Twitter tarafından satın alınan şirketler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Twitter logosu

Twitter bir sosyal ağ ve mikroblog servisidir. Kullanıcılarına tweet (İng. cıvıldama) ismi verilen 140 karakterle sınırlandırılmış mesajlar gönderme olanağı sağlar. Merkezi San Francisco'da bulunur ve New York, Boston ve San Antonio gibi şehirlerde ofisleri vardır.

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Satın Alım Tarihi Şirket Alan/Ürün Ülke Değer Kullanıldı/Birleştirildi Kaynaklar
1 02008-7-15 15 Temmuz 2008 Summize Sosyal Alan Arama [1]
2 02008-11-24 24 Kasım 2008 Values of n Sosyal Alan Yazılım Geliştirme [2]
3 02009-12-23 23 Aralık 2009 Mixer labs Konum Bilgisi Motoru [3]
4 02010-4-09 9 Nisan 2010 Atebits Tweetie (Sosyal Ağ) [4]
5 02010-4-23 23 Nisan 2010 Cloudhopper Mobil Mesajlaşma [5]
6 02010-6-10 10 Haziran 2010 Smallthought Systems Veritabanları ve Analiz Analiz Araçlarıyla [6]
7 02010-12-21 21 Aralık 2010 Fluther Q&A Servisi [7]
8 02011-5-25 25 Mayıs 2011 TweetDeck Web ve Masaüstü İstemcisi US$40,000,000 [8]
9 02011-6-01 1 Haziran 2011 AdGrok Reklamcılık [9]
10 02011-7-05 5 Temmuz 2011 BackType Sosyal Analiz [10]
11 02011-8-08 8 Ağustos 2011 Bagcheck Sosyal Paylaşım ve Keşif [11]
12 02011-9-21 21 Eylül 2011 Julpan Gerçek-Zamanlı Sosyal Alan Arama Motoru [12]
13 02011-11-28 28 Kasım 2011 Whisper Systems Mobil Gizlilik ve Güvenlik [13]
14 02012-1-19 19 Ocak 2012 Summify Sosyal Haberler [14]
15 02012-1-24 24 Ocak 2012 Dasient İnternet Güvenliği "Gelir Mühendisliği" Takımıyla [15]
16 02012-3-12 12 Mart 2012 Posterous Blog Platformu [16]
17 02012-4-16 16 Nisan 2012 Hotspots.io Sosyal Medya İstihbaratı "Gelir Mühendisliği" Takımıyla [17]
18 02012-5-10 10 Mayıs 2012 RestEngine Kişiselleştirilmiş E-Posta Pazarlama [18]
19 02012-6-04 4 Haziran 2012 Nclud Butik Tasarım Ajansı Tasarım Takımıyla [19]
20 02012-10-09 9 Ekim 2012 Vine Yazılım [20]
21 02013-1-28 28 Ocak 2013 Crashlytics Çökme Raporlayıcısı US$100,000,000 [21]
22 02013-2-06 6 Şubat 2013 Bluefin Labs Sosyal TV Analizi Amerika Birleşik Devletleri US$80,000,000 [22][23]
23 02013-5-09 9 Mayıs 2013 Ubalo Büyük Ölçekli Bilgi İşlem [24]
24 02013-5-13 13 Mayıs 2013 Lucky Sort Büyük Veri Görüntüleme [25]
25 02013-6-19 19 Haziran 2013 Spindle Labs Uygulama Geliştiricisi Amerika Birleşik Devletleri [26]
26 02013-8-13 13 Ağustos 2013 Marakana Eğitim Hizmetleri [27]
27 02013-8-28 28 Ağustos 2013 Trendrr Reklamcılık Çözümleri [28]
28 02013-9-09 9 Eylül 2013 MoPub Reklamcılık Çözümleri US$350,000,000 [29]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://techcrunch.com/2008/07/15/confirmed-twitter-acquires-summize-search-engine/
  2. ^ http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/11/24/AR2008112402842.html
  3. ^ http://www.businessinsider.com/twitter-buys-geoapi-startup-to-help-with-geolocation-2009-12
  4. ^ http://techcrunch.com/2010/04/09/twitter-acquires-tweetie/
  5. ^ https://blog.twitter.com/2010/cloudhopping
  6. ^ http://mashable.com/2010/06/10/twitter-acquires-smallthought-systmes/
  7. ^ https://blog.twitter.com/2010/fluther-flocks-twitter
  8. ^ https://blog.twitter.com/2011/all-decked-out
  9. ^ http://venturebeat.com/2011/06/01/twitter-buys-adgrok/
  10. ^ http://techcrunch.com/2011/07/05/twitter-acquires-social-analytics-startup-backtype/
  11. ^ https://bagcheck.com/blog/03-bagchecking-into-twitter
  12. ^ http://techcrunch.com/2011/09/21/twitter-julpan/
  13. ^ http://thenextweb.com/twitter/2011/11/28/twitter-acquires-mobile-data-security-gurus-whisper-systems/
  14. ^ http://techcrunch.com/2012/01/19/twitter-acquires-summify/
  15. ^ http://thenextweb.com/twitter/2012/01/24/twitter-acquires-ex-googlers-internet-security-company-dasient-for-revenue-engineering-team/
  16. ^ https://blog.twitter.com/2012/welcoming-posterous-team-flock
  17. ^ http://techli.com/2012/04/breaking-twitter-acquires-hotspots-io/
  18. ^ http://techcrunch.com/2012/05/10/twitter-acquires-restengine/
  19. ^ http://www.webpronews.com/twitter-acquires-nclud-for-international-facelift-2012-06
  20. ^ http://allthingsd.com/20121009/twitter-buys-vine-a-video-clip-company-that-never-launched/
  21. ^ http://www.xconomy.com/boston/2013/02/05/twitters-boston-acquisitions-crashlytics-tops-100m-bluefin-labs-close-behind/
  22. ^ http://www.businessinsider.com/twitter-bluefin-labs-2013-2
  23. ^ https://blog.twitter.com/2013/welcoming-bluefin-labs-flock
  24. ^ http://techcrunch.com/2013/05/09/twitter-acquires-palo-alto-based-scalable-computing-startup-ubalo/
  25. ^ http://pevc.dowjones.com/article?an=DJFVW00020130513e95dqj94v&from=alert&pid=32&ReturnUrl=http%3a%2f%2fpevc.dowjones.com%3a80%2farticle%3fan%3dDJFVW00020130513e95dqj94v%26from%3dalert%26pid%3d32
  26. ^ https://boston.com/business/innovation/blogs/inside-the-hive/2013/06/19/twitter-buys-boston-startup-spindle-labs-its-third-local-acquisition-this-year/7jFwai3mL8aleMdrvFy4DP/blog.html
  27. ^ http://techcrunch.com/2013/08/13/twitter-buys-open-source-training-company-markana-to-power-new-twitter-university-for-engineers/
  28. ^ http://techcrunch.com/2013/08/28/twitter-continues-to-beef-up-its-social-tv-efforts-with-trendrr-acquisition/
  29. ^ http://techcrunch.com/2013/09/09/twitter-said-to-acquire-mopub/