çıkabilir.
  • Kültür bölümüne konulması düşünülen kalıbın pek randıman sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye'de köylerin dağılımı öylesine iç içe ki; bir ilde ya da ilçe de bulunan köylerin azımsanmayacak kısmının idari olarak bağlı olduğu yerleşim biriminin kültürünü yansıtmadığı ortaya çıkacaktır. Bu ifadenin sürekli değişikliğe uğrayacağını tahmin ediyorum, ayrı bir vandal vakası ortaya çıkabilir.
  • Kaynaksız bilgilerin eklenmemesi uyarısı güzel...IP'lere geçici koruma fikri güzel...En çok değişikliğe maruz kalan muhtar isimlerinde Bıyıklı'nın son muhtarın adının yazılması fikri güzel...(Kaynaklandırması ne kadar zor olsa da...)
  • Sağlık ocağı, yol vs bilgilerini şablonla "var-yok"a çevirmek iyi fikir ama bu kısmın hiç bulunmaması seçeneğini de düşünebilir miyiz...Yerelnet dışında bunu kaynaklandırmanın zor olduğunu biliyoruz, hatta anonim kullanıcının da köyündeki yolun/kanalizasyonun varlığını nasıl kaynaklandırabileceğini düşünürsek...(Bunu kaynaklandırmanın zorluğunu/yokluğunu biliyoruz, kaynaksız bilginin vikipedide bulunması da başka bir husus...)
  • Gökçe'nin örnek şablonunu da inceledim, ona da ayrıca görüş bildireyim, şekil olarak daha fazla üzerinde çalışılması lazım gibi...(Eline sağlık...)
  • Neticede biraz daha tartışalım bu hususu, başka fikirleri de dinleyelim, bir yıl sonra bu konuda hiç bir çalışma yapmamışlara "iki-üç kişi çıktı, şöyle böyle yaptılar, bak bu oldu" dedirttirmeyelim:) Umutluyum, güzel bir çalışma ortaya çıkacak...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 19:04, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Köyün altyapı bilgileri için yerelneti her şablonun başlık yazısı için dipnot olarak koyabiliriz. Eğer makul değilse ve maddelerin uzunluk açısında KD'liğini engellemeyecekse altyapı bilgilerini koymayabiliriz???
  • Vikiçizer, köy olan bir çok mahalle var demiş, tam tersi olmasın. Iğdır gibi göç veren bir şehirde gördüğüme göre, şehir merkezi alınan göçle genişlediği için şehre 3-4 km. yakınlıktaki bazı köyler mahalleye dönüştürüldü. Neredeyse köylerin büyük bir kısmı 1923'te statüyü aldı ve zamanla bir kısmı statüsünü kaybederken, küçük bir kısmı yeni bir statü elde etti. 1923 yılındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra köy statüsüne kavuşmuştur. ifadesinin genelleyici doğru bir ifade olduğunu düşünüyorum. Çok az vandalın da çıkıp bu tarihi daha eskilere götüreceğini sanmıyorum.
  • Kültür konusunda, evet. Aynı ilde Ahıska, Kürt, Azeri köyleri rastlanabilinir. Kültür konusunda aklıma başka bir şey gelmiyor. Yapıcı bir öneri yoksa kaldırmayı düşünebilir miyiz acaba?
  • Muhtarlık konusunda son muhtarın yazımı önerisini destekliyorum. Ancak yazdığımız her son muhtarda cite'li bir kaynak gösterimi kullanarak eriştiğimiz tarihi de belirtmemizde fayda var. Birkaç ay veya bir iki yıl sonra yerelnetteki muhtar verileri güncellendiğinde sanırım, 2004'te seçilenleri de kaldırıp yenilerini koyacaklar.
  • Ayrıca her ile başlamadan önce IP'lere karşı korumaya altırtırız. Merak etmeyin.
  • Diğer konularda fikir birliği sağlandığı için değinmedim. İyi fikirleşmeler--вяí¢αи76ileti 20:38, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Çayıroluk, Tavşanlı, içi boş bir köyde deneme yaptım, bir bakalım nasıl olmuş? --BIYIKLI 22:57, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Ben de biraz ekleme yaptım ve bu siteden de faydalandım. Ancak coğrafi olarak komşularına google haritadan da bakabiliriz. Bu arada bu sitede bazı köylerin koordinatlarını bulunduğu ile yerleştirmemişler ve şu başlık altına koymuşlar. Koordinat koyarken bunu da dikkate alırız. Eğer son bahsettiğim bağlantıda da koordinatı yoksa, o köyün isminin yakın zamanda değiştiğini anlarız ve koordinat kısmını boş bırakırız ama, araştırdım. Bu tip duruma 40-50 maddede bir rastlayabiliyoruz. Ayrıca, şu siteden de köylerin 2007 nüfuslarını yazabiliriz. Bu arada aklıma takılan soru, Gökçe'nin bahsettiği hangi bucağa hangi köyün bağlı olduğunu nasıl bulacağız? Ya da bazı bucaklar köy, bazıları ilçe oldu. Bu durumda bu bucaklara bucak-köy dendiğine rastladım... Bu konuda tam olarak ne yapacağımızı anlamadım--вяí¢αи76ileti 12:31, 27 Ağustos 2009 (UTC)
  • Burası Balıkesir'in bucaklarını gösteren son nüfus sayımı. İşte buradan yararlanacağız.--Gökçє Yörük mesaj 12:41, 27 Ağustos 2009 (UTC)
Evet, buna dikkat etmemiştim. O zaman bucaklar hakkında tek sorun, güzel bir şablon gibi görünüyor.--вяí¢αи76ileti 15:59, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • Bir de Balıkesir ili genelindeki köyler için ek ifade kullanabiliriz. Elimde ildeki köylerin eski isimlerinin listesi var. Şöyle olsun;

