TrackMania Sunrise

Vikipedi, özgür ansiklopedi
TrackMania Sunrise
GeliştiriciUbisoft Nadeo
YayımcıFocus Entertainment (Fransa), Digital Jesters (UK), Enlight (ABD)
YönetmenFlorent Castelnérac Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformMicrosoft Windows
ÇıkışNisan 2005 (UK), Mayıs 2005 (Tüm dünyada)
TürYarış oyunu, Puzzle oyunu
ModlarTek oyunculu, Çok oyunculu

TrackMania Sunrise, Ubisoft Nadeo tarafından geliştirilen bir yarış video oyunu. TrackMania serisinin ikinci oyunudur. Nisan 2005'te Avrupa'da, Mayıs 2005'te Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlandı.[1] Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve bir önceki oyuna göre gelişme olarak nitelendirildi.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun daha gerçekçi grafiklere sahiptir ve Ada, Körfez ve Sahil olarak üç ortam içerir. Orijinal oyunda olduğu gibi, her birinin ortamın özelliklerine uyacak benzersiz bir arabası vardır. "Island (Ada)" çoğunlukla geniş yollarda keskin dönüşler yapabilen hızlı spor arabalara sahipken, "Bay (Körfez)" daha az çekişe sahip, kazara aşırı savrulmayı daha muhtemel hale getiren zıplayan arabalara sahiptir. "Coast (sahil)", çekiş gücü az olan daha yavaş arabalara ve arabaların virajlardan geçebildiği küçük yollara sahiptir. Oyun, daha iyi görseller ve kaplanabilir reklam panelleri içeren parçalarla İnternet bağlantısı için elden geçirilmiş bir motor üzerine inşa edildi. Bu sürüm aynı zamanda iki yeni oyun moduna da sahiptir.

  • Platform, oyunculara zorunlu kontrol noktaları ve aradaki yeniden başlatma noktaları ile bir başlangıç ve bitiş noktası vermektedir. Amaç yarışı mümkün olduğunca az kez yeniden başlatarak bitirmektir. Bu yarışların birçoğunda pistte kalmayı zorlaştıran atlamalar ve başka zorluklar bulunur.
  • Çılgın yarış pistine geri dönüyor, ancak bu sefer oyuncuyu her biri bir öncekinden daha hızlı olan hayaletlerle karşı karşıya getiriyor. Oyuncular her hayaletten daha hızlı puan almalı ancak bunu süre sınırını aşmadan yapmalıdır.

İnceleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun Metacritic'te toplam puanı 82/100'dür.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TrackMania Sunrise (2005) Windows release dates". MobyGames. 16 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2020. 
  2. ^ "TrackMania Sunrise". Metacritic (İngilizce). 31 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2020.