Tartışma:Zen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Zen budacilik zenin bir kolu. Bir internet sitesinden alinti gibi geldi bana. Silinsin derim. --Zeynep 12:35, 18 Nisan 2006 (UTC)


yakında devamını da getiricem. umarım... --CenkX 07:43, 19 Nisan 2006 (UTC)


Bilgiler gayet güzel ve son derece doğru.Budizm bölümünde tartışma kısmına da yazdığım gibi:

"batıda "new age"leştirilmiş bir Zen vardır.Buna "Zennism" de denir.Bu kişiler Buddhizmi sadece "meditasyon yapıp stres atmaktan ibaret" olarak görürler.Buddhist gelenekler,Buddha,Buddhist metinler bunların hiç önemi yoktur.Zaten Zennistlerin çok büyük bir kısmı aynı zamanda "hristiyan" olduğunu da söylemektedir. "Hem hristiyanım hem de Zen budistiyim" derler.Bu grubu yani Zennismi, Buddhizmin geleneksel bir kolu olan Zen Buddhizminden ayırmak gerekir"

Bu ayrımın burada vurgulaması iyi olmuş.(Zennismin Zen Buddhizminden ayrılması gerektiği)ingilizce wikipedia'da da aynı şey yazıyor zaten.

baris08.

  • o tartismayi okumustum. zen altinda ayri bir zennizm bolum basligiyla buraya yazarsaniz cok iyi olur bence. bir de zen metodlari diye bir bolum dusunuyorum buraya, zazen koan ve mondo'yu aciklamaya yonelik. ama bir turlu vaktimi ayarlayip yazamadim.--CenkX 13:57, 21 Nisan 2006 (UTC)

zen'in temel düşüncesi[kaynağı değiştir]

  • temel olarak zen budizminin budizmden farkı nedir? örn. zen budistleri savaşırlar mı? bilgilendirirseniz sevinirim...
    • Savaş sanatları ile Zen'in ilgisi hakkında Thomas Cleary'nin Japon Savaş Sanatı adlı eserini okumanızı öneririm