Vikipedi tartışma:Anasayfa tasarımları/SAİT71/Fransızca

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:SAİT71 tarihte bugün ile biliyor muydunuz yer değiştirse nasıl olur acaba? --kibele 11:56, 9 Şubat 2015 (UTC)

bir de seçkin madde yıldızını da diğerleri gibi yuvarlak içine almalı.. --kibele 13:52, 9 Şubat 2015 (UTC)

  • kibele söylediklerini yaptım. Ancak akıllı telefondan ana sayfa tasarımına bakınca şu şekilde görünüyor. Bunu da çözmemiz lazım. :)Sait71 16:41, 9 Şubat 2015 (UTC)
evet ekranda daraltınca da oluyor öyle. son bir şey isteyeyim. sonrasında gelecek yorumlara bakalım. şu anda başlıklar iki farklı tipte. hepsini seçkin maddedeki gibi yapalım. font, punto vb. tamamı aynı olsun. böylece seçkin madde ile seçkin resim kutuları aynı hizaya gelecektir. --kibele 16:52, 9 Şubat 2015 (UTC)
Katılıyorum. Fransızca'da sağ sütunu içerik olarak değilde, daha çok diğer projeler tarzı şeylere ayırmışlar. O nedenle 2 farklı başlık şablonu oluşturmuşlar. O kolay, onu hallederiz de, o sütunlar neden taştı onu çözemedim. Sadrettin baksa bir :)Sait71 16:55, 9 Şubat 2015 (UTC)
Bir bakayım, çözersem memnun olurum. Muhtemelen sütun genişliği yüzde değil de belli bir rakam olarak belirlenmiştir. --Sadrettin mesaj 17:31, 9 Şubat 2015 (UTC)
İtalyanca'dan da uyarladım. Her şey sorunsuzdu. Sütunlara eklediğim içerikten sonra tekrar sağ sütun taştı. Şablon:Ana sayfa/çerçeve şablonundaki kodlarla alakası olabilir mi? Gerçi aynısı onlarda da var. Biraz kafam karıştı :)Sait71 17:42, 9 Şubat 2015 (UTC)
Bu gözardı edilebilir bir hata bence. Yer kaplayan 2 öğe var ana sayfada. En önemlisi, {{Ana sayfa kardeş projeler3}}. Şablon 4 sütündan oluştuğu için bu şablonun çok fazla küçülme şansı yok, bu nedenle sayfa daralınca sağa doğru taşıyor. Fransızca vikide bu yüzden diğer projeleri alt alta listelemişler. İkincisi ise günün resmi. Mesela, şu anda kullandığımız ana sayfayı daralttığımızda, sağdaki resim hep sabit, soldaki bölüm ise sürekli daralıyor. Çünki günün resminin belli bir genişliği var: 300px. Eğer resmin olduğu sütun 300px'ten daha çok daralırsa resim de mecburen sağa doğru taşacak. Fransızca vikide bunun çözümü için günün resmini daha geniş olan soldaki sütuna eklemişler. Kısaca böyle.
Anladım. Zaten bilgisayarda sorun yok. Akıllı telefon ile normal web sürümünde bu sorun oluyor. Ben yine de bir iki şey daha deneyeceğim. Eğer onda da hallolmazsa yapacak bir şey yok. Teşekkürler :)Sait71 17:54, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • Sorunu düzelttim. Kardeş projeler yan tarafa doğru kastırıyormuş. Fransızca'daki gibi alt alta yaptım oldu. Buradan görülebilir. Sadrettin'in belirttiği gibiymiş sorun. Teşekkür ediyorum. Şimdi ıvır zıvırla uğraşabiliriz :)Sait71 18:23, 9 Şubat 2015 (UTC)
  • Tasarım hakkında yorum gelmedi hala, boşuna mı yaptım yani :) :) Bence şu kalan işleri de halledelim aradan çıksın ve artık sadece içerik geliştirmeye odaklanalım :) Sait71 14:59, 11 Şubat 2015 (UTC)
  • Kardeşlerin alt bölüme alınması iyi olmuş. Derli toplu görünmüş. Tarihte bugün'de de bağlantı kaldırılırsa, tamamdır fikrimce. Ellerine sağlık. --Sadrettin mesaj 20:26, 11 Şubat 2015 (UTC)

beni de alttaki diller bölümü dışında rahatsız eden birşey yok. çok dağınık görünüyor diller. ne yapmalı? --kibele 21:18, 11 Şubat 2015 (UTC)

