Vikipedi:Seçkin madde adayları/Güler Duman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır. --LostMyMind (mesaj) 08.29, 14 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Güler Duman[kaynağı değiştir]

Süre başlangıcı: 20.26, 9 Temmuz 2023 (Kaliteli ve seçkin içerik adaylıkları için süre sınırlaması teklifinin kabulünden itibaren)
Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)
Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)

Gazete, dergi, televizyon ve çeşitli kaynaklardan birçok içerik ekledim ve adaylık kriterlerini karşıladığını düşünmekteyim. Eksik olan yerler varsa, araştırıp ekleyebilirim. Ayrıca Güler Duman albüm diskografisi ve Güler Duman şarkıları listesi gibi maddeleri de detaylı şekilde ekledim. Mkkarakus (mesaj) 12.36, 1 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

Öncelikle elinize sağlık.
  • Kaynaksız ifadeler mevcut. VP:D & VP:ÖAYV gereği her ifadenin kaynakla desteklenmesi gerekli.
  • Maddede yazan ifade ile gösterilen kaynakta yazan ifade arasında uyuşmazlık olan yerler var (Örnek: "Albüm bir anda büyük bir ilgi gördü ve yüksek satış rakamına ulaştı" ifadesi için şu kaynak gösterilmiş. "Birçok parçanın çok beğenildiği albümde 'Erzurum Dağları' adlı uzun hava Türk halk müziğinin klasikleri arasına girdi ve Güler Duman ile özdeşleşti" ifadesi için şu kaynak gösterilmiş. Bu kaynaklarda, sözü edilen ifadelere ilişkin bir bilgi yok).
  • "efsane sanatçıları arasına girdi", "buradaki eğitiminin üstüne çok fazla çalışarak sürekli üstüne koymaya devam etti", "bağlama çalmasının yanı sıra sesinin çok güçlü olmasından dolayı büyük beğeni topladı", "sıkça konuşulmuş ve büyük işler ortaya çıkararak Türk halk müziğinin en başarılı isimleri arasına girmiştir" gibi biçem el kitabına uymayan öznel ifadeler var.
  • Kim Nereli, Onedio, salihbora.com, bernamegeh.com kaynakları güvenilir değil. Kişinin eserlerine yönlendirme yapan Discogs, Spotify, Apple Music, YouTube, Musixmatch, Opus3a, Amazon Music kaynaklarının kullanımı özgün araştırmaya giriyor. İkincil kaynakların kullanılması gerekli.
  • Milliyet Gazete Arşivi arama sonuçları yerine; haberin başlığı, yayım tarihi ve yer aldığı sayfanın yazılması yeterli olacaktır. Milliyet gibi eğik yazılması gereken isimler için, yayıncı değil çalışma parametresi kullanılmalı. Bazı kaynakların yayıncı kısmında yazan site ile tıkladığında yönlendirdiği site uyuşmuyor (Örnek: 43 ve 52. kaynaklar). Kaynak türüne uygun şablon kullanılmalı (Örnek: Milliyet kaynakları için Şablon:Web kaynağı değil, Şablon:Haber kaynağı kullanılmalı). Şablonlardaki eksik parametreler doldurulmalı (Örnek: 2, 4, 6 ve 57. kaynaklarda yayıncı bilgisi yok).
  • Adil kullanıma belirli şartlarda izin verilir. Maddeye konu olan kişi hâlâ hayatta (yani özgür lisanslı bir fotoğrafını üretebilme olanağı mevcut). Dolayısıyla yedi tane adil kullanım fotoğrafı uygun değil. Bunları hızlı silinmeye aday gösterdim.
  • Copyvios'a bakıldığında doğrudan alıntı yapılan yerler olduğu görülüyor (1, 2). Bu ifadeler ya kendi cümlelerinizle yeniden yazılmalı ya da tırnak içine alınmalı. Aksi takdirde telif hakkı ihlâli yaratıyor.
Gras vas Grinır 06.56, 4 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]
Maddede yer alan dediğiniz alanları tekrardan gözden geçirdim ve düzelttim eksiklik olan herhangi bir alan varsa tekrardan düzeltirim, teşekkürler Mkkarakus (mesaj) 12.46, 14 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

 SİS notu: Adaylık için belirlenen tartışma süresi dolmuş durumdadır, verilen süre içinde seçilmesi yönünde bir fikir birliği oluşmamıştır. Ek süre verilmesini gerektiren devam eden bir tartışma da bulunmadığından adaylığı sonlandırıyorum. --LostMyMind (mesaj) 08.29, 14 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.