1923 yılındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra köy statüsüne kavuşmuştur. Eski adı XXX'tir.--Gökçє Yörük mesaj 18:45, 29 Ağustos 2009 (UTC)

  • Evet, öyle yaparız. Tabii eski ismini bildiğimiz köyleri... Ancak, bende de sadece Iğdır köylerinin eski isimleri var. Tabii bir de bu mesele var. Aslında 12.211 köyün ismi değişmiş. Tabii tam liste olmadığından bu konuda da yerelneti beklemeliyiz...--вяí¢αи76ileti 12:41, 30 Ağustos 2009 (UTC)
  • Örnek Çayıroluk, Tavşanlı maddesine göz attım, kültür kısmında daha önce bahsettiğim gibi bir alternatif bulmalıyız...Nüfusa kaynakça bulunması güzel olmuş...1923'te köy olduğunu kaynaklandırmalıyız diye düşünüyorum, ama nasıl...Yerelnet bağlantısını doğrudan köyün sayfasına yönlendirdim...İyi çalışmalar...Vikipedist 20:29, 17 Eylül 2009 (UTC)

Anonim Kullanıcılara Kapatmak[kaynağı değiştir]

Projede fikir birliğine varılıp, çalışmaya başladıktan sonra maddeleri anonim kullanıcılara kapatmak vandalizmi azaltmanın yanı sıra yeni üye kazandırmaya da yarayabilir. Fikrimce maddelerin düzenlenmesi beklenmeden, proje başında tüm maddeler kapatılabilir. Köyünü, bucağını düzenlemek isteyen taze Vikipedistler projeyle ilgili bilgilendirilip sinerji ortaya çıkarılabilir. Tabi kayıt olabilecek kadar bilgili, azimli kişinin, Vikipediye de alışabileceğini düşünüyorum/düşünmek istiyorum. --BIYIKLI 20:45, 17 Eylül 2009 (UTC)

