Vikipedi:Seçkin resim adayları/Crew of a Sherman-tank south of Vaucelles.jpg/Arşiv1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 18:44, 5 Ekim 2009 (UTC)

M4 Sherman[kaynağı değiştir]

Caen Muharebesi sırasında Vaucelles semtinin güneyinde Kanada zırhlı birliğine bağlı M4 Sherman (Temmuz 1944, Caen, Calvados, Normandiya, Fransa)
Gerekçe
Tarihî değeri yüksek ve çözünürlüğü gayet iyi. Tek sorun 1944 yılına ait olduğu halde tam tarihin belli olmaması. Commons "Haziran" diyor da emin olamadım. Eğer tarih belli olursa hangi alayın tankı olduğunu da öğrenebiliriz. Biraz araştıracağım.
Resmin dahil olduğu maddeler
M4 Sherman, Caen Muharebesi
Üreten
Bilinmemektedir. (National Archives USA, the National Archives Canada)
Aday gösteren
Takabeg

Destek Destek Takabeg ileti 11:04, 26 Eylül 2009 (UTC)

Destek Destek Tarihi ve ansiklopedik. Önizleme boyutundayken ayakta duran askerin başının etrafında jpeg bozulması varmış gibi görünüyor. Fotoğrafın büyük halinde böyle bir şey yok. Kıdemli+ 11:59, 26 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Canada at War ve The Canadian Army and the Normandy campaign: a study of failure in high command'a bakıldığı kadarıyla Temmuz ayında oraya girdiği anlaşılıyor. 2 Temmuz 1944 tarihindeki cepheyi gösteren haritaya göre Müttefiklerin elindedir. Birkaç tane Vaucelles adlı yerleşim mi var acaba ? Takabeg ileti 13:22, 26 Eylül 2009 (UTC)

Bayeux'nun batısında (bu daha büyük yerleşim) ve Caen'ın güneyinde Vaucelles adlı yerleşim var. Ama hangi Vaucelles'da çekildiğini kanıtlayamadım. Takabeg ileti 15:40, 26 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tankın sağ tarafı çıkmamış. Keşke tank tamamen kadraja girseymiş. --Hedda GableЯ 14:13, 28 Eylül 2009 (UTC)
Yorum Yorum - M3 Lee ile farklı olarak M4 Sherman'ın dizayni simetrik'tir. Yani sağ ve sol aynı. Dolayısılya sorun yoktur, bence :)) Takabeg ileti 14:17, 28 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Fotoğrafın konusu tank ise tam olarak görülebilmesi gerek, tankın sol tarafı dolayısıyla seçkinliği eksik. --BIYIKLI 21:02, 28 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum - Sadece Sherman maddesinde değil mesela muharebe maddelerinde de kullanmak istedim. Ama resmin çekildiği tarih belli olmayınca ekleyemiyorum. Araştırmaya devam ediyorum. Takabeg ileti 22:25, 28 Eylül 2009 (UTC)

Kısa bi inceleme yaptım. Tartışma sayfasına bakınız.

Kanaatimce

bu resim Haziran 1944'te değil 19 Temmuz 1944'ten sonra çekildi.

bu resim Bayeux - Vaucelles'da değil Caen - Vaucelles 'da çekildi.

bu resmin w:en:Operation Goodwood, w:fr:Bataille de la crête de Verrières ve daha kapsamlı bir madde olan w:en:Battle for Caen maddelerinde kullanılması uygundur.

Takabeg ileti 06:02, 29 Eylül 2009 (UTC)

Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.