Vikipedi:Kategori tartışmaları/Kurulduğu yıllara göre kuruluşlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 06:49, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Kategori:Kurulduğu yıllara göre kuruluşlar[kaynağı değiştir]

Önerilen isim değişikliği: Kurulduğu yıllara göre kuruluşlar > ?
Gerekçe: Kategori adının hatalı olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak şu kategoriye bakılırsa, orada yerleşim birimleri, diziler, bölgeler ve ülkeler gibi kategoriler görülecektir. Bunlar bir "kuruluş" (yapı, oluşum anlamında-"kurum ve kuruluşlar" ifadesinde olduğu gibi) değildir. Bu isme organizasyonlar adını verdiğimiz kategorilerin sahip olması gerekmektedir (ana kategorimiz de bu adda). Öte yandan kuruluş, az önce bahsettiğim anlamı dışında da kullanılabilmektedir. "1970'te kurulan kuruluşlar" denirse farklı, "1970 kuruluşları" denirse farklı bir anlam taşır. Bu tartışmanın başlığındaki ana kategori altındaki kategorilerin tam da ikinci anlamı taşıması gerekmektedir. Buna paralel olarak "1970'te kurulan kuruluşlar">"1970 kuruluşları" ve "1970'te kurulan organizasyonlar">"1970'te kurulan kuruluşlar" taşınması yapılmasını öneriyorum. Ancak bu ana kategori için uygun bir ad bulamadım, önerileri duymak isterim.RapsarEfendim? 15:30, 17 Haziran 2012 (UTC)



Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.