Ne zaman, hangi sayfaya yazdım bilmiyorum ama yazdığımı hatırlıyorum bu konuyu. O bölümün okuyucu yararına bir katkısı aslında. Fransızca vikide yok galiba. Almanca vikideki milyon madde ile uruguay vikideki birkaç bin maddeyi Vikipedi'ye kaydolduğumdan beri hiç merak etmedim. Biraz ingilizce biliyorum, Türkçe dışında sadece ingilizce vikiye bakıyorum. Benim için durum böyle. --Sadrettin mesaj 21:31, 11 Şubat 2015 (UTC)
Kafkasmurat rahatsız olduğu bir konuyu dile getirmiş. Türk dilleri kutucuğunun olması gerektiğini savunuyor. Bence bu konuyu netleştirmeden diğer şeyleri tartışmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Hatta bana kalsa dilleri bile eklemem. Ben şu anki meta kutucuğunu olabildiğince sadeleştirmek istedim aslında. Ana sayfa çok göz yorucu bizimkisi. Bir kaç kişi dışında bu konuyu tartışan yok zaten, benim amacım bu mevcut tekliflerin ilgi görmesi ve bir an önce sonuca ulaştırılması.Sait71 21:52, 11 Şubat 2015 (UTC)

türk dillerinin kaldırılması uzun zamandır dile getirilen bir konu idi. konuşuldu ve uygulandı. vikipedi'nin bütün dillere eşit yaklaşan anlayışını açıkça ihlal eden bir uygulama idi. bu yüzden tartışılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum. bu dillere ana sayfadan ulaşılabiliyor diğer dillerle birlikte. alttaki diller kısmının kaldırılması mümkün. --kibele 22:00, 11 Şubat 2015 (UTC)

  • Mevcut tasarımda Türk dilleri kutucuğu haricinde şu İBP bölümünü öylesine yapmıştım, eğer o gerekli görülmüyorsa kaldırılabilir. Belki İBP için bir kod ile haftalık projeleri ana sayfada gösterip ilgi uyandırır diye kalsın istedim. Bunu değerlendirelim. Bir ikincisi ise Biliyor muydunuz bölümü tamamda içerik kısmını koordine etmek lazım. Bunların dışında başlıklarda Seçkin madde, günün maddesi ve biliyor muydunuz bölümünün ikonlarını commonstan kendim seçtim. Fransızca'dan farklı. Onları da tartışabiliriz. Sonrasında ise tarihte bugün kısmındaki ikon ise günün tarihine göre her gün otomatik olarak değişecek. Bugün ayın 11'i ise 11 yazacak. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. :) Sait71 22:16, 11 Şubat 2015 (UTC)
işbirliği, kardeş projeler ve dillerin ikonları böyle kalacak mı yoksa onlara da farklı birşeyler bulacak mısın? ibp kalabilir. ama biliyor muydunuz hazır olmadığı için şimdilik onsuz bir seçenek de önermek iyi olur. --kibele 22:24, 11 Şubat 2015 (UTC)
Bu tasarıma uygun olan, buradaki kategoride yer alan ikonlardan istenileni koyabiliriz. :) Biliyor muydunuz bölümü hazırlanana kadar sol kısma 2 GM koymaya devam edebiliriz alt alta (Buradan alternatif tasarım görülebilir). Biliyor muydunuz hazırlanana kadar 2 GM ile idare edebiliriz bu süreci. Ben bu kadar yapabildim. İlk başta sevmiyordum Fransızca'daki tasarımı ancak uyarlayınca çok güzel olduğunu farkettim. İç açıcı ve modern.Sait71 22:40, 11 Şubat 2015 (UTC)
İBP başlığına 3 insan figürü olan bir ikon koydum, Kardeş projeler kısmındaki Wikimedia logosuna dokunmadım çünkü bu projelerin hepsi oraya ait. Ortak bir logo diye düşünüyorum. Vikipedi dilleri kalacaksa global W logosunun olduğu ikonu seçtim. Bunlar tartışılıp değiştirilebilir.Sait71 23:02, 11 Şubat 2015 (UTC)

Vikipedi madde sayılarını içeren bölümün çıkması iyi olmuş. --Sadrettin mesaj 17:50, 13 Şubat 2015 (UTC)

Mantıken düşününce gereksiz olduğunun farkına vardım. Böyle daha ferah oldu :) Sait71 19:37, 13 Şubat 2015 (UTC)

Şu tasarım için yazdıklarımın benzerini buraya da yazmak istiyorum. Her iki tasarım için de yapılabilecek, eklenebilecek çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum artık. Sadece yorumlara göre ekleme, değiştirme, çıkarma yapılabilir. Her iki tasarımda benzer özellikler taşıyor. Bunda Seçkin liste kısmını koymadım. Ancak hemen uygulanması adına BM hazırlanana kadar yerine Seçkin Liste koyulabilir. Her iki tasarımda da en önemli özellik bana göre yeni madde yaratma düzeneği oldu. Ana sayfa üzerinden kolayca ve hızlı bir şekilde yeni madde oluşturabilmek mümkün oluyor. Yeni madde ismini kutucuğa yazıp yarat dediğimizde madde yazma ekranı geliyor. Daha sonra metin editörünün hemen üzerinde çalışma sayfamda hazır bulunan madde yazma rehberi çıkıyor. Bu sayede madde yazan yeni kullanıcılar uğraşmadan, sıkılmadan madde yazma imkanına sahip oluyor. Belki bir tane daha ana sayfa uyarlayabilirim. Oda Rusça olabilir. Onun dışında yapabileceklerim bu kadar. Olabildiğince iç açıcı, modern ve işlevsel bir şeyler yapmaya çalıştım.Sait71 23:45, 27 Şubat 2015 (UTC)