Tweek vs. Craig

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tweek vs. Craig
SenaristTrey Parker
YönetmenTrey Parker
Diliİngilizce
Sezon sayısı3.
Bölüm sayısı5.
Yapım
YapımcıComedy Central
Kronoloji
Önce gelenJakovasaurs
Sonra gelenSexual Harassment Panda

Tweek vs. Craig ya da Tweek Craig'e karşı South Park'ın 3. sezonunun 5. bölümü toplamda ise dizinin 36. bölümüdür. Amerika'da 23 Haziran 1999'da Comedy Central kanalında yayınlanmıştır. Bölüm, South Park ilkokulundaki marangozluk atölyesinde öğretmen Adler'in sınıfın en büyük başbelasının kim olduğunu sorması ile başlar. Stan ve Kyle Tweek'i desteklerken Cartman Craig'i destekler. Ekip kimin daha iyi olduğunu bulmak için ikili arasında bir kavga çıkartmaya çalışır.

Bölüm Trey Parker tarafından yazılmış ve yine kendisi tarafından yönetilmiş olup Amerika'da 17 yaş üstü (TV-MA) için uygun görülmüştür. Bölümün toplam süresi 21 dakika 27 saniyedir. IMDb film ve dizi derecelendirme sistemi üzerinden oylanan bölüm 10 üzerinden 7.7 puan almıştır ve serinin ortalamasının altında kalmıştır.[1] Bölümde gösterilen öğretmen Adler, South Park ekibi üyelerinden Matt Stone'un öğretmenlerinin birinden uyarlanmıştır.

Bölüm South Park: Bigger, Longer & Uncut filminden önce yayınlanan son South Park bölümüdür.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

South Park ilkokulundaki marangozluk atölyesinde Kenny dışındaki tüm erkekler eğitim almaktadır. Kenny ise kızlarla beraber ev ekonomisi dersini almaktadır. Bunun sebebi Kenny'nin marangozluk aletlerinden korkmasıdır. Marangozluk dersinde tahta kesme öğretilirken ev ekonomisi dersinde kızlara nasıl zengin bir eş bulunulacağı anlatılmaktadır. Marangozluk dersine başlarken öğretmen Adler'in sınıfın en büyük baş belasının kim olduğunu sorması ile başlar. Stan ve Kyle, Tweek'in sınıftaki en baş belası öğrenci olduğunu düşünürken Cartman Craig'i destekler. Yanına Kenny'yi alarak Stan ve Kyle'ın desyeklediği Tweek'e Craig ile meydan okur. Kimin daha baş belası olduğunu bulmak için Craig ve Tweek arasında okul sonrasında bir kavga ayarlayıp Tweek ve Craig'i birbirine kırdırmak için çalışırlar. Ancak okul sonrası Tweek ve Craig kavgaya gelmez.

Bu sırada öğretmen Adler, kaybettiği pilot eşinin fotograflarına bakıp kötü anılar görmektedir. Eşine ölmeden önce bir hoşçakal demediği için üzgün hissetmekte ve intihar etmeye çalışmaktadır.

Tweek ve Craig'in kavga etmesi için başka bir kavga ayarlanır. Stan ve Kyle tarafından Tweek boks eğitimine gönderilir. Jimbo ve Ned tarafından eğitilen Tweek'e karşı Cartman tarafından sumo eğitimi alan Craig bir kavgaya tutuşur.

Kavga sırasında öğretmen Adler bir yuvarlak testere ile intihar edecekken içeriye kavga eden çocuklar girer. Kavga içeride devam eder ve Kenny eski, paslı çivilerin konulduğu bir kutuya düşerek ölür. Ancak bu bir Kenny ölümüdür ve Kenny diğer bölümde gözükecektir. Adler Kenny'yi kucağına aldığında gözlerinde kaybettiği yakınlarını görür. Çocukların konuşması ve psikolojik desteği ile Adler intihardan vazgeçer.

Kavga sırasında hem Tweek hem de Craig yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Çocuklar hastaneye gidip Twek ve Craig'i birbirlerine karşı tekrar kışkırtır. Hastanede yeni bir kavganın başlamasıyla bölüm sonlanır.

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2020.