Tartışma:Mehdi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yakışıksız üsluptaki yazılar LÜTFEN çıkarılsın![kaynağı değiştir]

Madde içeriğinin "Mehdilik ve ‘Beklenen Kurtarıcı’ Olarak Benzeri İnançlar" isimli ara başlığında şöyle bir yazı var : " ‘Beklenen kurtarıcı,’ ezilmiş kitlelerin ideolojisidir. Ezilen kitleler, kendilerini karanlıktan aydınlığa çıkaracak, zalimlerden intikamlarını alacak ve bozuk toplumsal yapıyı değiştirecek bir manevi güç olarak Mehdîyi beklemişlerdir. Onun hâkimiyeti altındaki dönemi, inançsızlığın yenildiği, düşmanlarının yok edildiği bir çeşit altın çağ şeklinde hayal ederler." Ansiklopedik bir yazı içeriğine yakışmayacak bu rahatsız edici, sokak ağızı üslübu lütfen maddeden çıkartınız.--Cihanstar (mesaj) 22:33, 12 Eylül 2012 (UTC)

ansiklopedik olmayan bu kısım çıkarıldı. Benvewikilerim (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2012 (UTC)

Buhari ve Müslim başta olmakla neredeyse tüm sünni kaynaklarda Mehdi hakta hadisler vardır.[kaynağı değiştir]

Müslimde de var, Buharide de. Bu Buharideki hadis:
Allah Resulu buyurdu: İmamınız aranızda olduğu halde, Meryem oğlu nazıl olduğu zaman haliniz nasıl olacak ?
kaynak Sahih Buhari, 39-cu kitap Enbiya, 51-ci bab İsa bin Meryemin nazıl olması, hadis 119 (3265)
Bu da Müslimdeki hadis:
Allah Resulu: Ümmetimden her zaman Kıyamet gününe kadar hak yolunda savaşan bir grup olacak. İsa bin Meryem inecek ve müslümanların emiri ona söyleyecek: "Namazımızı kıldır" O söyleyecek: "Hayr. Sizlerden bazınız diğerine emirdir. Bununla Allah bu ümmeti üstün etmişdir."
kaynak Sahihi Müslim, 1-ci kitap İman, 71-ci bab İsan bin Meryemin peygamberimiz Muhammedin şeriatı ile hükm ederek inmesinin beyanı babı, hadis 156

--samral mesaj 13:11, 17 Kasım 2013 (UTC)

Tarihteki Mehdi varsanıları maddeden çıkarılmalıdır[kaynağı değiştir]

Tarih boyunca insanların kendi liderlerini mehdi sanması veya onları övmek amacıyla Mehdi olarak adlandırması bence maddeden çıkarılmalıdır madde tamamen Mehdi'nin tanımına yönelik olmalıdır, insanların tarihte düştüğü yanılgılar ile ilgili yazılanlar Mehdi başlığı altında Mehdi tanımına aykırı ifadelerdir, Mehdi'nin okuduğum binlerce hadis içerisinde İstanbul'dan çıkacağını ifade eden hiçbir hadis yoktur Tüm hadisler Mehdi isimli şahsiyetin Medinede doğacağını ve Mekke'de çıkacağını belirtir. Teşekkür ederim.--ElGavur (mesaj) 21:29, 9 Mart 2015 (UTC)

Kaynaklar öznel[kaynağı değiştir]

Yazıda koyulan kaynaklar, kaynaklanmamış, akademik-bilimsel olmayan, tarafgir siteler. Zayıf hadislere uydurma deyip geçivermek de, bu sağlam(!) kaynaklı yazıya ters. Yunus Emre Durak (mesaj) 14:11, 26 Aralık 2015 (UTC)