Sexual Harassment Panda

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sexual Harassment Panda
SenaristTrey Parker
Matt Stone
YönetmenEric Stough
Diliİngilizce
Sezon sayısı3.
Bölüm sayısı6.
Yapım
YapımcıComedy Central
Kronoloji
Önce gelenTweek vs. Craig
Sonra gelenCat Orgy

Sexual Harassment Panda ya da Cinsel Taciz Pandası South Park'ın 3. sezonunun 6. bölümü toplamda ise dizinin 37. bölümüdür. Amerika'da 7 Temmuz 1999'da Comedy Central kanalında yayınlanmıştır. Bölüm, okullardaki cinsel tacizleri önlemek amacıyla görevlendirilmiş bir panda maskotunun South Park ilkokuluna gelmesini konu alır.

Bölüm Trey Parker ve Matt Stone tarafından yazılmış ve Eric Stough tarafından yönetilmiş olup Amerika'da 17 yaş üstü (TV-MA) için uygun görülmüştür. Bölümün toplam süresi 21 dakika 29 saniyedir. IMDb film ve dizi derecelendirme sistemi üzerinden oylanan bölüm 10 üzerinden 8.3 puan almıştır.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Okullardaki cinsel tacizler hakkında bilgilendirme yapmak için görevlendirilmiş Panda kostümü giyen bir kişi South Park ilkokulunda şarkı eşliğinde sunum yapmaktadır. Tüm sınıf bu sunumu sıkıcı bulur ancak Eric Cartman sunumu dikkatle dinlemektedir ve Panda'ya sorular sormaktadır. Bu sırada Stan, Cartman'a cinsel içerikli bir hakarette bulunur. Normal zamanda başka küfürle karşılık verecek Cartman, Stan'i Pandaya şikayet edip onu dava edip edemeyeceğini sorar. Panda maddi tazminat davası açabileceğimi söyler.

Birkaç gün sonra Cartman yanına Kyle'ın babası Gerald Broflovski'yi avukat olarak alıp Stan'a cinsel taciz içeren hakareti nedeniyle dava açarlar. Davayı Cartman kazanır ve tazminat olarak Stan'in mal varlığının yani oyuncaklarının yarısını haczeder. Bu şekilde para kazanabileceklerini anlayan Cartman ve Gerald Broflovski diğer çocuklara ve okula davalar açarak yüklü tazminatlar almaktadır. Okul tazminatları ödeyemeyip sınıf eşyalarını satmak zorunda kalır ancak bu Gerald Broflovski'yi durdurmaz. Televizyon reklamı vererek cinsel tacize uğrayan öğrenciler adına tazminat davaları açacağını söyler. Birçok öğrenci adına açılan davalarla okullardan yüklü tazmimat alan Gerald Broflovski zengin olur.

Bu olaylardan sonra devlet yetkilileri okulların çok fazla tazminat ödediğini düşünür ve daha fazla para kaybetmemek için cinsel taciz pandasını görevden alır. Misfit adası maskotları komünü isimli bir maskot diyarına yerleşir.

Davalar giderek artar ve en sonunda "Herkes herkese karşı" adında büyük bir davaya evrilir. Dava sırasında çocuklar bunun iyi bir yere gitmediğini anlar ve insanları sakinleştirip davaları durdurmak için cinsel taciz pandasını getirmeye karar verir. Misfit adası maskot diyarına gidip pandayı davaya getirir. Panda insanların sürekli birbirini dava etmesinin yanlış olduğunu söyleyen bir konuşma yaparak insanları yatıştırır ve Gerald Broflovski davadan vazgeçer. Bölüm her şeyin yatışmasıyla biter.

Kenny'nin Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Misfit adası maskotları topluluğunda bir şahin maskotu çocuklara asla dev bir pervanenin yanında mıknatıs tutmamalarını söyler. Çocuklar şahinin neden bunu dediğini anlamaz. Şahin ise Kenny'nin elinde bir mıknatıs verir ve büyük bir pervaneyi çalıştırır. Kenny elinde tuttuğu mıknatısla beraber pervanenin içinr çekilir ve ölür. Ancak bu bir Kenny ölümüdür ve sezon içerisinde yeniden görülür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ""South Park" Sexual Harassment Panda (TV Episode 1999) - IMDb". IMDb. 8 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2020.