Tartışma:Cağ kebabı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

resim yok... NE ARTVİN İ, NE YUSUFELİ İS GÜZEL KARDEŞİM, CAĞ KEBABI ÖZBE ÖZ ERZURUM KEBABIDIR. YARIN BİRİ ÇIKIP LAHMACUN RİZE İLİNİN ARDEŞEN İLÇESİNE AİT BİR YİYECEKTİR DERSE ŞAŞIRMAM ARTIK :)

Arkadaşlar Cağ Kebabın mucidi Kemal Koç (reklam olmasın) bu adam da Tortum Cağ Kebabı diyor cağ kebap Oltu'nun değil Tortuma özgü bir yiyecektir. Türkiye yanlış biliyor.188.58.252.234 17:42, 24 Şubat 2011 (UTC)

Kimdir ve nerelidir,Bu Cağ kebab (Bico)[kaynağı değiştir]

Değerli arkadaşlar öncelikle merhabalar:Cağ kebabın'dan( Bico) size biraz bahsediyim.Öncelikle şunu bir kere
belirteyim başta Erzurum'un tüm kuzey ilçelerini ve Artvinin ilçelerini gayet iyi bilen biriyim.Bir kere bu kebabın ilk çıkış yeri Artvin'nin Yusufeli bölgesi ve Tortum-Azhort)'dur. Tortum yusufeli uzundere,narman,şavşat,oltu,ardanuç ispir olmak üzere yüzyıllar'dır bu kebab bu ilçelerin merkez ve köylerinde halk tarafından yapılır.Bir kere kemal koç bu kebabı icad etmemiştir sadece Erzuruma getirip tanıtmıştır.ve işi ticarete dökmüştür.1982 ye kadar erzurumlular bu kebabı bilmiyorlardı bile bunu kemal koç un kendide söylüyor.ve herkes de bunu biliyor.Hatta erzurumlular bu kebabı o kadar bilmezlerki asıl adının (Bico) olduğundan haberleri olmadığı için cağ kebab demiştirler.Ayrıca cağ kebabı kafkas kültürünün bir parçasıdır.Hatta Bizans ve öncesi devirlere kadar gider Çoruh havzası ve iç Karadeniz bölgesindeki geçmişi ve tarihi.--Yolcular 03:10, 6 Haziran 2011 (UTC)

Oltu Cağ Kebap Tarihçesi hakkında bilgi[kaynağı değiştir]

Oltu Cağ Kebabı , Türk Patent Enstitüsü tarafından Erzurum Oltu yöresi yemeği olarak patent altına alınmıştır. 300 yıldır yapıldığı bilinmektedir ve ilk yapanların kıpçak türkleri olduğu sanılmaktadır. yaygın olarak Oltu, olur, Şenkaya, Uzundere, Yusufeli yörelerinde görülmektedir. 1930'lu yıllarda ticari amaçlı satılmaya başlandığı sanılmaktadır. Tabi erzurumda KOÇ Kebap bu işin tanıtımını yapmış ve adını duyurmuş ise de bu kebabın mucidi KOÇ Kebap demek düpedüz yalan olur.--Raggawolf (mesaj) 12:01, 15 Mayıs 2014 (UTC) @_caglarkurt

Doğrudur oltu ya hastır Altun25 (mesaj) 18:14, 19 Ocak 2017 (UTC)

Yöresel ayran ve şalgam[kaynağı değiştir]

Yemek, daha doğrusu Türk mutfağı sayfalarımızın içler acısı haline bir örnek daha. Yusufeli ile Erzurum'un ilçeleri arasındaki kavgaya katılmayacağım. (Benim de kökenlerim bu yöreye gittiğinden değil, bu tür bir tartışmada yarar görmediğimden.) Kaynaksız maddemizde ilgili her yöre temsil olunmalı. Yok eğer belli yerler için ciddi akademik kaynaklar varsa onları ön plana çıkabiliriz elbette. (Tabii bunun için hepimizin güvenilir kaynaklar konusuna yaklaşımını da uzlaştırmamız gerekecek...) Bu vesileyle, bu yemeğin Doğu Karadeniz - Kuzeydoğu Anadolu'dan kaynaklandığı açık. Öyle olunca "Güney Anadolu'nun şalgam suyu ile birlikte yenilmesi" herhalde geleneksel bir uygulama değil. "Yöresel ayran" ise ayran plastik bardaklara tıkılalı beri pek de birşey ifade etmiyor. Bu nedenlerle, son cümleyi çıkartıyorum. Maddenin geri kalan hatalarına ise ayıracak vaktim maalesef yok. Nedense daha "küçük harf-büyük harf" konusunda bile eksiklerimiz var. Cümle içinde "Keçi", "Kuzu" nasıl büyük harfle başlayabilir? Düzeltmek belli daha az vaktimi alırdı ama bu konuları belki sürüm kontrolü çerçevesinde gündeme getirebilirim umuduyla tartışma sayfalarına yazmayı yeğliyorum. --E4024 (mesaj) 16:04, 5 Ocak 2015 (UTC)