Balıkçı Kral

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Fisher King sayfasından yönlendirildi)
Balıkçı Kral
The Fisher King
Balıkçı Kral film posteri
YönetmenTerry Gilliam
Yapımcı
YazarRichard LaGravenese
Oyuncular
MüzikGeorge Fenton
Görüntü yönetmeniRoger Pratt
KurguLesley Walker
StüdyoHill/Obst Productions
DağıtıcıTriStar Pictures
Çıkış tarih(ler)i20 Eylül 1991 (1991-09-20)
Süre137 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$24 milyon[1]
Hasılat$41.9 milyon (USA)[1]

Balıkçı Kral (İngilizce özgün adıyla: The Fisher King) Richard LaGravenese tarafından yazılmış ve Terry Gilliam tarafından yönetilen 1991 Amerikan komedi-drama filmi. Robin Williams ve Jeff Bridges'in başrol oynadığı film, hayatını yanlışlıkla paramparça eden bir adama yardım ederek kurtuluşu bulmaya çalışan bir radyo DJ'inin hikâyesini anlatıyor.

Film, Amerika Birleşik Devletleri'nde 20 Eylül 1991'de TriStar Pictures tarafından yayınlandı. Film, 24 milyon dolarlık bir bütçeyle 42 milyon dolar hasılat yaptı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünlü bir DJ ve aynı zamanda narsist, misanropik biri olan Jack Lukas, bir telefon konuşması sırasında söylediklerinin yanlış anlaşılması sonucu, çılgın bir adamın New York barında katliam yapmasına sebep olmuş, hayatının hatasını yapmıştır. Bu kanlı olaydan yaklaşık üç yıl sonra intihara eğilimli bir alkoliğe dönüşen Jack, bir gece, kendisini suçlayan haydutlar tarafından saldırıya uğrar ve neredeyse ateşe verilip öldürülmek üzereyken, misyonunun Kutsal Kâse'yi bulmak olduğunu iddia eden evsiz bir adam olan Parry tarafından kurtarılır. Sokakları kendi oyun alanına çeviren bir şizofren olan Parry ile aralarındaki iletişim zamanla dostluğa dönüşür.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "The Fisher King (1991) - Financial Information". The Numbers (website). 8 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]