Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/ABD Türkleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

ABD Türkleri listesi[kaynağı değiştir]

Bu da objektif olmayan tamamlanamayacak ünlüler listesi. ABD'de çalışan Türkiye Türkleri listesi midir ? Türkiye Türkleri kökenli ABD'liler listesi mi ? ABD vatandaşılığnına sahip olan Türk halkları listesi mi ? Hiç anlaşılmıyor. Takabeg ileti 04:34, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 04:34, 4 Eylül 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın Anlaşılmayacak bir şey göremiyorum. Bence çoğunluk bu başlıktan ne kastedildiğini anlayacaktır. ABD'de yerleşmiş Türkiye kökenli insanlar ve onların aileleri ve çocukları arasındaki kayda değer kişiler kastediliyor. Çalışıp çalışmadıkları önemli değil. ABD vatandaşı olup olmadıkları da önemli değil. Objektif olmaya gelince: Burada kayda değerlilik ilkesi geçerli. Bazı isimleri bazılarımız kayda değer bulmayabilir. O zaman o isimlerin bu listeden çıkartılması tartışılır. Ancak listenin tümünün objektif olmadığı fikrine katılmıyorum. ---Vikiyazar 01:04, 5 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Mesela Ajda Pekkan ile Rabiye Kadir'in aynı listede yer alması da anlaşılabilecek durum değildir. Eğer tutarlı bir tanıma göre düzene sokulsa bile sonu yoktur. Yani complete list yani tam liste olmayacaktır. Complete list olamayacağı belli bir litenin madde olarak kalması uygun değildir, bence. Takabeg ileti 03:21, 5 Eylül 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Bir listenin hiç bir zaman complete list olamayacağı gerçeği o listenin silinmesine neden olamaz. Vikipedi'nin kendisi ne kadar genişlese de hiç bir zaman complete ansiklopedi olamayacaktır. Bir sürü eksik madde var. Bu Vikipedi'nin var olmasına karşı bir neden olarak kabul edilmiyor. Yani bir hedefin hareket eden hedef olması o hedefin yanlış bir hedef olması anlamına gelmez. Kayda değer her ABD Türkü bu listeye eklenmelidir. Bu kişilerin sayısı sınırsız değil. Ancak kimin kayda değer olduğu hakkında tartışma çıkması kaçınılmaz. Bu konu Vikipedi'de her zaman süregelen kayda değerlilik tartışmasından farklı bir tartışma değil. Ajda Pekkan sanırım bir ara ABD'ye yerleşmiş olduğu için bu listeye girmiş. Anladığım kadarıyla şu anda Türkiye'de yaşıyor, o yüzden listeden çıkarttım. Bu listede yer alan adlardan yola çıkarak bu listenin varlığına karşı çıkmak bence tartışmayı dağıtıyor. Bu listede yer alan ama almaması gereken kişiler olabilir. Buyrun onları çıkartın. Ama bu demek değildir ki bu listenin varlığı yanlış. ---Vikiyazar 17:53, 5 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Ajda Pekkan İstanbul doğumlu görünüyor. Neden ABD Türkleri listesinde var ki?--Reality006 03:28, 5 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Arşiv'e bakıldığında bu tür ünlüler listesi'nin "kategori yeterlidir" gerekçesiyle SAM gösterilerek silindiği anlaşılıyor. Maddelerden de ünlüler listesini kaldırıyoruz. Bu durumda Bu ünlüler listesi'nin madde olarak kalabilmesi için yani bu ünlüler listesini istisna kılan herhangi haklı gerekçe bulamadım. Takabeg ileti 01:43, 9 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:44, 9 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin demişsiniz ama gerekçe yok? Lütfen gerekçeniz belirterek silinsin veya kalsın oy belirtiniz. Teşekkürler... --Kerem 233 08:59, 15 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Madde ismiyle içeriği örtüşmüyor, listelenen kişiler arasında tek payda Abd'li Türk olmalarıysa böyle bir listeye gerek yok, kategori olabilir.--BIYIKLI 12:17, 9 Eylül 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.