Tartışma:Zazaca Vikipedi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İnternet (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Dil kodu meselesi[kaynağı değiştir]

Şu an Zazaca Vikipediye verilen dil kodu diq. Aslında bu Güney Zazacası Vikipedisine verilmesi gereken bir kod. Proje başlangıçtan itibaren Güney Zazacası ile yazılmadığı halde ve proje açarken zza kodu istedikleri halde diq verildi.

Proje başlatıldığında geneleksel Zaza alfabesini kullanan ve Zazacanın bağımsız bir dil olduğunu savunan Zaza Dil Enstitüsü destekçileri hakim olduğu için onların önerdiği Standard Zazaca kullanılmaktadır. Kürt alfabesini kullanan ve Zazacanın Kürtçenin lehçesi olduğunu savunan Vate Çalışma Grubu destekçileri ise kendilerin önerdiği Standard Zazaca ile değiştirmeye çalışıyor.

Ancak hem Zaza Dil Enstitüsü'nün hem de Vate Çalışma Grubu'nun da amacı Zazacayı standardlaştırmaktır. Bu durumda Güney Zazacası ölü dil olacak, belki. Aynı durum incubator'daki Kuzey Zazacası Vikipedisi (kiu) için de söz konusu olabilecek. Takabeg ileti 22:45, 20 Mart 2013 (UTC)

Kırmançça Vikipedi "kiu" (Incubator)[kaynağı değiştir]

  • Ana Sayfa 1 Geleneksel Zaza Alfabesi sürümü.
  • Ana Sayfa 2 Kürt Alfabesi sürümü (verilen linklere bakıldığında, Netkurd, Yeni Özgür Politika, Peyama Azadi gibi Kürt medyalarından ibaret olduğu anlaşılıyor)

Takabeg ileti 12:39, 22 Mart 2013 (UTC)