  • Zaten hepsini birden kapatmak zor olur. Örneğin ?? ilin ?? ilçesinin koruma altına alınmasını Noumenon (elinden geldiği kadar bu konuda yardım edebileceğini söylemişti) ve müsait bulacağımız birkaç hizmetliden de isteyebiliriz. Bu proje kapsamında yeni ve kaliteli vikipedistler de kazanabiliriz, haklısın. Ayrıca, kültür kısmının bu maddeler için olmazsa olmazlarından biri olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta İngilizce Vikipedi'de resmi sitesi olup, aşırı bilgi taşıyan köyler olduğu gibi sadece rakımı, korrdinatı ve nüfusu yazan birçok köy mevcut. Onlara bakınca bizimkinde kültür de olmasa iyidir gibi bir izlenim uyanıyor... Her köyü yaparken google'da sitesi var mı diye arama yapmalıyız. Bu aramalarda çıkan muhtemel bilgilere göre "kültür" kısmını koyup koymamayı düşünebiliriz. Tarihi çin de aynı şeyi uygulayabiliriz. Tabii tarihi için kaynak bulunmadığı sürece 1923'te köy olduğunu yazmamızı teklif ediyorum. Örneğin bu köy bayağı eskiymiş...--вяí¢αи76ileti 20:50, 17 Eylül 2009 (UTC)
  • Örneğin benim köyüm Gökköy'ün Türklerce kurulan Balıkesir şehrinden de eski olduğu söyleniyor. Tarih kısmında köyün tüzel kişiliğini kazanması yazılsa iyi olur ve bu tarih 1923. Bilmem sonra alanlar var mı. Çünkü köylerin gerçekten hangi tarihte kurulduğunu tespit etmek zor olacaktır.--Gökçє Yörük mesaj 21:25, 17 Eylül 2009 (UTC)
"tüzel kişilik kazanması" olur. Yukarıdaki yazılarımın birinde bahsettiğim gibi, mevcut köylerin büyük bir bölümü 1923'ten kalma. Batman gibi, cumhuriyet döneminde kasaba olup sonradan bulunan petrol sayesinde çevrede yeni kurulan köyleri kendine bağlayan yerler istisnadır. Bu yüzden genel "tüzel kişilik kazanması" ibaresini uygun buluyorum...--вяí¢αи76ileti 13:56, 19 Eylül 2009 (UTC)
  • Pekala. Görüldüğü gibi itiraz da yok. Yapmaya başlayalım.--Gökçє Yörük mesaj 19:56, 2 Ekim 2009 (UTC)
  • Evet, denemeye başlamakta bir sakınca görmüyorum. Belli bir iş bölümü yapılarak bana "şunları yapabilirsin" denilirse seve seve yapmaya başlarım. Zaten yapıldıkça fikirler daha yerine oturacak, bu tartışmayı gözden kaçırmış olanlarda yapılanlara yorumlarda bulunacaktır. İş bölümünü/programını Sabri76'nın ayarlayabileceğini düşünüyorum...Saygılar...Vikipedist 10:13, 3 Ekim 2009 (UTC)

Köy Maddelerindeki Vandallığı Azaltma Listesi[kaynağı değiştir]

İllerin alfabetik sırasına göre gideceğimiz projede başlangıç olarak; Gökçe'nin Adana'yı, benim Adıyaman'ı, BIYIKLI'nın Afyonkarahisar'ı, Vikiçizer'in de Ağrı'yı almasını öneriyorum (özel bir nedeni yok, rastgele kişileri yazdım)... Hatta şimdi illeri proje sayfasına yazıyorum ve bir ili bitiren diğer bir ile geçer...

Unutulmaması gerekenler[kaynağı değiştir]

  • Çayıroluk, Tavşanlı maddesi örnek alırız.
  • Köyün altyapı şablonunun hemen üstüne, değiştirmeden gözükmeyen

<!--- DİKKAT! BU ŞABLONU KAYNAK GÖSTERMEDEN GÜNCELLEMEYİNİZ! ---> şablonu koyarız.

