İçeriğe atla

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Ankara (isim)/Arşiv1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 19:24, 7 Aralık 2008 (UTC)

Ankara (isim)[kaynağı değiştir]

Maddenin uzunluğundan daha çok bilgiyi net vermesi önemli ise aday olması gerektiğini düşündüm. Konu için önce bir kaç kitap satın aldım Anadolu medeniyetleri müzesinde birkaç saatimi zevkli bir biçimde harcadım ve bu kısa madde ortaya çıktı.Seçkin madde seçilmese bile en azından gelecek eleştiriler ile madde daha iyi şekle dönüşebilir. Lütfen acımasızca eleştirin .Saygılarımla.--Nosferatu 20:20, 11 Kasım 2008 (UTC)

  • Soru Pek kapsamlı bir konu olmadığı için tabii ki diğer SM'lere göre küçük olacak, ama sadece bir tane sorum var: Ankara ismi hakkında HERŞEYİ kapsadığından emin misiniz? Runningfridgesrule 23:45, 11 Kasım 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslında seçkin madde adayı yaparken amaçlarımdan bir tanesi de maddenin tartışılması eksiklerin göz önüne getirilmesidir. Çünkü maddeyi ilk kez 17 Ağustosta oluşturmama rağmen o günden bugüne kadar tartışma sayfasına hiç bir yorum konmadı. Anadolu medeniyetleri müzesinde alt katta Çağlar Boyu Ankara bölümü var burada Ankaradaki arkeolojik çalışmalar sergileniyor. Yine bu sergide Ankara şehir sikkeleri reyonunda saatlerimi harcadım acaba kaçırdığım bir şey var mı diye fakat sadece üç tane sikkenin fotoğrafını çekebildim adının çapadan geldiğini söyleyenlere kanıt olarak , aldığım kitaplarda da ağırlıklı olarak maddede yer alan bilgiler yer alıyor. Ankara hakkında her şeyi kapsadığını söyleyemem , eksikler zamanla tamamlanacaktır ama tamamlanırken mutlaka ciddi kaynaklar kullanılacaktır diye düşünüyorum--Nosferatu 14:27, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Anladığım kadarıyla bu maddenin oluşturulmasında oldukça fazla miktarda çaba sarf etmişiniz. Açıkçası kısa bir madde olmasına rağmen oldukça önemli ve değerli bir madde çünkü Ankara isminin nereden geldiğini pek çok kişi (ben de dahil:)) bilmiyor; ancak maddede kırmızılar var ve resim miktarı da az. Çabalarınız sonucunda maddenin gelişeceğine eminim; ancak şu anda bu maddenin bir SM görünümü vermediğini düşünüyorum. KM olmaya daha uygun. Biraz daha bilgi eklenebilir. Tekrar çabanızı takdir ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. --Eyalvac 21:05, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Hafta sonu Ankara Roma Hamamı'na gitmeyi düşünüyorum, Augustus Tapınağı'na da bir göz atabilirim çekebileceğim fotoğraf bulursam ekleyebilirim. Bir de Evliya Çelebi buraya eklenmedi onun yorumlarına göz atmak lazım. Yeni farkettim sayfaya Ankaraya verilen isimlerin hangi anlama geldiğine dair bir bölüm de eklemekte fayda var --Nosferatu 11:26, 13 Kasım 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum
  • Merhabalar,
  • "Acımasızca eleştirin" kısmı çok hoşuma gitti ^_^ Çok haklısınız ama; biz acımasızca eleştirdikçe madde daha da daha da harika olacaktır - ters orantılı işleyen bir süreç eleştiri ve madde gelişimi süreci. Girişte belirtilen isimlerin anlamları ve kökenleri üzerine biraz bilgi gerçekten çok güzel olacaktır. Maddenin konusunun darlığı sebebiyle hiçbir zaman çok uzun olmayacaktır; ama bu çok da gerekli değil - gerekli olan bu maddenin konusu ile ilgili başlıkların hepsini doyurucu içerikler barındıran bir şekilde içermesi. Bence biraz daha emekle seçkin olabilecek statüye gelebilir. Belki şu an için kaliteli maddeliğe daha yakın; bilemiyorum. Ama gerçekten çok güzel ve çok faydalı bir madde olacağına inanıyorum. Umarım en kısa zamanda etimoloji vs. bilgileri biraz daha geliştirilir de seçkinlik kriterlerini tam olarak karşılar. Evet resim çok önemli ama resim konulamayacak kısımlara da sırf resim olsun diye uygunsuz şeyler eklemek daha uygunsuz olur; resim sayısı az bile olsa, metin uzunluğu da çok büyük olmayacağı için hâlâ seçkinlik şansı olabilir - yeterki eklenebilecek birkaç içerik daha eklenebilsin. Bu arada şu anki başlıkların da bir miktar geliştirilebileceğini düşünüyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:20, 19 Kasım 2008 (UTC)

Karşı Karşı Ben almayayım :( Olmamış yani en iyi niyetimle açtım maddeyi ama cık. Öyle can alıcı bir özellik yot :) --Maniaqq msj 17:33, 14 Kasım 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum Madde kısa gibi duruyor fakat; konu çok kısır. Böyle kısır bir konuyu geliştirmek için aklıma pek fazla bir şey gelmiyor. Ama Ankara tarih boyunca pek çok milletin, devletin veya imparatorluğun boyunduruğu altına girmiş. Bu milletlerin taktıkları adlar daha geniş bir şekilde işlenebilir. Mesela; Romalılar Ankara'ya Ancyra adını takmışlardı vs. Эялвачмеcаж 17:18, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Destek Destek Eğer daha fazla yazılacak bir şey kalmadıysa destekliyorum. Diğer SM'lere göre çok kısa olabilir ama konusu çok uzun olmaya uygun değil. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:33, 6 Aralık 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.