The Way We Weren't

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Way We Weren't"
Bölüm no.20
Ürün koduFABF13
Yayın tarihi9 Mayıs 2004
SenaristJ. Stewart Burns
YönetmenMike B. Anderson
Kara tahta şakasıBu bölümde karatahta şakası yoktur.
Kanepe şakasıAiledekiler kanepeye oturduktan sonra, sahnenin dışıdan sonra herhesin kafa hizasına bir bıçak fırlatılır. Bunun üzerine Homer kanepenin yanındaki cipsi almaya çalışır, ancak Homer'a doğru bir bıçak daha fırlatılır.
DVD yorumlarıAl Jean, J. Stewart Burns, Ian Maxtone-Graham, Matt Selman, Tim Long, Brian Kelley, Tom Gamill, Max Pross ve Mike B. Anderson
Sezonlar

"The Way We Weren't" ("Bulunmadığıız Yol"), Amerikan televizyon dizisi Simpsonlar'ın on beşinci sezonunun yirminci bölümüdür. Bölüm, ilk olarak Fox'ta 9 Mayıs 2004 tarihinde yayınlanmıştır.

Bölümün Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bart'la Milhouse, Homer'ın içmiş olduğu biranın boş şişesini alır ve komşu kız arkadaşlarıyla beraber şişe çevirmece oynamaya başlarlar. Çocuklar, oyunda birbirlerini öpmektedir. Bunu gören Homer, oyuna müdahale eder ve bu sırada Milhouse, yanlışlıkla Homer'ı öper. Ailedekiler, oynadığı oyundan dolayı Bart'ı eleştirirler ve Homer, gençliğinde hiç 10 yaşında bir kızla öpüşmediğini söyler. Marge, hayatında ilk kez Homer ile lise yıllarında öpüştüğünü söylerken Homer, Marge'dan önce başka bir kızla öpüştüğünü itiraf eder. Homer, Marge'la tanışmadan önce gençken gittiği bir yaz kampında tanıştığı bir kız ile öpüşmüştür.

Homer, gençliğine gider ve yaz kampındaki anılarını anlatmaya başlar. Homer'ın da dahil olduğu kamptaki erkek çocukların bir kısmı, kız çocuk kampındaki mutfakta bulaşık yıkama cezası alırlar. Bulaşık yıkadığı sırada Homer, bir diş teline rastlar. Homer, diş telini alır ve kız kampına giderek sahibine ulaştırır. Diş telinin sahibi olan kız, Homer'a teşekkür edip gece vakti baş başa görüşmeyi teklif eder. Homer teklifi kabul eder, ancak buluşmaya gitmeden önce gözünü yaraladığı için bir göz bandanası takarak buluşmaya gider. Homer'ın anısını anlattığı sırada Marge, o kızın aslında kendisi olduğunu söyler ve öpüştüğü çocuğun Homer olduğunu bilseydi, asla onunla evlenmeyeceğini söyleyerek ailedeki herkesi şaşırtır.

Marge, anıyı kendi cephesinden anlatmaya başlar. Homer'ın kampa gittiği sırada Marge da kardeşleri Patty ve Selma ile beraber kampa katılmıştır. Marge, Homer ile gece görüştükleri sırada Homer'ın, kendisini "Elvis Jagger Abdül Cabbar" olarak tanıttığını söyler. Buluşma öncesinde saçını ütüleyen Marge, yanlışlıkla saçını yakar ve saçı maviden kahverengiye döner. Marge ve "Elvis", gece buluştuklarında biraz konuştuktan sonra öpüşürler. "Elvis", Marge'a kalp şeklinde bir taş verir ve Marge'la bir kez daha buluşmak üzere sözleşirler. Ancak "Elvis", sözleştikleri zaman buluşmaya gelmez ve bir daha Marge'a gözükmez. Marge, bu durumdan çok etkilenir ve uzunca bir süre hiçbir erkeğe güven duymaz.

Homer, buluşmalarından sonra yanlışlıkla şişmanlar kampına düştüğünü ve buradan da ayrıılamadığı için buluşmaya gelemediğini anlatır. Homer'ın şişmanlar kampında olduğu esnada Marge, Homer'ın buluşmaya gelmemesinden dolayı hayal kırıklığını uğrar ve Homer'ın verdiği taşı fırlatarak kamptan ayrılmaya karar verir. Sonrasında Homer, şişmanlar kampından firar edip Marge'ı görmeye gelir ancak Marge, çoktan kamptan ayrılmıştır. Homer, Marge'a vermiş olduğu taşın fırlatılmış olduğunu görür ve taşı alır.

Marge, Homer'ın gerçeği anlatmış olmasına rağmen yaşadığı olaydan dolayı çok üzgün olduğunu söyler. Bunun üstüne Homer, Marge'ın kamptayken fırlattığı kalp şeklindeki taşı ona gösterir. Taşı görünce çok şaşıran Marge'ın üzüntüsü diner Marge, Homer'la beraber taşı tutarak öpüşür.

Bölümdeki Göndermeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölümün adı, 1973 yapımı Bulunduğumuz Yol filmine bir göndermedir.[1] Homer'la Marge'ın gittiği kamplar, ABD'de 1960'lı yıllarda yayınlanmış bir komedi programı olan Camp Runamuck'tan esinlenilerek yapılmıştır. Bölümde The Turtles'ın Happy Together şarkısı çalmaktadır ve bu şarkı, sinema filminde de kullanılmıştır. Homer, gençlik kampında olduğu zamanda bir mektup arkadaşından mektup aldığını söyler ve bunun üzerine "Bir gün sana yazacağım Üsame" der.[2]

Bölüme Yönelik Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm, ilk yayınlandığı gün 7.2 puanlık bir reytinge ulaşmıştır ve bu oran, yaklaşık olarak 6.2 milyon izleyiciye karşılık gelmektedir.[3] Bölüm, Emmy için aday gösterilmiştir.

Kiss and Tell DVD yazarlarından Andy Dougan, bu bölümü dizinin en komik bölümlerinden birisi olarak nitelendirmiştir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB's "The Way We Weren't"". IGN. Retrieved May 18, 2008.
  2. ^ "Watch TV Sitcoms.Com: "The Way We Weren't"". TV Sitcoms. Retrieved May 18, 2008.
  3. ^ "The Simpsons (1989-) ratings". Rating Graph (İngilizce). 13 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2023. 
  4. ^ [Dougan, Andy (February 25, 2006). "Andy Dougan's DVDs of the week". Evening Times. p. 20. "Referans"] |url= değerini kontrol edin (yardım).