Proje kapsamında tamamlanan iller[kaynağı değiştir]

  1. Adana - Gökçe Yörük
  2. Adıyaman - Sabri76
  3. Afyonkarahisar - BIYIKLI
  4. Ağrı - Vikiçizer

Merhaba, alfabetik olarak Ağrı'nın Diyadin ilçesinden Akyolaç köyüyle başlayalım dedim ama daha en başta köye/ilçeye ait Çayıroluk'taki gibi "İllere göre ilçe, bucak, belde ve köy nüfusları - 2008" linkini bulamadım. Nasıl bulabildiğimiz gösteren olursa sevinirim. İyi çalışmalar...Vikipedist 12:53, 9 Ekim 2009 (UTC)

Şurada hepsi var. Adresteki _il1=04&p_ kısmını değiştirerek hallettim... NOT: Karışıklık yaratmamak için bucak olarak ayırmaktan vazgeçtik...--вяí¢αи76ileti 14:13, 9 Ekim 2009 (UTC)
  • Evet sadece ilçe-şehir olarak ayıracağız. Bucaklar 1982'de kaldırıldı.--Gökçє Yörük mesaj 14:23, 9 Ekim 2009 (UTC)
    • Ayrıca, her köyün muhtarını yazamadığımız ve yazılmayanların ise vandallığı kabartan bir etken olarak göze çarptığından şablondaki köy muhtarı kısmını kaldırdım. ODTÜ Kütüphanesi'nde tüm illerin 1985 nüfus sayımındaki sonuçlarını il il gösteren kitapçıklar buldum. İller bittikçe 1985 nüfuslarını da koyarız. Bir de, bazı illerin bulduğum 1973 yılı il yıllıklarındaysa o zamanki köylerin 1970 nüfus rakamları var. Son olarak, Adana, Adıyaman ve Afyon illeri dışındaki Ağrı-Zonguldak arası illerin 1966 basımı köy envanterlerini buldum. Bunlarda köy nüfusları yazmasa da, köylerin eski isimleri parantez içinde belirtiyor. Bu sayede birçok köyün eski adı, kaynaklı olarak yazılabilecek. Bunun yanında saydığım 3 il (Aslında 4-Osmaniye köyleri de o yılllarda Adana'ya bağlı olduğu için) dışındaki köylerin 1966 yılından önce mi sonra mı köy statüsüne kavuştuğu belli olacak. Aynı şekilde 1985'lilerden de kontrol edince bazı köylerin 1966-1985 arasında kurulduğu bile yazılabilecek. Ancak, şimdilik standart şablonu kullanalım, iller bittikçe ben kaynakları eklerim...--вяí¢αи76ileti 21:00, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Öncelikle bu çok güzel bir gelişme. Diğer taraftan eklemek istediklerim var. Öncelikle Boztahta, Aladağ maddesinde görebileceğiniz gibi "Tarihi" isimli alt başlığı "Tarihçe" yaparsak "Kaynakça" alt başlığına da bir "Dipnotlar" isimli bir alt başlık açarsak daha iyi olur. Çünkü kaynak kısmına direkt kitap adı yazılabilir ve dipnotlar kısmına cümleleri veya paragrafları kaynaklayan yazılar ve notlar eklenebilir. Diğer yandan köyler için köy bilgi kutusu şablonu yerine Şablon:Yerleşim bilgi kutusunu kullanalım. Çünkü köyler, şehirler ve kasabalar gibi doğal yerleşim. Ancak iller ve ilçeler gibi doğal olmayan yerleşim birimleri için Şablon:Bilgi kutusu Türkiye mülki idari birimini kullanalım. Saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 20:37, 1 Kasım 2009 (UTC)
  • Ayrıca köy nüfusları için innnnanılmaz kaynaklar buldum. Devlet Planlama Teşkilatı her nüfus sayımından sonra tüm idari birimlerin yer aldığı kitaplar yayımlamış. İlk nüfus sayımı zaten 1927 tarihli. Sonra 1935 yılında oldu ve 1997 yılına kadar beşer yıl arayla sayım yapıldı. Veee işte her sayımda DPT basmış. Google Book'tan bir kısmını tedarik ettim ama elbetteki yetersiz. Örneğin burada 1968 yılında basılanı hakkında bilgi var. Sabri, abi kesin ODTÜ kütüphanesinde bunlar vardır. Sen bir bak. (bu arada ben de bizim gariban halk kütüphanesine bakayım:D) Bulursan şahane olur. Her köyün tüm nüfuslarını bulmuş oluruz. Tabi bir de köy envanterlerindeki bilgileri eklersek tadından yenmez :D. Ayrıca köy maddeleri inanılmaz değer kazanır.--Gökçє Yörük mesaj 18:08, 2 Kasım 2009 (UTC)
  • Dipnotlar alt başlığı mantıklı geliyor. Ancak, bahsettiğin şablonda şehir nüfusu ve ilçe nüfusu kısımları da var yani yazmasak ve görünmese bile köylerin onlardan en azından şablon rengi olarak bir farkı olmalı bu yüzden mevcut şablon güzeldir. Ayrıca Tarihçe demek de daha mantıklı. Yukarıda en son mesajımda belirttiğim gibi, 1985'in tüm köylerinin nüfuslarını, 1965'teki köylerin eski adlarını (Adana [dolayısıyla Osmaniye], Adıyaman, Afyon dışında) ve 1970 yılı 30 küsur ilin köy nüfuslarının bilgilerini girebilirim. Bu arada, Google Books'tan tedarik ettiklerini de yaptıkça girersen elbette daha güzel olur... Sonuçta bu proje güzel bitecek...--вяí¢αи76ileti 09:01, 7 Kasım 2009 (UTC)

İl merkezi şehirlerin bilgi kutusunda vali adı?[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de tüm il merkezi şehirlerin maddelerde hem belediye başkanı hem vali adı belirtilmiş. Bunun mantığı nedir? Vali şehri idare etmez, ili idare eder. Valilik il merkezinde diye mi? Eğer öyleyse Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık da Ankara'da, o zaman Ankara maddesindeki bilgi kutusunda belediye başkanı, vali, başbakan ve cumhurbaşkanı mı belirtilmeli? --İnfoCan 18:41, 18 Kasım 2009 (UTC)

Tarih başlığında neden tamlanan eki kullanılıyor?[kaynağı değiştir]

Çoğu yerleşim birimi sayfasında dikkatimi çekiyor. Yerleşim biriminin tarihi "Tarihi" başlığı altına yazılıyor. Ama coğrafi özellikleri "Coğrafyası" başlığı altına, ya da ekonomisi "Ekonomisi" başlığı altına yazılmıyor, "Ekonomi" ve "Coğrafya" başlıkları kullanılıyor. Neden sadece o başlıkta tamlayan gizli kabul edilip tamlanan ekine yer veriliyor? Tutarlılık açısından o bölümün başlığı "Tarihçe" veya "Tarih" olmalı. Bence "Tarihçe" daha uygun. Ykargin 00:01, 6 Ocak 2010 (UTC)

Köy maddelerinin hemen tümü "Etrüsk sürümü" olarak da adlandırılan bir şablon kullanılarak oluşturulmuş bulunuyor. Sözünü ettiğiniz konuya ilişkin görüşünüze katılmakla birlikte böylesine köklü (30.000'i aşkın maddeyi kapsayan) bir değişikliğin ancak zaman içinde gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:35, 6 Ocak 2010 (UTC)
Hem zaten proje kapsamında "Tarihçe" olarak yazıyoruz...--вяí¢αи76ileti 07:46, 17 Ocak 2010 (UTC)

Köyleri düzenlerken hangi bilgi doğru?[kaynağı değiştir]

Merhaba 6. hafta işbirliğindeki köyleri düzenlerken dikkatimi çeken bir konu oldu. Örnek olarak Aslanoğlu, Bismil'i vereceğim Yerelnet adresindeki bilgi ile Bismil kaymakamlığı adresindeki bilgiler birbirleriyle çelişmekteler. Vito Genovese'a bildirdim konuyu oda buraya mesaj atmamı söyledi. Merak ettiğim konu düzenlemeler yapılırken hangi kaynağı referans olarak almamız gerekli? Böylece düzenlemeleri yaparken daha doğru bilgilere ulaşılabilinir. Şimdiden teşekkür ederim.--Barbarianclone 13:51, 10 Şubat 2010 (UTC)