Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ergenekon Operasyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   05:59, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Ergenekon Operasyonu[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum Sayfa ne için silinmelidir.

"Sil" "Ergenekon Operasyonu" adlı sayfayı hazırlayan arkadaş, herhangi bir yargı kararı olmadan tamamen bir siyasal karalama operasyonunun eseri olan haberleri ve bazı dış kaynaklarca dayatılan yalan/iftira furyasını sanki bir bilimsel gerçeklikmiş gibi yazmaktadır. Hukuk bir bilimdir. Ve bu bilimin sonuçları ancak hükümlerle saptanır. Dolayısıyla kesinlikle ansiklopedik değeri olmayan bir sözde ansiklopedi maddesi ile karşı karşıyayız. Bu maddenin ya silinmesi ya da yeniden Vikipedi ölçütlerine uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Bu tarz "KİN-NEFRET-DEDİKODU" dolu ifadeleri sarf etmek isteyen arkadaşların yerinin burası olmadığı kanısındayım.78.183.89.108 15:07, 16 Mayıs 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Madde tek bir kişi tarafından değil birçok vikipedist tarafından çeşitli yazılar referans gösterilerek yazılmıştır ve iddia olarak belirtilmiştir. İçinde kesin ifadeler varsa çıkarılabilir veya olasılık içeren ifadelere dönüştürülebilir ancak böyle bir maddenin (ki ciddiyetle katkıda bulunulan bir madde) silinmesi böyle önemli bir konuyu vikipediye aktarmaya çalışan onlarca Vikipedistin hakkını yemektir ve düpedüz bi sansürdür. Operasyon kapsamında yapılanlar doğru olmayabilir, basına yansıyanlar gerçek olmayabilir, hatta gerçekte böyle bir operasyon bile olmayabilir ancak Vikipedi online bir ansiklopedidir ve görüşlerin değil bilgilerin hakim olduğu bir yerdir, ve güvenilir kaynaklar tarafından referanslanmış bilgiler iddia kapsamında yazılmalıdır. Ayrıca IP kullanıcısı olduğu için oy verme hakkı olmadığından dolayı yazdıkları ancak yorum kapsamına girebilir olduğundan yorum şablonu ekledim.--Onur Kayabaşı sms 22:29, 16 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Böyle önemli bir konu kesinlikle silinmemeli. --Ç.T. :)) 20:05, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu madde kalmalıdır. Silme için belirtilen gerekçeler de politik geldi bana. ----Yzkoc 07:46, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Reality006 14:01, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu madde hem güncel bilgiler içeriyor, hem de madde birden fazla vikipedist tarafından yazılmıştır. --Kerem233 06:46, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin silinmesi için neden yok.--Hedda Gabler 06:55, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinmesini gerektiren bir durum yok. --Kemal K.ileti 14:46, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Böyle önemli bir konu silinmemeli --Batuhan 10:40, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.