Vikipedi tartışma:Şablon tartışmaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Sadrettin tarafından 2 yıl önce Zorluk başlığına
Vikiproje Vikipedi (Proje-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu proje, Vikipedi'deki Vikipedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vikipedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Proje  Bu proje için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 

Son demler[kaynağı değiştir]

@Anerka, Can, Evolutionoftheuniverse: Beni bırakırsanız ben bununla daha 10 gün daha uğraşıp uzay mekiğine çeviricem sanırım her yeri, o yüzden durmam gerektiği yeri belirleyip durdum. Deneyebileceğiniz ne varsa deneyebilir misiniz rica etsem? :)

Vito Genovese 19.19, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

Ellerine sağlık Vito Genovese. Bende test ettim, sanırım işe yarıyor.--CanQui es-tu? 19.31, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Can: Her şeyi test et. :) 2. adaylık, birleştirme, birden fazla adaylık, kategori ekleme vs. :) Vito Genovese 19.31, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

Vito Genovese, {{yk:saş}}, {{yk:baş}}, {{yk:saş bildirimi}}, {{yk:baş bildirimi}}, {{değişiklik isteği}}, {{ŞT Silinsin}}, {{ŞT Kalsın}}, {{ŞT Birleştirilsin}}, {{ŞT Kararsız}}, {{ŞT Son}}, {{Eski ŞT}} denendi.

  1. Şablon:Saş gayet güzel çalışıyor bence. Adaylık sayısı arttıkça bağlantıyı otomatik oluşturuyor. Türler arası farkı test etmedik sanırım ama gerçek şablon gerekir mi?
  2. Birden fazla adaylık yapıldı, sorun görünmüyor.
  3. Şablon:Baş gayet güzel çalışıyor; yalnız bir şey dikkatimi çekti 3. aday gösterme sayfasında birleştirme önerisi yaptığımız için eski adaylıklar ve o andaki adaylık bağlantıları görünüyor. 2. silinme adaylığında görünmüyor, eklense mi?
  4. Şablon:değişiklik isteği sayfa için düzenlenmiş gibi şu an, şablon sayfası tartışmasına eklememe rağmen maddeye yönlendiriyor. Şablonda adı geçen Vikipedi:Değişiklik istekleri sayfası da yok.
  5. Şablon:Saş bildirimi ve Şablon:Baş bildirimi çalışıyor.
  6. Kapama şablonları ({{ŞT Silinsin}}, {{ŞT Kalsın}}, {{ŞT Birleştirilsin}}, {{ŞT Kararsız}}, {{ŞT Son}}) çalışıyor.
  7. Şablon:Eski ŞT için değişiklik özetine not bıraktım. Ek olarak neden şu kategoriye ekliyor? Hatalı ŞT sonucuna sahip şablonlar
  8. Şablon:Saşk için ilk tespitim kategoride çalıştığı ancak mesaj sayfasına yönergedeki gibi {{Saş bildirimi|Cantest|Cantest}} ~~~~ yazıldığında mesaj sayfasında adaylık sayfasına bağlantıda şablon ön ekinin eksik olduğu. İkinci sorum da şu; 2. veya daha fazla adaylık durumunda bağlama işini nasıl yapacağız? Direk ilk adaylığa yönlendirecek şekilde görünüyor.

--anerka'ya söyleyin 21.07, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

Eline sağlık, Anerka.
  1. Gerçek şablondan kastın ne tam olarak?
  2. 3'e kadar tanıyor, 4'e kadar oluşturuyor. İhtiyaç duyacağımızı sanmıyorum.
  3. 2. adaylık sayfasına şablonların adı girilmemiş, o yüzden. Baştan yönerge doğrultusunda oluşturulunca gösterir. 1 ve 2 parametrelerine şablon adı girilmeliydi.
  4. O şablona hiç bakmadım, tam olarak bu sürecin parçası değil zaten. Bakarım önümüzdeki günlerde.
  5. Güzel.
  6. Güzel.
  7. Ona hiç bakmamıştım, şimdi düzelttim.
  8. Saşk ve Saş bildirimi arasındaki bağlantıyı tam anlamadım sanırım ama bildirimdeki önek hatasını düzelttim. İkinci adaylık için de koşullama koyarız yine mesaja.
Vito Genovese 21.39, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Şöyle ki;
  1. Tür ayrımının farkını görebilmek için bunu içeriği "testler" olan bir şablona eklemek yerine kutu türü için Dolaşım, kenar, bilgi ve kullanıcı kutusu şablonlarında ve satır türü için Taslak ve satır içi şablonlarda mı denemek gerekir?
  2. Burada birden fazla adaylık derken birden fazla şablonu aynı anda aday göstermeyi kast etmiştim :) en son yapınca 4. adaylığa denk geldi.
  3. Tamamdır.
  4. 4-5-6 ve 7. maddeleri burada geçiyorum. (düzeltmeler için ellerine sağlık tekrardan)
  5. 8. madde için Şablon:Saşk'ı eklediğimizde şablon içindeki not bizi kategoriyi oluşturan kullanıcıya bilgilendirme yapmak için Saş bildirimini kullanmaya yönlendiriyor.
--anerka'ya söyleyin 21.53, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Birle ilgili, şurada kutu türü olan bir testtest ve satır türü olan bir cantest var. Vito Genovese 22.10, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Anerka: Saşk tamamdır. Vito Genovese 22.16, 23 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Vito Genovese Uzay mekiğine benzeyebilir; uzay mekiği gibi olsun her şey. Burada tartışmaya açılan şablonların tartışmaya açıldığına dair not, kullanıldıkları maddelerde görünebilecek mi?--[evolutionoftheuniverse] @trwiki 15.52, 24 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Evolutionoftheuniverse: Bir üstteki mesajımda silinmeye/birleştirilmeye aday gösterilmiş bir şablonun maddelerde nasıl görüneceğinin simülasyonu var. Biri bilgi kutusu için, biri satır içi şablon için. Kutu, satır, küçük (yalnızca <SAŞ'a bkz> yazıyor) ve standart sürümleri var bu görünümlerin.
Vito Genovese 15.56, 24 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

Şablon tartışmaları[kaynağı değiştir]

Bu süreç çalışıyor mu? Sayfaya çok sayıda test amaçlı tartışma eklenmiş. Teknik işlemler bitti ise ilk adaylığı eklemek istiyorum :)) --Sadrettin 18.47, 8 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Sadrettin: Hazır yeni yıla da geçmişken ekle gitsin. Manuel kullanım için her türlü ayrıntı hazır. Twinkle işlerini de toparlarız kısa sürede.
Vito Genovese 18.52, 8 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Benim için küçük, viki için büyük bir adım. İlk adaylığı ekliyorum :) --Sadrettin 18.55, 8 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Zorluk[kaynağı değiştir]

Şimdi baktım, Vikipedi'ye 12 yıl önce üye olmuşum. Bunca yıllık tecrübeye rağmen bir şablonu aday gösterirken çok zorlandım. Şuracığa not düşeyim. -- Sadrettin 17.59, 2 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla