Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Lubunyaca

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Lubunyaca[kaynağı değiştir]

Hiçbir bilimselliği yok, evet böyle bir kavram var fakat bu kavram ansiklopedik değil.Boyalikus 03:23, 3 Nisan 2010 (UTC) Silinsin Silinsin Sinirlari cizilmis ansiklopedik bir kavram degil. Bu konuda bir dil bilim arastirmasi olmamasina (bulamayisima) sasirdim. --Coriolis 18:03, 3 Nisan 2010 (UTC)

Şaşırttın beni Takabeg, sen ki sö-devlete çok önem verirsin, Lubunyaca ile verdigin interwikilerin bir alakası var mı ? LGBT argosu içerisinde değinilebilir. Lubunca hakkında bir tane bilimsel çalışma gösterebilir misin ? Belki ben bilmiyorumdur. --Boyalikus 14:45, 4 Nisan 2010 (UTC)
Hiç şaşırmana gerek yok. Bu maddenin silinip silinmemesiyle {{sö-devlet}} ile alakalı mı ? Yukarıda göremedim de. Diğer dillerdeki durumu da eklenebilir. Burda da yazdığım gibi Lubunya terimi üzerinde bilimsel araştırmalar (Türkçede olsun diğer dillerde olsun) mevcuttur. Fakat ben de Lubunyaca veya Lubunya dili pek görmedim. LGBT argosu da olablilir. Uzmanlar ve meraklıları ilgilenirlerse bu madde de interwikiler gibi geliştirilebilir. Eğer madde başlığı ungunsuz ise doğru işlem SAS değildir. {{Madde adı}} şablonunu ekleyebilirsin. Takabeg ileti 14:54, 4 Nisan 2010 (UTC)
Lubunya terimini oylamaya sunmadım, Lubuncayı sundum. Madde adını değiştirebilirsin o halde, LGBT argosu yap, karşına Türkiye'de eşcinsellerin kullandığı dil diye kocamannnn bir sö-devlet çıkacak. Sanki ben burada Lubunya diye bir şey yok demişim gibi davranman ne kadar enteresan ? Tartışılsın diye mi tartışıyoruz ? LGBT şablonunu yapan bendim dünde bunun için epey uğraştım, konudan anlamadığımı mı söylüyorsun ? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum ? Olmayan ve söylenmeyen şeyleri tartışıyorsun...Maddenin adında sorun yok içeriğinde sorun var...Bu nedenle SAS uygundur...Haydi kolay gelsin... --Boyalikus 15:09, 4 Nisan 2010 (UTC)
Silinsin de diyemiyorum. Kalsın da diyemiyorum. Acelemiz yok değil mi ? Bekleyelim. Takabeg ileti 15:23, 4 Nisan 2010 (UTC)
Pardon araya giriyorum, konumuz turkcede LGBT argosunun sınırlarının çizilip çizilmediği adı lubunyaca olur X olur fark etmez. Elimizde bu tip bir kaynak yok. En azından ISI'da ben bulamadim. Yazida adi gecen kelimeler argo sozlukte geciyor. Ansiklopedik olarak argodur diyebiliriz ama LGBT argosudur demek için yeterli bilimsel veri yok. Makale olmasın kitap ya da forum harici web sitesi olsun, o da yok. Dolayısı bu kelimeler öbeği kendi maddesine sahip olmamalı. Selamlar --Coriolis 15:57, 4 Nisan 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Lubunyaca aslında anlamı olmayan işaret ve parolalı kelime yöntemlerine dayalı iletişim gibi bir şey. Bilimsel olup olmadığı konusunda bilgim yok ancak üzerinde detaylı bir araştırma yapılacak olursa eğer, bende; kayda değer bir şeylerin çıkabileceği izlenimi var. - Nebeviye!^□ 14:03, 6 Nisan 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Eşcinselliğin Türkiye'de uzun yıllardır görmemezlikten gelinen bir husus olduğu ve de ancak son on yılda daha açık tartışıldığı göz önünde tutulursa, bu tür uluslararası karşılığı olmayan yerel kültür veya argo kavramları hakkında kaynak bulunamaması doğaldır diye düşünüyorum. Ancak bu hususun Vikipedi kurallarına aykırılığı var ise ve de maddenin gelişmesinden sorun olacaksa, belki Türkiye'de eşcinsellik maddesi altında bir alt başlık olarak incelenebilir. Kaydadeğerliği ve kaynak durumu var ise tekrar madde olarak oluşturulabilir. Nebeviye bu hususta Türkiye’deki LGBT derneklerinin çalışması var mı? Belki onlardan bir kaynağa ulaşılabilir. Mimar77 02:34, 12 Nisan 2010 (UTC)
Veya Gay Slang maddesinin Türkçesi açılıp onun alt başlığı olarak anlatılabilir. Mimar77 02:39, 12 Nisan 2010 (UTC)
KaosGL web sitesinde Labunyaca hakkında birkaç satırı geçmeyen açıklandırma var, belki kaynak ya da alıntı olarak alınabilir. Bir de Gay slang başlığı mantıklı. Türkçe de Argoca gay. - Nebeviye!^□ 15:21, 16 Nisan 2010 (UTC)

Silinsin Silinsin : KD ve kaynaklı olabilecekse bile kısa sürede yapılamayacağı izlenimi edindim. Bu nedenle, Mimar77'nin önerisini makul buluyorum; Türkiye'de eşcinsellik maddesi altında bir alt başlık olabilir. --iazak 06:13, 13 Nisan 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum Tekrar belirtmek isterim ki bu kavram araştırabildiğimiz kadarı ile maalesef ansiklopedik değil. Aktarmamamız daha doğru Selamlar. --Coriolis 20:05, 13 Nisan 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Uygun olmayan, çok kısa içerikli bir maddedir. Silinmelidir. --Berm@nyaİleti 21:26, 13 Nisan 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Boyalikus 15:21, 15 Nisan 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 18:55, 16 Nisan 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Drlp ileti 18:38, 22 Nisan 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.