Tartışma:İtalya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Başarısız KMA Bu madde, eski bir kaliteli madde adayıdır. Adaylık sayfasını inceleyerek başvurunun neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.

Eski adayların tamamı için arşive bakabilirsiniz.

Güncelleme.....[kaynağı değiştir]

İtalya'nın başbakan ve başkanlık makamlarını son seçimlere göre düzenledim.((Martianmister))

Geçmişiyle İlgili[kaynağı değiştir]

Geçmiş sayfasında şöyle bir yazı buldum ve bunu bende birçok haber ajansından duydum bu konunun tartışılması gerekli. Geçmişte kayıtlı yazıları buraya ekliyorum kararı siz verin.

İtalya'nın ünlü üniversitelerinden Toscana'da yapılan bir araştırmanın sonucu, Yüzyıllar önce Toscana'ya yerleşen Etruskler, İtalyanlar'ın ataları olarak kabul ediliyor. Toscana'daki antik Etrusk mezarlarındaki iskeletlerden alınan DNA örnekleri, Türkler'in DNA'sına yüzde 97 uydu. Ferrara ve Standford üniversiteleri tarafından da desteklenen ve Ferrara Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden profesör Guido Barbujani'nin başkanlık ettiği araştırmanın sonuçları kanıt olarak kabul ediyor. Türkler'in, İtalya'ya topluca göç ettikleri sanılıyor.

italya çocukları[kaynağı değiştir]

İtalyan çocukları ne oyunu oynar.genellikle oyuncakları nelerdir.

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Sayfa için çok çalışılmış sayfanın bir geçmişi var vede bir karşılaştırma yaptıp söylenen sayfa ile çok fazla benzerlik taşımıyor telif şablonu kaldırılmalı--Nosferatu 17:48, 26 Mayıs 2007 (UTC)


Vikipedi tartışma:Telif sorunları/2007 Mayıs 26/Maddeler burada bir ileti gördüğüm için bahsedilen kısımları çıkardım. Eğer aksi bir durum olursa geri alalım. Çünkü birkaç gündür Kullanıcı:İtalya bu sayfada telif ihlali var diye not bırakıyor madde içerisine ve vandalizm sanılıyor..--Boyalikus 21:54, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Tablo yetersizliği[kaynağı değiştir]

İtalya sayfasında Tarih bölümünde 20/21. yüzyıllar sonrası olan nüfus, ekonomi vb. bölümlerde, Türkiye sayfasında olduğu gibi bir tablo olması daha güzel olacaktır sanırım. Sayfayı da toparlayabilir. --HefeD 20:44, 9 Ocak 2009 (UTC)

İtalya haritasına Campione de eklenmeli İsviçre toprakları içinde 2,6 km2 italyan toprağı.Mustafa--88.172.164.147 09:06, 19 Mart 2012 (UTC)19/03/2012.

Biz onun 20 katından büyük olan San Marino'yu ancak topluiğne başı kadar gösterebiliyoruz. Siz yapın haritayı, ekleyelim. --E4024 (mesaj) 12:41, 17 Mart 2014 (UTC)

İtalyan Cumhuriyeti / İtalya Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Devletin adı Türk makamlarınca resmi olarak İtalya Cumhuriyeti diye çevriliyor. (Bakınız: Dışişleri Bakanlığının tercüme listesi, Adalet Bakanlığının çevirdiği İtalyan Anayasası, Roma Büyükelçiliği sitesi) Halk arasında ve akademik makalelerde de İtalya Cumhuriyeti isimlendirmesi daha yaygın. Mesela Google'da "İtalya Cumhuriyeti" araması 15.100 sonuç verirken "İtalyan Cumhuriyeti" araması 2.870 sonuç veriyor. scholar.google'da yapılan aramalardaysa "İtalya Cumhuriyeti" 43, "İtalyan Cumhuriyeti" 27 sonuç veriyor. Bu maddede de İtalya Cumhuriyeti adı kullanılırsa daha iyi olacağı kanısındayım. --Neolegen (mesaj) 22:08, 11 Aralık 2016 (UTC)