Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Erdemsenol

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Erdemsenol[kaynağı değiştir]

16 Mayıs 2007 tarihinde Noumenon tarafından verilen engellemeyi müteakip kullanıcı hesabım kötü amaçlı kişilerce ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen kullanıcı hesabımdaki e-mail adresim değiştirilerek hesabım kullanılmaz hale getirilmiştir. Ancak Meta stewardlarına yaptığım başvuru sonucu ve Cool Cat'in tercüme ve yardımları sayesinde konu ele alınmış, değişik dillerdeki hesaplarım ile yaptığım değişiklikler ve checkuser stewardların IP kontrolü ile kimliğim tespit edilerek onarım işlemlerine başlanmıştır. Yine bu işlemin Stewardların yetkisini aşması sonucu en üst seviyede teknik kişiler olan ve ana kabuğa girme yetkileri olan Developers'lar yardımı ile kısa sürede durum düzeltilmiş ele geçirilen hesaptaki mail adresi şahsıma ait adres ile değiştirilerek yeni şifre gönderilmiştir. (24 saat içerisinde geleceği bildirildi)

Bu hesabın kimin tarafından ve nereden elegeçtiğinin Meta'ya tarafımdan yapılacak şikayete delil olması adına denetim talep etmekteyim.

Saygılarımla, Erdemsenol

Denetçiler rastgele bilgi aramak için size yardımcı olmayacaklardır. - Kim olduğunu eğer bir çakışma olmazsa tespit etmem mümkün olmadığı gibi, bu tip durumlarda bunu tespit edip size bildirmem mümkün değil, zira bu denetçi politikasında geçen bir davranış değil ve araştırdığımda örneği bir uygulamaya rastlamadım. Yine nereden geldiği bilgisi kukla durumlarında, sadece ülkeyi belirterek söylenebiliyor, ama dediğim gibi husus bir kukla durumu değil. Genel olarak kanıtlı kukla durumları dışında denetleme yapılıp, sonuca dair spesifik bilgiler açıklanmaz. Bu tip bilgileri bu tip bir durumda vermem mahremiyet kanunları açısından sakıncalı olabilir. Bununla birlikte her şeyden önce bu denetlemeye gerek yoktur: eğer bunu delil olarak Meta'ya şikâyette kullanacaksanız doğrudan Meta'ya şikâyet edin, onlar nasılsa denetleme yapıp, çakışma var mı diye bakabilirler. Yani bu onlara sunmanız gereken bir bilgi değildir -aksi bariz bir şekilde belirtilmedikçe-, onlar bu bilgiyi kolaylıkla edinebilirler. - Noumenon mesajkatkılar 06:13, 22 Mayıs 2007 (UTC)