Vikipedi:Kaliteli madde adayları/RNA

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

Mızrakmsj 07:44, 30 Aralık 2008 (UTC)

RNA[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi gezerken gördüm. Biraz kırmızı bağlantı olsada KM olmaya layık olduğını düşünüyorum.--Equolaizer 18:28, 11 Aralık 2008 (UTC)

  • Şartlı destek Kırmızı bağlantılarının mavileşmeleri çok önemli çünkü şu anda çok fazla var. Runningfridgesrule 20:21, 11 Aralık 2008 (UTC)
  • Şartlı destek Kırmızı bağlantıların mavileşmesi gerekiyor. --Kemal K.ileti 14:36, 12 Aralık 2008 (UTC)
  • Şartlı destek Kırmızılar mavileşmeli! --Maniaqq msj → 12 Aralık 2008 (UTC)
  • Şartlı destek Buna benzer DNA maddesi var. O da çok güzel bir madde; fakat onun da kırmızı problemi var. Eğer kırmızılar giderilirse KM olabilir. Эялвачмеcаж 15:52, 13 Aralık 2008 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

  • Bir maddede kırmızı bağlantıların sayısının az olması diye bir KM kıstası henüz yok. Gerçi burada alınan kararlarda Vikipedi:Kaliteli madde nedir?'e bağlı kalınmadığını görüyorum ama yine de hatırlatmak istedim. Belki bu gibi oy verenlerden biri konuyu oraya taşımak ister. Filanca 12:49, 20 Aralık 2008 (UTC)

Tartışma burada devam etmektedir. Mızrakmsj 20:21, 23 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Evet, KM kıstaslarında doğrudan kırmızı bağlantı denmemiş, fakat şöyle bir kıstas mevcut: "Gerekli olan teknik terimler ve jargon, maddenin içinde kısaca açıklanmıştır veya bununla ilgili bir bağlantı konmuştur." Bu kıstasta "bağlantı" ile kasıt elbette mavi bağlantıdır; eğer bağlantı kırmızıysa zaten ilgili teknik terim, jargon vs. bağlantı yoluyla açıklanmıyordur. Bir politikada bariz bir şekilde belirli bir terimin kullanılmasına gerek yok; önemli olan kıstaslarla ilişkili olabilmesi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:36, 23 Aralık 2008 (UTC)
  • Şartlı destekKırmızılar mavileşirse buradaki şartlı destek destek olacak.--Soğuk 11:40, 28 Aralık 2008 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.