Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2022/21. hafta/Xenverly

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Vincent Vega tarafından 1 yıl önce Görüş talebi başlığına

Görüş talebi[kaynağı değiştir]

Burada seslendiğim/seslenmediğim tüm kullanıcılara ufak bir çağrım var, maksat hatalı işlem yapmayalım. :)

Önce konuyu özetleyeyim;

Bu haftanın projesinde adil kullanım resimler eklendi, Xenverly'nin eklemiş olduğu aşağıdaki resimleri aynı maddede adil kullanım kapsamında 2. resimler oldukları için puanlamaya almadım, ancak ilgili maddelerden resimleri silerken politikaya atıf vermek istediğimde bir nüansa denk geldiğimizi fark ettim.

Vikipedi:Adil kullanım politikası 3. maddesinde diyor ki; Telif hakkı saklı çalışmanın kullanılan miktarı mümkün olduğu ölçüde az olmalıdır. Yüksek çözünürlüklü resimler yerine düşük çözünürlüklü resimler (özellikle korsanlık için kullanılabilecek yüksek çözünürlüklü resimlerde) kullanılmalıdır. Bir tanesi de aynı işlevi yerine getiriyorsa, birden çok resim veya ses dosyası kullanmayın.

Burada nüans Bir tanesi de aynı işlevi yerine getiriyorsa kısmı, çünkü maddeler esasen bir film ya da yarışma maddesi (puanlama kriteri albüm maddesi olması ama bu konuyu şimdilik es geçiyorum, puanlama kısmı İBP ayağı (LostMyMind,Vikipolimer)) ancak maddenin içinde bir albümden söz ediliyor. Xenverly bu albüm başlıklarına adil kullanım resmi eklemiş, dolayısıyla aynı işlevi yerine getirmediklerini söylemek ve savunmak teoride mümkün.

Konuyu özetledikten sonra, hem politikalara hakimiyet hem de viki hafızası olma açılarından sizlerin aşağıdaki ve varsa ek aklınıza gelen önemli ayrımlar o konularda görüşünüzü öğrenmek istiyorum.

  1. Bu resimler maddelerden çıkartılmalı mıdır? (Çıkartılmaları otomatik olarak hızlı silinmelerini sağlayacak)
  2. Maddenin ana konusu değil de alt başlıklarına böyle resim eklemeleri daha önce yapıldı mı, hatırlıyor musunuz?
  3. Alt başlık olmaları sebebiyle adil kullanımı esnetme riskini almak sizce doğru mu?

Superyetkin, Vincent Vega, Vito Genovese, Hedda Gabler ----anerka'ya söyleyin 11.42, 17 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla