Vikipedi:Seçkin madde adayları/Türkiye Millî Futbol Takımı (2. adaylık)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 11:14, 24 Haziran 2008 (UTC)

Türkiye millî futbol takımı[kaynağı değiştir]

Yaklaşık 1.5 yıl önce seçkin madde adaylığına sunulan bu maddeyi, tekrar kendi imzam altında seçkin madde adayı olarak göstermek istiyorum. O zaman ile şimdiki zaman arasından çokça vakit geçti ve madde istekler doğrultusunda ve Türkçe Vikipedi'sine yakışır bir şekilde geliştirildi. Peki neler bu yeni eklenen materyaller veya meydana gelen olaylar, bir tanıyalım bakalım;

  • Madde ile aynı ismi taşıyan bir portal açıldı.
  • Machiavelli' [[Kullanıcı_mesaj:Mach|--Aycanileti 15:05, 11 Haziran 2008 (UTC)msj]] isimli kullanıcınında bahsetmiş olduğu gibi 1923-1991 arası sadece 8 satırdı. Bu doğrultuda, 1923'ten bugüne kadar oynanan maçlar bir tablo haline getirilip yazıldı ve an itibarıyla 448 satır ve 9 şablona çıktı.
  • 1923'ten bugüne kadar olan tarih yeniden derlendi, düzenlendi ve yayına sokuldu.
  • Yan maddeler geliştirildi.
  • 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası maddesi, Türkiye millî futbol takımının bu turnuvaya katılması ile beraber Almanca Vikipedi'si ile beraber kafa kafaya gidiyor.
  • Güncel takım kadrosu eklendi.
  • Yeni şablonlar meydana getirildi.
  • Tarafsızlıklar kaldırıldı.

Sonuç olarak maddenin seçkin madde statüsü alabilecek bir madde olabileceği kanısına vardım. Ve sizlerin oylarına maddenin adaylığını sunuyorum. Sevgiler ve saygılarımla... SBM ileti 18:17, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • Destek Destek - SBM ileti 18:17, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde çok emek harcanmış o yüzden katkısı olan herkese teşekkürler. Yalnız adaylık kısmında referanslar ek

lendi denmiş, ben hiçbir referans göremedim.--2ulus 21:07, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikle Maddeye katkısı olanlara cok teşekkür etmek isterim. Gercektende Vikipedi'ye cok güzel bir madde hediye etmişler. Ancak benim ufak bir cekincem var. Maddenin sonlarında 2000 - 2008 yılları arasındaki bölüm bana bu listenin yıllar gectikce uzayıp gideceğini gösteriyor ki bu sanki SM kriterlerinden 1 (e)'yi ihlal etmesi gibi geldi. Birde tabloların alt alta gelmeleri okunurluğu azaltan etmen olmuş. Bana kalırsa bu bölümler üzerinde biraz calışılır ve format biraz değiştirilirse gercekten muhteşem bir madde haline gelecektir. Şunuda eklemeliyim ki icerik yönünden madde gercekten cok güzel emeği gecen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım.-- Arjety ileti 21:33, 6 Haziran 2008 (UTC)


  • Destek Destek Emek verenlere teşekkürler.--Yurekli74 11:06, 7 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı-- Öncelikle emeği geçenlere teşekkürler.

Karşı oy kullanıyorum çünkü:

- Maddede yüzlerce veri var ama bir tek kaynak yok.

- Okunulabilecek yazı çok az. Maddenin tamamına yakını sayılardan ibaret.

- Madde göz yorucu.

- Unutulmaz Maçlar başlığındaki bilgiler herkese göre değişebilir. Bana göre bu bölüm tamamen öznel bir yorum olduğundan maddeden çıkarılmalı.

- Almanca Wikipedia'nın kaliteli seçtiği Almanya millî futbol takımı' maddesinin Almancası ile Türkiye millî futbol takımı' maddesinin Türkçesini karşılaştırmamızda fayda var (lütfen bakınız).

- Maddede skor tabelası dışında resimde göremedim.

Mızrakmsj 22:59, 7 Haziran 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı Öncelikle Kullanıcı:Mızrak'ın söylediklerine katıldığımı ifade etmeliyim. Özellikle kaynak konusu cidden büyük bir problem; bu madde doğrulanabilirlik kuralımızı, veri sunup da kaynak göstermemesinden dolayı, ihlâl ediyorken seçkin seçilmesi mümkün değildir. Zira seçkin madde bırakın tüm içerik politikalarıyla uyumlu olmayı, gerek bu politikalar gerekse içerik ve görsel estetik açısından örnek bir madde demektir. Bir başka içerik politikası ihlâli de Unutulmaz Maçlar kısmı: bu tip bir başlık ve kısım a) tarafsız değildir zira unutulmaz ifadesi başlı başına taraflı bir ifadedir, ve b) yorumsaldır, kişisel çalışmadır bir nevi... Ek olarak daha önce belirtildiği gibi maddenin içeriği, veri tablolarını bir kenara bırakırsak, çok az. Maddede içerik politikası ihlâlleri, sorunları bulunurken seçkin olmasını muhtemel görmüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 11:15, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Unutulmaz maçlar TFF resmi sitesinden alınmıştır. (bakınız) Diğer konularda Mızrak'a katılıyorum.--Delehmesileti 12:25, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı-- Maddede yar alan tabloları çıkardığınızda geriye bir şey kalmıyor 45 kb olmasını tablolara borçlu. Kaynaklar belirtilmemiş. İçerik oldukça yetersiz.---- c3mâL 09:54, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum İçerik çok fazla imla hatalarıyla dolu, paragraflarda müteakip cümleler arasında kopukluklar ve düzensizlikler var, düzeltilmesi gerekli...Vikipedist 14:53, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynaklandırma sıfır, kırmızılıklar bi dolu ayrıca üstte yazılan yorumlarda açık seçkinlikten şu an için uzak gibi gözüküyor.--Aycanileti 15:05, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı--Çok fazla iç bağlantı ve kırmızı alan var, hiç hoş durmuyor. Bu kadar çok tablo olmasına gerek var mı, tartışılabilir. Kaynak konusu sıfır denecek gibi. Bu nedenlerle oyumu karşı yönde kullanıyorum.--Bora006 mesaj gönder 13:03, 14 Haziran 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.