Vikipedi tartışma:Silme politikası/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

bir maddeye (sil) şablonu koyulduğunda sonradan sayfaya girenler bu şablon üzerindeki link ile buraya geliyor. Bu sayfanın bir görevide sayfasına sil koyulmuş birine bunun sebeblerini açıklamak olmalıdır. Belirli linklerle sık karşılaşılan silme sebeblerine ulaştırılabilir kullanıcı. kırgınlık olmaz ortam bahar olur. --Kutu su 16:13, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Hızlı sil bağlantısına tıklarlarsa zaten hızlı silme politikasına (ve dolayısıyla sil şablonu koyma sebeplerine) ulaşabilirler. Onun dışında silme politikası daha genel... belki alt kısma en yaygın silme sebepleri falan eklenebilir ama bence gerek yok. Sil şablonu koyarken zaten artık çoğu kişi neden de yazıyor, hızlı sil ile yapılan silmelerin çoğunun sebebi belirli, nitekim silmenin kendisi yapılırken yöneticiler sebep belirtme zorunluluğunda (VP:HS maddeler 1 gibi). Nitekim hızlı sil ile silinen maddelerin çoğu denemeler yani kullanıcıların niye siliniyor diye serzenişte bulunacakları nokta SAM ki onun da bağlantıları vs. yeterince açık. En azından bunlar benim düşüncelerim... teşekkürler, iyi çalışmalar. - Noumenon mesajkatkılar 17:15, 13 Ağustos 2006 (UTC)
Kurumlar ile ilgili bir silme kriterimiz var mı? Benim bildiğim kadarıyla kesin çizgileri olan bir kriterimiz mevcut değil. STM (şirket)‎ şu anda silinmesi için oylanıyor.keza Tartışma:Oksay ahşap sayfasında da bana göre haklı gelen bir serzeniş var. Reklam olarak ne kabul edilir ne edilmez tartışılmalı Mesela Canan Kozmetik burada uzun süre bulunabiliyor. Tabi bunun burada bulunması Oksay Ahşap maddesini haklı kılmaz ama bu konuda bir kriterin olması iyi olur diye düşünüyorum. Diğer wikiler ne yapıyor acaba?--Atacameñoileti 08:03, 28 Şubat 2007 (UTC)
Benim kriterimden bir tanesi anlatım dili. Görüşlerinizi bekliyorum--Atacameñoileti 09:38, 28 Şubat 2007 (UTC)
Serzenişe hak veriyorum, bazıları gözümüzden kaçmış. ama bazıları da türkiyenin isim yapmış kurumları (kalan müzik gibi). Bence markalaşmış, herkes tarafından bilinen firmaları yazabiliriz. ama Oksay ahşap gibi firmaları yazabilmemiz bunun gibi olan bir çok firmanın da burada yazılabileceği anlamına geliyor. İnce bir çizgi, dikkatli olmak lazım yada wikimedia yeni bir proje başlatsın vikipedi:sarı sayfalar. zira oksay ahşap gibi şu anda size 7 firma sayabilirim (çalıştığım yerden biliyorum) reklam dan daha çok şirketler hakkında bir kriter belirlemek lazım yada acaba hali hazırda varmı?Delamorenamesaj 10:49, 1 Mart 2007 (UTC)
Bu da kisi kriterleri kazar zorlayan bir konu ancak sirketin medyatiklige ile de alakali. Reklam tanim olarak bazi bilgilerin tarafli olarak digerlerinen nazaran daha fazla on plana cikarilmasi demek; yani subjektiflik soz konusu. Eger bu alanda baska sirketlerde varsa, sadece bu sirketin tanitilmasi digerlerine gore reklam olur (bu sirketi objektif olarak on plana cikaran bir sey olmadigi surece; bknz Hacı Abdullah Lokantası). Saygilar, Citrat 19:35, 10 Mart 2007 (UTC)
Citrat'a katılıyorum, bence de bu aynen kişi kriterleri gibi subjektif bir konu. Yani konulacak kriter ne olursa olsun subjektif olacak. Bu yüzden kişi kriterlerinde olduğu gibi şüphe halinde SAM yapılması ve kararın Vikipedistlere bırakılmasını mantıklı buluyorum. Syg.--renegademsj 06:32, 12 Mart 2007 (UTC)
Fazlasıyla öznel bir konu. Bu sebeple son kararı olabildiğince topluluğun insiyatifine bırakmak sağlıklı olacaktır. Bununla birlikte genel bazı hatlar çizilebilir ki şu anda da aslında dikkat edilen belirli hatlar vardır. Her kurumun durumunun farklı olduğunu da unutmayalım. Bazen cidden bir kurumun ünü burada yer almasına sebep olabilir, bazen çok tanınmasa da başardığı çok önemli bir şey sebeptir... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:02, 12 Mart 2007 (UTC)