Tartışma:Yuliya Yefimova

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Yuliya Efimova sayfasından yönlendirildi)

@Cobija, @Rapsar, youtube'da Ю́лия Ефи́мова diye aratarak istediğiniz bir kayıtta bir Rus'un telaffuzuna bakabilirsiniz. Örneğin burası (2:20 ler) veya burası.(0:35) ya da şurası.--Sayginerv-posta 14:17, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Telaffuza değil transkripsiyona bakalım. --cobija 14:26, 5 Mayıs 2016 (UTC)
Kural "Rus harflerinin ses değerlerini karşılayan Türk harfleri kullanılır" diyor; ses değerini doğrulamanın, ana dili Rusça olan birinin telaffuzundan daha iyi bir yolu var mı? --Sayginerv-posta 14:43, 5 Mayıs 2016 (UTC)
TDK'nın kural örneklerinden biri Yenisey (Енисе́й) mesela, o da Enisey mi olmalı sizce?--Sayginerv-posta 14:46, 5 Mayıs 2016 (UTC)

TDK denen kurum bir cümleyle kestirip atacağına detaylı bir rehber sunsa böyle yanlış anlamalar ortaya çıkmaz. Ses değeri derken telaffuza bakın demiyor. Bilimsel bir mantığı var bunun, transkripsiyon kuralları neyse o. Her harfin "ses değeri" ayrı ayrı Kiril'den Latin'e ISO 9 standartlarıyla belirlenmiş. --cobija 14:55, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Doğrusu ye. Maddesi dahi var: Ye (Kiril). Şimdiye kadar hep böyle yapıldı, yapılmakta da. İngilizce Vikiden sayfa göstermişsiniz, İngilizce Viki de aynı şekilde yapmakta. Kaldı ki, Türkçede farklı diğer dillerde farklı uygulanıyor transkripsiyon işlemi. Rusça, kuralları en net ve basit olanlardan.--RapsarEfendim? 15:04, 5 Mayıs 2016 (UTC)
Biraz yanılıyorsunuz gibi. Harf ağızdan çıkan sesin simgesi sonuçta; ilgili kullanımda hangi sesin çıktığını doğrulama amaçlı telaffuz kullanmak faydalı bu yüzden. Kaynak da bulmak mümkün.--Sayginerv-posta 16:15, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Ben daha evvel Kiril'den Türkçeye çeviri için harflerin tablo tablo karşılıklarının verildiği bir kaynak aradım mamafih bulamadım. Madde adını hiç umursamıyorum fakat ortada kaynak olmadan ve kaynaksız bir maddeyi kaynak alarak işlem yapılması üzerine kendi kullandığım kaynakları gösterme ihtiyacı hissettim. Doğru diyorsanız öyle olsun. --cobija 15:11, 5 Mayıs 2016 (UTC)