Tartışma:Maksim Gorki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yazının içerisinde sık, sık yazarın bolşeviklerden ayrı düşündüğü ve sovyetler birliğinden sıkıldığı yazıyor. Böylesine büyük ve akıllı bir insanın hedefinden ayrı hareket edecek olması onun büyüklüğüne yapılan bir saldırıdır. A leksey Maksimoviç PEŞKOV yazılarının hepsinde sosyalizmin yanında olan bir rol almış ve hep sosyalizm adına çalışmıştır bu insan asla ve kesinlikle sovyetler dışında hareket etmez.

Sovyetler birliğinin yanında olmak onu eleştirmemek zaman zaman muhalefet etmemek degildir. Sosyalist olmak SSCB ni herşeyde desteklemek demek değildir. Ancak Stalini desteklediği konusunda da ikna olmuş degilim. Bu konunun araştırılması doğru olur. Lakin Gorki nin Stalin tarafından öldürüldüğü bile söylenir.

Ayrıca bügün Leningrad olarak belirtilen yer 91'de St. Petersburg olarak değiştirilmemiş midir? 91 öncesi bir yazıdan mı kopyalanmış bu yazı.

Maksim Gorki Stalın'e destek vermemiştir. Tam tersine baskıcı dayatmacı Stalin yönetimine kaşı çıkmıştır.

Arkadaşlar ben sayfayı yeniden ele almaya çalışıyorum. Sayfanın eski haline ingilzce versiyondan destek yaptım. Ancak orada da bence bir tarafsızlık ve kaynak sorunu var.Biraz da Lenin mektuplarını kurcaladım. Diğer araştırmalarla da Gorki'nin politik görüşleri hakkında düzgün bir fikir oluştu gibi.Mümkün olduğu kadar objektif olmaya çalışalım. Çalışma devam ediyor lütfen yorum ve destekte bulunun. Güzel bir Gorki sayfası olsun. --Devrimdpt 16:18, 14 Kasım 2006 (UTC)

"Aleksey Peşkov’un Mayıs 1935’deki ani ölümünü takiben Gorki de, 1936 yılında Haziran ayında hayata gözlerini yumdu. Her ikisinin de ölümü şüphe altındadır. Zehirlendikleri iddia edilmiş, ama bu iddia hiç bir zaman ispatlanamamıştır. Gorki’nin cenaze töreninde tabutu taşıyanlar arasında Stalin ve Molotov da yer alacaklardır." kısmındaki bahsedilen bu ölen Aleksey Peşkov, Gorki değil mi?--a[.]med»»ileti 21:27, 26 Mart 2010 (UTC)

Düzeltildi. Oğlundan bahsediliyor ama ben isminden emin değilim... Madde baştan düzenlense hiç fena olmayacak..--Boyalikus 21:33, 26 Mart 2010 (UTC)