VUUR

Vikipedi, özgür ansiklopedi
VUUR
Genel bilgiler
Başladığı yerHollanda
TarzlarProgresif metal
Etkin yıllar2016–günümüz
Müzik şirketiInside Out Music
İlişkili hareketlerThe Gentle Storm, Ayreon, Stream of Passion, Star One, Anneke van Giersbergen
Resmî sitevuur.band
ÜyelerAnneke van Giersbergen
Jord Otto
Ferry Duijsens
Johan van Stratum
Ed Warby
Eski üyelerMarcela Bovio

VUUR (Flemenkçe "ateş", "tutku" veya "dürtü"[1]), 2016 yılında şarkıcı ve söz yazarı Anneke van Giersbergen ve daha önce The Gentle Storm[1][2] ya da kendi solo grubu gibi gruplarda çalıştığı müzisyenler ile birlikte kurulan Hollandalı progresif metal grubudur.

Grubun, solo kariyerinin daha yumuşak tarafının aksine, van Giersbergen'in ağır metal tarafını ifade etmesi amaçlanmıştı.[1][2] 20 Ekim 2017 tarihinde In This Moment We Are Free – Cities isimli ilk albümlerini yayınladılar.[3]

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkıcı Marcela Bovio başlangıçta kadroya dahil oldu. Bununla birlikte, grubun ilk albümünün kaydı başladığında, Bovio ve Van Giersbergen "vokallerin seslerine ve yaklaşımlarına gelince çok farklı yönlere geçmek istedi". Her ikisi de yaratıcı bir şekilde tatmin edecek bir uzlaşma bulamamış olduktan sonra, ikisi de başkalarının pişmanlık duyması ve arkadaşlıklarına zarar vermesinden korktuğu için Bovio'nun grubu bırakması gerektiğine karar verdi. Bovio, 11 Nisan 2017'de ayrılış açıklamasını yaparak, "Gerçekten harap oldum, çünkü büyük bir Anneke hayranıyım ve grubun bir üyesiyim; hepsi inanılmaz derecede tatlı insanlar, hem de birinci sınıf müzisyenler. Ayrıca, şarkılar çok harika… bu devrimsel bir albüm olacak! Ama kalbimi takip etmeli ve gelecekte ne düşündüğümü seçmeliyim, şu anda ne kadar zor olursa olsun, bana (ve grubun geri kalanı) mutluluk getirecektir. Anneke, Fer, Jord, Johan ve Ed: sizler EN İYİSİSİNİZ. Size şans dilemek isterdim ama gerek yok, bu dünya ROCK olacak."[4]

20 Ekim 2017'de çıkış albümleri olan In This Moment We Are Free - Cities'i çıkardılar[3] ve 2018 sonuna doğru turneye çıktılar. Ekim 2017 itibarıyla, Van Giersbergen zaten ikinci bir albüm için şarkılar yazıyordu.[5]

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski üyeler

Zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri
Tekliler
  • "The Mermaid and the Horseman" (2017)
  • "Days Go By – London" (2017)
Video klipleri
  • "My Champion - Berlin" (2017)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Former THE GATHERING Frontwoman ANNEKE VAN GIERSBERGEN Launches New Band VUUR" [Eski THE GATHERING Frontwoman'ı ANNEKE VAN GIERSBERGEN Yeni Bir Grup olan VUUR'u Başlattı]. Blabbermouth.net. 1 Aralık 2016. 14 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017. 
  2. ^ a b Scott, Munro (2 Aralık 2016). "Anneke Van Giersbergen announces new band Vuur" [Anneke Van Giersbergen yeni grup Vuur'u duyurdu]. teamrock.com (İngilizce). TeamRock. 12 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017. 
  3. ^ a b "Ex-THE GATHERING Vocalist ANNEKE VAN GIERSBERGEN's VUUR: Debut Album Details Revealed" [Eski THE GATHERING Vokalisti ANNEKE VAN GIERSBERGEN'in yeni grubu VUUR: İlk Albüm Detayları Açıklandı]. blabbermouth.net. Blabbermouth. 4 Ağustos 2017. 30 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017. 
  4. ^ "I'm leaving VUUR" [VUUR'dan ayrılıyorum]. Marcela Bovio'nun resmi web sitesi (İngilizce). 11 Nisan 2017. 14 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2018. 
  5. ^ "New Band Of The Week: Vuur" [Haftanın Yeni Grubu: Vuur]. teamrock.com. TeamRock. 30 Ekim 2017. 26 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017.