Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Lisans Yerleştirme Sınavı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 04:49, 15 Ekim 2011 (UTC)

Lisans Yerleştirme Sınavı[kaynağı değiştir]

  • Madde KM olmaya uygundur. Gerekli görsel, kaynak ve bilgiler gayet tatmin edicidir. Teşekkürler. --Gktr 03:41, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle eline sağlık. Çoook uzun zamandan beri aklımda olan gerekli bir maddeyi geliştirmişsin. Ancak küçük bir detaya dikkat çekmek istiyorum. Malum bu sınava girebilmek için YGS'den belli bir puan almak gerekiyor. Kısaca bahsetmişsin girişte ve alttaki YGS başlığında ama baraj puanları hakkında da bilgi vermen iyi olacaktır. Ayrıca bu konuyu tam bilmiyorum ama tercih yapmak için de belli bir puan gerekiyor olsa gerek. Örneğin YGS'den en az 140 puan aldığında tercih yapma hakkın oluyordu. Bu sınavda da öyle bir tercih barajı var mı? Eğer varsa maddeye eklenmesi iyi olacaktır. Eğer yoksa bu son iki cümlemi görmezden gel lütfen. --cobija 21:57, 16 Ağustos 2011 (UTC)
Sanırım gerekli düzenlemeler yapıldı. Teşekkürler. --Gktr 05:00, 17 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu güzel çalışman için eline sağlık. İngilizce vikipedide baktığımda, ÖSS sınavı LYS'ye döndükten sonra sayfa YGS-LYS'ye yönlendirilmiş. Belki eski sistem hakkında da bilgi verilebilir çünkü İngilizce vikideki interwiki Öğrenci Seçme Sınavı'na gönderiyor. Belki de sayfalar birleştirilmeli ve "eski adları" diye altbaşlıklar altında verilmeli. --Anylaiileti katkılar 10:24, 17 Ağustos 2011 (UTC)
Bence ülkemizde yapılan bir sınav hakkında onlardan daha bilgili olma şansım(ız) mevcuttur. Yani LYS ile YGS farklı şeyler, bende IW bakımından öksüz kalmaması açısından en uygun yere bağlantı verdim. --Gktr 22:12, 17 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye yada KKTC'de üniversiteye girmek isteyen (YGS'yi geçmiş olan) adayların girmesi gereken bir sınavdır. Maddede şöyle bir ifade var. Üniversiteye girebilmek için bu sınavın gerekliliğinden söz edilmiş. Şu varki adaylar sadece ygs sınavına girerek de üniversiteye (Önlisans programları) kaydolabilir. Bilginize..--I. Dede 19:48, 23 Ağustos 2011 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Lisans Yerleştirme Sınavı#Notlar --Gktr 21:45, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Çekimser Çekimser -- Hakkında pek bilgim olmayan bu adaylık için üstte içerik üzerine taraf olmuş kullanıcılarının belirttiği hususlar gözden geçirilmeli. - Nebeviye 10:48, 5 Eylül 2011 (UTC)
Gerekli bilgiler eklendi ve kaynaklar düzenlendi. Ayrıca ÖSYM sitesini incelerseniz sınav sisteminin adının YGS-LYS olmadığını görürsünüz. İkisi birbirinden bir takım bağlantılar dışında tamamen farklı sınavlar. Çünkü birisi baraj sınavı fakat o sınavla bile bir öğretim kurumuna gidilebiliyor. Fakat LYS tamamen öğretim kurumlarına yönelik ve bu adaylar YGS üzerinden tayin ediliyor. --Gktr 12:35, 6 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Madde özenle yazılmış ve içeriği yeterli. --Anylai 13:20, 7 Eylül 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Lisans Yerleştirme Sınavı adında bağımsız bir madde olmasına karşı olduğum için oyum olumsuz olacak. LYS, YGS'den ayrı değerlendirilebilecek bir sınav değil. Bu iki sınava birlikte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) adı veriliyor. ÖSYM'nin sitesinde bu iki sınavla ilgili duyurular aynı sayfada verilmiş. Sayfanın başlığı da az önce belirttiğim gibi "2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)" şeklinde. ÖSS, YGS ve LYS maddelerinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi başlığında birleştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.--Oğuzhan 19:51, 7 Eylül 2011 (UTC)
Sorunu tam olarak anlamadım ama ben sistemin adının ÖSYS olduğunu biliyor ve kabul ediyorum. Bu madde LYS sınavı ile ilgili, ÖSYS'nin alt maddesidir. Nasılsa Simspsonlar'ın bölümlerinin maddeleri varsa, ÖSYS sınavlarının da hepsinin kendi maddesi var. Ve şu anki sisteme göre 2 sınav mevcut. Bence yanlış olan bir şey yok. Ayrıca oyunuzu maddeye göre değilde değindiğim basit bir karışıklık olayı yüzünden vermenizden dolayı ise üzüntü duydum. --Gktr 20:17, 7 Eylül 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.